“Του λέω ότι δεν με καταλαβαίνει κι ότι μια έκτρωση είναι κάτι που θα με καταστρέψει…”

Καλησπέρα! Σκεφτόμουν εδώ και κάποιες μέρες να γράψω στο site, αλλά κόλλαγα και τώρα λοιπόν πήρα την απόφαση να στείλω τη δική μου ιστορία.

Είμαι 21 ετών και βρίσκομαι στο τελευταίο έτος των σπουδών μου. Όταν μετακόμισα σε άλλη πόλη για τις σπουδές μου γνώρισα ένα παιδί. Τα φτιάξαμε και είμαστε σχεδόν δυόμιση χρόνια μαζί.

Εκείνος είναι 25 χρόνων. Περνάμε πολύ όμορφα. Βόλτες, εκδρομές, έξοδοι… Ταιριάζουμε απόλυτα και χαιρόμαστε την κάθε στιγμή αυτής της σχέσης. Τον τελευταίο καιρό όμως έχει συμβεί κάτι που έχει αλλάξει τα πάντα.

Μετά από καθυστέρηση μιάμιση εβδομάδας έκανα τεστ εγκυμοσύνης. Για κακή μου τύχη βγήκε θετικό. Τρελάθηκα! Έφυγε η γη κάτω από τα πόδια μου. Αφού κάθισα ολόκληρη εκείνη την ημέρα μόνη μου για να ηρεμήσω, την επόμενη αποφάσισα να του το πω. Με μεγάλη δυσκολία και τεράστιο άγχος!

Όταν του το είπα στην αρχή, νόμιζε ότι του κάνω πλάκα. Όταν όμως το συνειδητοποίησε, σώπασε και μετά από λίγο μου είπε ότι θα πάει μια βόλτα για να πάρει λίγο αέρα.

Κλείσαμε ραντεβού στον γυναικολόγο, ο οποίος επιβεβαίωσε την εγκυμοσύνη. Όλον αυτόν τον καιρό τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ μεταξύ μας. Νιώθουμε λες κι έχουμε… παγώσει. Σε όσες συζητήσεις έχουμε κάνει καταλήγουμε να τσακωνόμαστε.

Αρχίζουμε προσπαθώντας να αναλύσουμε τα κατά και τα υπέρ και τελειώνουμε με εκείνον να μου λέει να ρίξω το παιδί κι εγώ να κλαίω. Έρχεται στο σπίτι μου μετά τη δουλειά για να κοιμηθούμε μαζί και να προσπαθήσουμε να είμαστε κοντά τώρα, αλλά τελικά κοιμόμαστε τσακωμένοι.

Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει. Του λέω ότι δεν με καταλαβαίνει κι ότι μια έκτρωση είναι κάτι που θα με καταστρέψει. Είμαι πολύ ευαίσθητη και δεν μπορώ να το αντέξω όλο αυτό. Επίσης, του λέω ότι μιλάει εκ του ασφαλούς μιας και όλο αυτό συμβαίνει στο δικό μου σώμα.

Εκείνος μου λέει ότι είμαστε μικροί ακόμα, ότι δεν έχω τελειώσει καν τις σπουδές μου κλπ. Προσπαθεί να με πείσει πως όλο αυτό είναι δύσκολο και για εκείνον μιας και δεν θέλει να στερήσει τη ζωή από ένα παιδί, να περάσω το μαρτύριο της έκτρωσης και ίσως και να με χάσει.

Αλλά εγώ νιώθω πως το μόνο που τον νοιάζει είναι να το ρίξω και να ησυχάσουμε από αυτό. Λέει πως δεν είχε σχεδιάσει στα 25 του να γίνει πατέρας και να κάνει οικογένεια. Δεν έχει άδικο, αλλά αν είναι έτσι ας πρόσεχε (βέβαια δεν ευθύνεται μόνο εκείνος). Κι αφού λέει πως με αγαπάει όσο τίποτα άλλο και δεν θέλει να με χάσει, ας δεχτεί εμένα και το παιδί.

Δεν ξέρω πάντως τι να σκεφτώ. Κοντεύω να τρελαθώ και η ψυχολογία μου είναι κάτι περισσότερο από χάλια. Σκοπεύουμε να το πούμε και στους γονείς μας και να συζητήσουμε και μαζί τους για όλα αυτά, αφού μεταξύ μας δεν βγάζουμε άκρη. Δεν ξέρω τελικά τι θα γίνει, πάντως ως τότε νιώθω ότι θα χάσω το μυαλό μου!

