Εγκυμοσύνη: Η λίστα με τα απαραίτητα που θα χρειαστείς λίγο πριν γεννήσεις!

Η γέννηση ενός παιδιού είναι μια χαρμόσυνη στιγμή για τους νέους γονείς. Χρειάζεται όμως οργάνωση καθώς το νέο μέλος της οικογένειας έχει αυξημένες ανάγκες. Πάρε χαρτί και μολύβι!

Το να είσαι σωστά προετοιμασμένη για να υποδεχτείςε το αγγελούδι που πρόκειται να αλλάξει ριζικά τη ζωή σου αλλά και τις ανάγκες της εγκυμοσύνης θα κάνει τη ζωή σου πιο απλή και πιο εύκολη. Εμείς σου παρέχουμε ένα χρήσιμο οδηγό αγοράς με όλα όσα πρέπει να έχεις για να ανταποκριθείς τόσο στις πρώτες ανάγκες του μωρού όσο και στις δικές σου.

Για τη μαμά

Σουτιέν εγκυμοσύνης και θηλασμού
Καθώς η εγκυμοσύνη προχωρά το στήθος σου αρχίζει να μεγαλώνει για να προετοιμαστεί για το θηλασμό. Τα κανονικά σου σουτιέν θα είναι άβολα ενώ εάν εμφανιστεί το δυσάρεστο σύμπτωμα που το στήθος στάζει σίγουρα θα χρειαστείς κάτι που να σε καλύπτει. Τα σουτιέν εγκυμοσύνης προορίζονται για να στηρίξουν το στήθος χωρίς να ενοχλούν ενώ κάποια γίνονται σουτιέν θηλασμού με τη βοήθεια αποσπώμενης τιράντας. Προτίμησε σουτιέν από μαλακό, μη επεξεργασμένο με χημικά οργανικό βαμβάκι που δεν προκαλούν καμιά δυσάρεστη αίσθηση ή ενόχληση.

Εσώρουχα εγκυμοσύνης
Είναι επίσης απαραίτητα καθώς η κοιλίτσα μεγαλώνει και τα λάστιχα των κανονικών εσωρούχων θα σε ενοχλούν. Επιβάλλεται να διαλέξεις αποκελιστικά βαμβακερά εσώρουχα καθώς με τα συνθετικά κινδυνεύεις από μολύνσεις γεγονός που είναι εξαιρετικά δυσάρεστο παράλληλα με την εγκυμοσύνη. Άλλωστε στην αγορά μπορείς να βρεις εξίσου σέξι αλλά βαμβακερά εσώρουχα εγκυμοσύνης για να μη χάσεις τη θηλυκότητά σου αλλά και να είσαι άνετη!

Νυχτικά που ανοίγουν από μπροστά
Είναι άκρως απαραίτητα αν πρόκειται να θηλάσεις, καθώς κάνουν τη διαδικασία πιο εύκολη.

Καλλυντικά εγκυμοσύνης
Ακόμη κι αν είσαι από τις τυχερές που δεν κάνουν εύκολα ραγάδες μια κρέμα για ραγάδες θα ενυδατώσει το δέρμα σου και θα ανακουφίσει τα τραβήγματα που δημιουργούνται καθώς η κοιλιά και το στήθος φουσκώνουν. Επιπλέον στην αγορά κυκλοφορούν καλλυντικά για να μαλακώσει το περίνεο για τις γυναίκες που σκοπεύουν να γεννήσουν φυσιολογικά αλλά και κρέμες ειδικά για την περιποίηση των θηλών για την περίοδο λίγο πριν και κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

Άνετα ρούχα
Η εγκυμοσύνη με τις αλλαγές τόσο στο σώμα αλλά κυρίως με τις ορμόνες και την αύξηση του όγκου του αίματος επιβάλλει να κάνεις αλλαγές στη γκαρνταρόμπα σου ώστε τα ρούχα σου να αγκαλιάζουν με τον πιο άνετο και κομψό τρόπο. Τζιν με ελαστική μέση, φαρδύτερες μπλούζες, αναπαυτικά παπούτσια (θα σου χρειαστούν σε μεγαλύτερο νούμερο καθώς πλησιάζεις προς τον 9ο μήνα) θα σε βοηθήσουν να τα βγάλεις πέρα με στιλ.

Για το μωρό

Ρουχαλάκια
Τα μωρά αναπτύσσονται γρηγορότερα τις πρώτες εβδομάδες της ζωής τους. Είναι προτιμότερο τα πρώτα τους ρουχαλάκια να είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος και να διπλώνεις τα μανίκια.

