ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ… επειδή ο έρωτας περνάει κι από το δικό σου στομάχι!

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι… έλα μου όμως που εσύ είσαι εκλεκτικό πλάσμα; Σήμερα παραδίδω μαθήματα ρομαντικής μαγειρικής για άνδρες. Εσύ παρακολούθησε αν τα λέω σωστά και διόρθωσέ με ΑΝ(!!!) κάνω κάπου λάθος.

Στον αστερισμό της ισότητας
Πάει ο καιρός που ο άνδρας γύριζε στο σπίτι και φώναζε σε… άπταιστα άγγλικά “Honey, I’m home!” Ε, όχι δεν θα σου κάνω μαθήματα περί ισότητας, είπαμε σήμερα φοράμε ποδιά. Απλά θέλω να καταλήξω στο γεγονός πως η κουζίνα δεν είναι πια γυναικοκρατούμενη και σε αυτή μπορούμε κι εμείς να κάνουμε θαύματα. Δεν το πιστεύεις; Κάνε μια βόλτα στα καλύτερα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο. Μπες στα άδυτα της κουζίνας και 9 στις 10 φορές θα βρεις ένα άνδρα να κρατά τα ηνία. Τώρα θα μου πεις το ίδιο συνέβαινε και παλιότερα.

Σήμερα όμως, ο άνδρας φόρεσε ποδιά και στο σπίτι. Κι όσο και αν σου ακούγεται το πιο ξενέρωτο πράγμα στον κόσμο, το γαστρυμαργικό αποτέλεσμα από τα ανδρικά χέρια θα σε καταπλήξει. Ακούστε με άνδρες εκεί έξω… η μαγειρική είναι ένας υπέροχος άσος στο μανίκι ένος άνδρα που μαγειρεύει. Αν θέλει να κερδίσει την παρτίδα του φλερτ!

Απαιτήσεις Master Chef

Τώρα που το σκέφτομαι, όχι απλά δεν εξισωθήκαμε στην κουζίνα, μάλλον είμαστε οι ριγμένοι της υπόθεσης… Όταν εγώ θα μαγειρέψω δεν περιμένεις να σου ετοιμάσω γιουβαρλάκια – μεταξύ μας είναι εκπληκτικά, ειδικά αν έχω “ξεσηκώσει” την συνταγή της γιαγιάς μου της Μικρασιάτισας – αλλά κάτι πιο… εκκεντρικό! Φαντασμαγορικό να το πω; Πάντως τίποτα που να σου θυμίζει καθημερινότητα, γιατί τότε βλέπω τα μούτρα σου να… ξινίζουν περισσότερο από το αυγολέμονο της σούπας!

Κι ενώ εγώ θα πρέπει να κάνω τον Άκη Πετρετζίκη – παρουσία και ουσία – εσύ με μια ομελετίτσα στα γρήγορα, ένα κοτοπουλάκι στο φούνο με πατάτες ή μια μακαραονάδα με κόκκινη σάλτσα καθάρισες. Βλέπεις για εσένα το ζήτημα είναι καθαρά επιβίωσης. Όσα χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου η μάνα μου είχε πάντα στο μυαλό της, την ίδια βασανιστική απορία: “Τι θα φάμε πάλι σήμερα;”! Μοιάζει με… εμποτισμένο στο γυναικείο DNA. Μην παρεξηγηθώ, είναι μεγάλος “βραχνάς” να πρέπει να βρεις κάθε μέρα κάτι να μαγειρέψεις! Αλλά τώρα μιλάμε για τους άνδρες…

Από την θεωρία στην πράξη
Και για να μην φλυαρούμε χωρίς λόγο και ουσία, τα “κουκιά είναι μετρημένα” όταν ένας άνδρας θέλει να ετοιμάσει ρομαντικό γεύμα για μια γυναίκα. Αφροδιασιακά, εντυπωσιακά, gourmet και με παρουσιάση που ζηλεύει και ο πιο αναγνωρισμένος chef.

– Αφροδιασιακά: Ξεχνάμε τα στρείδια, μύδια και όστρακα. Δεν θέλω να τη στείλω σε κάνενα νοσοκομείο για πλύση στομάχου. Θα προτιμήσω κάτι θαλασσινό μεν, αποφεύγοντας τα επικίνδυνα δε. Τι θα έλεγες για τρυφερό φιλέτο γλώσσας; Μη μου πεις πως με μια τέτοια παρουσιάση δεν θα εντυπωσιαστείς;

– Εντυπωσιακά: Πολλοί άνδρες θα κάνουν το λάθος και θα σου φέρουν την κατσαρόλα και θα αρχίσουν να σερβίρουν από αυτή το φαγητό στο πιάτο. Αφήνω την φαντασία μου να δουλέψει και… “ζωγράφιζω” στο πιάτο. Και ξέρεις τώρα! Τραπεζομάντηλο, υφασμάτινες χαρτοπετσέτες και κανά κερί εδώ κι εκεί για να σε κάνω να… λιώσεις!

Κοίτα τι μπορείς να φτιάξεις με υλικά που… κατά κανόνα δεν παράγουν εντυπωσιακά πιάτα

– Gourmet: Όταν ακούω τη λέξη ένα πραγμα έρχεται στο μυαλό μου. Φιλέτο μοσχαρίσιο… και φυσικά ποτέ με ρύζι η πατάτες! Πολύ προβλέψιμο.

Και για το τέλος, φυσικά… ΓΛΥΚΟ! Πρέπει να έχει οπωσδήποτε σοκολάτα, αλλά και μικρό για να μην σε… υποχρεώσω να το παρακάνεις στο γλυκό!

Του Λευτέρη Σαββίδη

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. egw pantws an mou servire antras pou dn einai chef kati apo ta parapanw tha ton…koitaga ligo perierga! ok, dn eipame na einai master chef alla na mporei na kanei mia salata kai mia wraia makaonada gia tis duskoles wres ..auto mas arkei! ola ta alla einai aplws upervoles

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read More

And More