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Είσαι πολυ μικρη οντως αλλα οτι εγινε εγινε και δεν αλλάζει… Πρεπει να σκεφτειτε πολυ σοβαρα και οι δυο τι θελετε…προφανως κ στα σχεδια σας δεν ηταν ενα παιδι…απο την στιγμη που υπαρχει ομως αλλαζουν τα δεδομενα..αν το θες το παιδι τοσο πολυ προχωρησε. πρεπει ομως να σκεφτεις οτι θα το πεις στην οικογενεια σου…να δεις ποιοι σε στηριζουν σε αυτη σου την αποφαση γιατι αφενως εισαι μικρη αρα και μη οικονομικα ανεξαρτητη και αφ ετερου ετσι θα δεις αν πραγματικα μπορεις να το κρατησεις….η στηριξη της οικογενειας ειναι μεγαλη υποθεση οταν εισαι μικρος/η. Αν υπάρχει στηριξη τοτε το βλέπεις διαφορετικα. Αν ο κυριος δεν θελει εστω να αναγνωρισει το παιδι τοτε τι να πω….το σωμα σου ειναι δικο σου οπως και η ψυχη σου και ολο αυτο κακα τα ψεμματα οι γυναικες το περνανε στο 10πλασιο απο οτι ενας αντρας. Οτι κ αν αποφασισεις σκεψου πρωτα τι θες…

  2. ean exei mia douleia sovari wste na mporei na stiriksei mia oikogeneia kai se thelei pragmatika, to logiko einai na thelei na dextei esena kai to paidi..auto vevaia mporei na sumvei mono an se thewrei gunaika tis zwis tou kai den exei to mualo tou sto na “mazeuei empeiries” mexri mia ilikia kai meta na kanei paidi…eixate suzitisei pote prin apo auto to sumvan gia tis prooptikes tis sxesis i to afinate sto flou?? apo ta legomena tou mallon dn to polu evlepe sovara opote edw prepei esu na skefteis: 1) aksizei ton kopo na ton anagaseis na se “parei”, tha antexes mia tetoia ekdoxi upo autes tis sunthikes?
    2) tha kratouses to paidi akomi ki an ekeinos dn ihtele na sunexisei mazi sou, na to anagnwrisei kok? tha itheles dld stin ilikia sou na eisai single mother me o,ti auto sunepagetai? to antexeis psyxologika kai oikonomika?
    An ekeinos milisei stous goneis tou gia tin katastasi oi pithanotites einai an se vlepei sovara na thelisei na kanei kati pio sovaro mazi sou alliws mallon provlepw na tou dinoun oi dikoi tou ta lefta gia na to rikseis…
    elpizw na apofasisete suntoma gia to kalutero…egw pantws pou eimai 25 kai twra kanw didaktoriko an o filos mou mou elege na to riksw ki o,ti dn einai etoimos tha to erixna kai tha ton xwriza..dn tha xalousa ti zwi mou gia kapoion pou tha me antimetwpize etsi opws periegrapses

  3. Oti kai na sou leei aytos i teliki apofasi einai diki s. Kai stin teliki an thes na to krathseis krata to, den eiste kai ypoxreomenoi na pantreyteite kai an zhsete mazi. Apla tha se sthriksei ennoeitai oikonomika. I teleia lisi fysika tha htan na einai ola rodina alla sthn prokeimenh den einai. De vrisko logika na ekviastoun pragmata gia ta opoia den einai etoimos..ektos apo th gennhsh tou paidiou fysika..kali tyxh

  4. Να αποτανθείτε σε έναν ψυχολόγο-σύμβουλο ζευγαριών που θα σας δώσει να καταλάβετε τι σημαίνει φέρνω στον κόσμο ένα παιδί το 2011 (όπου οι απαιτήσεις από κάθε άποψη είναι μεγαλύτερες απ’ότι παλιότερα) και αν είστε έτοιμοι γι’αυτό.