Για το σπίτι:
• Ζιπουνάκια με πλαϊνές σούστες , κορδόνια ή φαρδιά λαιμόκοψη. Ανάλογα με την εποχή τα ζιπουνάκια έχουν κοντά ή μακριά μανίκια, ενώ για το χειμώνα διατίθενται και πετσετέ ζιπουνάκια
• Μπλουζάκια με μακριά μανίκια
• Ολόσωμα φορμάκια που να καλύπτουν και τις πατούσες
• Σκουφάκια κατά προτίμηση βαμβακερά και όχι μάλλινα
• Βρεφικές καλτσούλες καθώς τα μωρά έχουν συνήθως κρύα ποδαράκια

Για τη βόλτα:
• Πανωφόρια και σκουφάκια
• Χνουδωτή κουβέρτα για σκέπασμα
• Ρουχαλάκια με επένδυση αν είναι χειμώνας
• Τσάντα αλλαξιέρα που θα περιέχει όλα τα απαραίτητα για να κάνετε τις βόλτες σας χωρίς να σας λείψει τίποτα.

Για τον ύπνο
• Ολόσωμες πιτζάμες με δυνατότητα εύκολης αφαίρεσης της πάνας(αυτά τα φορμάκια έχουν κουμπιά στο κάτω μέρος)

Πάνες
Καλό είναι να έχετε αγοράσει ένα απόθεμα από πάνες καθώς ίσως είναι από τα πράγματα του μωρού που εξαντλούνται γρήγορα. Επιπλέον θα χρειαστείς για το άλλαγμα κρέμα για το σύγκαμα και μωρομάντιλα χωρίς αλκοόλ.

Πιπίλα
Αποτελεί ένα πολύ σημαντικό αξεσουάρ για το μωρό καθώς το κάνει να αισθάνεται όμορφα. Όταν το μωρό πιπιλάει την πιπίλα του, εκκρίνονται από τον οργανισμό του ενδορφίνες, ορμόνες που δημιουργούν έντονη ευφορία. Αγοράζετε πάντα πιπίλα με διάμετρο πάνω από τρία εκατοστά. Μικρότερες πιπίλες μπορούν να μπουν στο στόμα του μωρού και να το πνίξουν. Επίσης προτίμησε πιπίλα από αγνό καουτσούκ και όχι από σιλικονούχο ελαστικό, καθώς οι τελευταίες ενδέχεται να σπάσουν ξαφνικά στο στόμα του μωρού και να το πνίξουν.

Κούνια
Η κούνια αποτελεί το πρώτο κρεβάτι για μωράκια μέχρι να γίνουν τεσσάρων, πέντε μηνών. Μοιάζει με ένα μεγάλο καλάθι στερεωμένο με ροδάκια. Μετά το πέρας των πέντε μηνών πρέπει να αντικατασταθεί γιατί δεν είναι μελετημένη να σηκώνει μεγαλύτερο βάρος.

Αλλαξιέρα
Είναι αρκετά βολική, ειδικά σε περίπτωση που αντιμετωπίζεις πρόβλημα με τη μέση σου, καθώς δε χρειάζεται να σκύψεις για να αλλάξεις το μωρό.

Το καροτσάκι
Απαραίτητο όχημα για να απολαμβάνει το μικρούλι σας όμορφους περιπάτους. Τα σύγχρονα καροτσάκια συνδυάζουν αναπαυτικό πορτμπεμπέ και καρεκλάκι με ρυθμιζόμενη θέση για την πλατούλα και τα πόδια του μωρού. Το πρώτο καροτσάκι του μωρού είναι συνήθως και αποσπώμενο πορτ μπεμπέ ή καθισματάκι αυτοκινήτου που αποσπάται.

Κάθισμα αυτοκινήτου
Πρέπει να το χρησιμοποιείς ακόμη και για τις πιο κοντινές διαδρομές. Η επιλογή θα πρέπει να γίνει με βάση τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου. Θυμήσου: αν σκοπεύεις να το βάλεις στη θέση του συνοδηγού πρέπει να απενεργοποιήσεις τον αερόσακο!

Το ριλάξ
Πρόκειται για το πρώτο καρεκλάκι του μωρού. Είναι αρκετά χρήσιμο, καθώς μπορείς να το μεταφέρεις από το ένα δωμάτιο στο άλλο, με αποτέλεσμα το μωράκι σου να σεπαρακολουθεί και να χαίρεται την παρουσία σου. Το ριλάξ ενδείκνυται για μετά το φαγητό ή σε περιπτώσεις που το μωράκι σουαντιμετωπίζει πρόβλημα με κολικούς αλλά και γενικά για να ηρεμεί με τη βοήθεια της δόνησης.

And More