Χριστούγεννα στο μαιευτήριο

Ας υποθέσουμε ότι ο πελαργός σας φέρνει το δώρο του τις ημέρες των γιορτών, και δη Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά. Καταρχάς συγχαρητήρια! Αυτό δεν σημαίνει, φυσικά, ότι δεν μπορείτε να ζήσετε και σεις τη μαγεία των γιορτών!

Δεν είναι λίγες οι εγκυμονούσες που ο Άγιος Βασίλης τις βρίσκει… στο μαιευτήριο. Όσο ευχάριστο και αν είναι το χαρμόσυνο γεγονός της γέννησης του παιδιού σας, δεν παύει να είναι ένα είδος νοσηλείας ενώ οι άλλοι έξω θα γιορτάζουν! Έχετε κάθε δίκιο να γκρινιάζετε και να παραπονιέστε, δείτε, όμως, τη λαμπερή όψη των πραγμάτων: γίνατε μαμά!

Αν ο πελαργός σάς χτυπήσει την πόρτα τα Χριστούγεννα, πάνω απ’ όλα δείτε το σαν ένα σημάδι τύχης για το παιδί σας! Θα έχει γεννηθεί ανήμερα μιας τόσο γιορτινής και σημαντικής μέρας του χρόνου! Σκεφτείτε ότι από δω και πέρα τα γενέθλιά του θα γιορτάζονται υπό το φως του χριστουγεννιάτικου δέντρου, οπότε το κλίμα θα είναι διπλά εορταστικό!

Αν, λοιπόν, ο υπολογισμός της ημέρας του τοκετού σας δείχνει τα Χριστούγεννα, τότε στη βαλίτσα που θα ετοιμάσετε πρέπει να το συνυπολογίσετε! Τι εννοούμε;
-Διαλέξτε νυχτικό και ρόμπα σε εορταστικά σχέδια. Φροντίστε να είναι κάτι εξαιρετικό ή να έχει θέμα τα Χριστούγεννα, ώστε να νιώσετε και σεις μέσα στο κλίμα.

-Διαλέξτε τα πρώτα ρουχαλάκια του μωρού σας σε ύφος γιορτινό. Από τα φορμάκια του μέχρι το σκούφο εξόδου, την κουβερτούλα και το σεντονάκι του, όλα μπορούν να χρωματιστούν στους τόνους των Χριστουγέννων!

-Βάλτε μια όμορφη μπάλα μέσα στη βαλίτσα σας και κρεμάστε τη στο δωμάτιό σας. Εξαιρετική ιδέα είναι ένα καρουζέλ με χριστουγεννιάτικες μελωδίες, που θα σκορπίσει γιορτινούς ήχους στο δωμάτιό σας.

-Ξεσηκώστε και τις άλλες μαμάδες του θαλάμου (εφόσον τις βλέπετε θετικές), για να κάνετε μια μικρή γιορτούλα, που θα δώσει χαρά σε όλες σας. Αν η καθεμιά ζητήσει από τον σύντροφό της να φέρει κάτι φαγώσιμο, να πώς γίνεται ο μπουφές για το πάρτι!

Ο ρόλος του μπαμπά

Είναι καίριας σημασίας να έχετε συμπαραστάτη τον σύντροφό σας, αφού με τη βοήθειά του μπορείτε και σεις να γιορτάσετε αυτά τα ξεχωριστά Χριστούγεννα. Να μερικά πράγματα που μπορεί να κάνει:

-Ζητήστε του να σας φέρει ένα μικρό δεντράκι που θα βάλετε στο δωμάτιο (εφόσον το νοσοκομείο δεν κάνει κάποιο στολισμό), ώστε να νιώθετε σαν στο σπίτι σας.

-Εφόσον δεν υπάρχει κάποιο κώλυμα (από το νοσοκομείο ή το γιατρό σας), μπορείτε να του ζητήσετε με τη βοήθεια της μαμάς, της πεθεράς ή όποιου άλλου προσφιλούς σας προσώπου προσφερθεί να σας ετοιμάσουν ένα ταπεράκι με γιορτινές λιχουδιές για να φάτε τα Χριστούγεννα.

-Έχετε φυλαγμένες, χριστουγεννιάτικες πετσετούλες, που θα του ζητήσετε να σας φέρει, ώστε να κάνετε αυτό το γεύμα σας ξεχωριστό.

-Ο σύντροφός σας μπορεί να οργανώσει τις ώρες που επιτρέπει το νοσοκομείο να μαζευτούν τα αγαπημένα σας πρόσωπα γύρω σας τη μέρα των Χριστουγέννων και να γιορτάσετε όλοι μαζί, ανταλλάσσοντας δώρα!

-Επίσης, μπορεί να σας πει τα κάλαντα, με ή χωρίς μουσική συνοδεία!

-Αν βρεθείτε στο μαιευτήριο Πρωτοχρονιά, ζητήστε του να κόψετε μια μικρή βασιλόπιτα για το καλό!

And More