  5. Όχι. Μην κάνεις την έκτρωση. Πίστεψέ το, είναι το ομορφότερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί σε μια γυναίκα, η εγκυμοσύνη. Ξέρεις πόσες προσπαθούν και δε μπορούν; Είσαι μικρή, αλλά θα τα καταφέρεις. Εννοείται ότι θα το πείτε στους γονείς σας, γιατί αυτοί, είμαι σίγουρη, ότι θα το καταλάβουν, θα σας συμπαρασταθούν και θα σας βοηθήσουν. Μια καρδιά χτυπάει μέσα σου, μια ζωή. ʼφησέ τη να ζήσει. Όσο για τις σπουδές, με τη βοήθεια όλων θα τις συνεχίσεις και θα τις ολοκληρώσεις. Μην κάνεις κάτι που θα το έχεις τύψεις για όλη σου τη ζωή.

  6. ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ…ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΤΡΩΣΗ ΑΝ ΝΙΩΘΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΕ ΒΛΑΨΕΙ ΨΥΧΙΚΑ…ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ…ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ…ΦΤΥΣΤΟΝ ΚΑΙ ΦΥΓΕ ΜΑΚΡΙΑ ΤΟΥ…ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΑΘΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΖΩ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΗΠΤΙΚΑ…ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΧΑΣΕΙ…ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ, ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ Η ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ…ΘΑ ΜΑΥΡΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΓΥΡΩ ΣΟΥ…ΘΑ ΤΡΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΑ ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ…ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΛΛΩΝ ΗΘΩΝ…ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ ΣΤΟ ΛΕΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΟ ΞΑΝΑΠΩ ΜΗΝ… ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ… Σ’ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΝΟΩ…ΕΙΜΑΙ ΠΑΘΟΥΣΑ

  7. Κορίτσι μου έχεις δίκιο που νιώθεις χάλια γιατί στην φάση που σου συνέβη η εγκυμοσύνη είναι πράγματι ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός.
    Από την άλλη και ο φίλος σου έχει δίκιο γιατί η όποια του απόφαση να σημαδέψει με ανεξίτηλο μελάνι την ζωή του.
    Φοβάται ότι αν σε πιέσει αρκετά να κάνεις έκτρωση θα σε χάσει οριστικά, αλλά επίσης αντιλαμβάνεται ότι ο ερχομός ενός παιδιού σε αυτήν την ηλικία και φυσικά κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν θα μπορούσε παρά να είναι καταστροφή για την σχέση σας.
    Εγώ σε αντίστοιχη περίπτωση με την δική σας και προκειμένου να μην χάσω την γυναίκα που αγαπούσα το αποδέχτηκα και φυσικά η σχέση με δυσκολία κράτησε μόνο λίγους μήνες.
    Αποτέλεσμα ήταν η καταστροφή της ζωής δύο νέων ανθρώπων και ένα παιδί που μεγαλώνει χωρίς την ζεστασιά μιας κανονικής οικογένειας.
    Η έκτρωση ενώ μας φαίνεται ότι είναι μια πράξη όχι και τόσο ηθική, στην πραγματικότητα αν δεν υπήρχε, τα προβλήματα σε ολόκληρο τον πλανήτη θα ήταν τρομακτικά.
    Προσπάθησε να ηρεμήσεις και να σκεφτείς ρεαλιστικά.
    Εξάλλου στην υποθετική ερώτηση , υπάρχει η απάντηση ότι το κάνεις ούτως ή άλλως, εφόσον κάνεις σεξ για την απόλαυση και όχι για την γονιμοποίηση.

  8. ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ Κ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΖΩΗ, ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ Κ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ.Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΕΙ ΦΡΙΚΑΡΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΩΣ΄ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ,ΠΕΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΕΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ, ΟΠΩΣ ΕΝΑ ΓΑΜΟ ΑΠΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙ ,ΓΙΑ ΓΑΜΟ;

  9. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα σε καταστρέψει μια έκτρωση. Το να καταδικαστείς με ένα παιδί στα 21, να κλειστείς μέσα σε μια τέτοια ηλικία, χωρίς σπουδές, καριέρα, μέλλον και με έναν πατέρα που, λογικά, στην ηλικία του δεν θέλει να δεσμευτεί για πάντα; Είναι μια ανθρώπινη ζωή, δεν είναι σκυλάκι που όταν το βαρεθείς σε δύο χρόνια θα το χαρίσεις σε κάποιον. Πρέπει να μπορείς να παρέχεις στο παιδί σου τα καλύτερα. Και δεν μπορείς στην ηλικία που είσαι να του τα παρέχεις. Δεν καταλαβαίνω, πραγματικά, πού είναι η καταστροφή.

  10. Δεν έχει πολύ χρόνο…. Πρέπει να αποφασίσετε τι θα κάνεις!! Αφού ο φίλος σου είναι ξεκάθαρος μαζί σου, σου λέει πως δεν το θέλει, τότε έχεις δύο επιλογές. Ή το κρατάς μόνη σου, που δεν πιστεύω πως θα το κάνεις, ή το ρίχνεις. Το να προσπαθήσεις να τον πείσεις να κάνει οικογένεια με το στανιό, μόνο προβλήματα θα σας φέρει και σε σένα και στο παιδί, αν τελικά γεννηθεί. Το αν σε αγαπάει αληθινά ή όχι, είναι άλλο θέμα. Το πρόβλημα σου είναι τί θα κάνεις με το παιδί και όχι το πως θα έπρεπε να φερθεί ένας άντρας που θα αγαπούσε πραγματικά μια γυναίκα. Σκέψου ψύχραιμα και ΓΡΗΓΟΡΑ!!!

  11. ΑΝ ΕΣΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ Κ Ν ΑΝΑΛΑΒΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ Κ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΑΝ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ Σ ΕΣΕΝΑ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΖΗΣΕΙ.ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ.Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΘΑ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΕΙ?ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΣ Κ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΡΩΣΗ.ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ.ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΤΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΧΩΡΙΣΕΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΤΟ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΙΣ ΠΟΤΕ.ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ.

  12. Καλημερα, Η εκτρωση ειναι μια επεμβαση η οποια ταλαιπωρει ψυχολογικα και σωματικα τη γυναικα.Ξερειες οτι μετα .μπορει νε μην μπορεις να κανεις παιδι ποτε; Ο δικος σου προσπαθει να αποφυγει την ευθυνη. Αυτο ξεκαθαρο ειναι. Δεν ειναι και μικορ παιδι 25 χρονων…Μην κανεις κατι τετοιο που θα το μετανιωσεις μετα. Καλυτερα να μιλησεις με εναν ψυχολογο ειτε γυναικολογο πριν αποφασισεις!! Καλη δυναμη και μην ακους το αγορι σου, μονο το δικο του συμφερον βλεπει!!!

  13. diki sou i zoi k esu apofasizeis alla SKEPSOU KALA prin pareis opoiadipote apofasi ! ola tha pane kala ,,, iremise kai kali tuxi!!!!!!!!!

  14. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΠΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΗΡΕΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ..
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΠΙΟ ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ..ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ..ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΘΑ ΕΧΕΙ..
    ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ…

  15. Ή θα το κρατήσεις μόνη σου ή θα το ρίξεις. Ο φίλος σου δεν το θέλει. Δεν βλέπω άλλη επιλογή…

  16. Κοπέλα μου γλυκια λυπάμαι που βρισκεσαι σε μια τέτοια θέση.Αφου όμως βρέθηκες θα πρέπει να πάρεις τη σωστη απόφαση για σένα.Τον εαυτο σου τον γνωρίζεις εσυ καλυτερα από όλους, ακόμα κ απο τους γονεις σου.Η έκτρωση ειναι έγκλημα οπως κ αν θελουμε να το δούμε.Αν λοιπόν δεν διαθέτεις την αναισθησΊα που απαιτειται ωστε να συγχωρεσεις τον εαυτο σου μετα απο μια εκτρωση κ να πας παρακάτω τότε μην την κανεις με ΤΙΠΟΤΑ…..γιατι πολύ απλα τα χρηματα με τα οποία θα μεγάλωνες το παιδι ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙς ΣΤΟΥΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ.
    Προσπάθησε με ηρεμο τρόπο να δεις πως σκεφτεται ο φίλος σου κ αν μπορεσετε να προχωρησετε παρακάτω..Ουτως η άλλοσ οι περισσοτεροι αντρεσ δεν ειναι ποτε ετοιμοι για παιδι αλλά οταν το βλεπουν αλλάζουν τελειως συμπεριφορα.κ στην τελικοι ειστε μικροι αλλά δεν ειστε κ εφηβοι!!! κ ο φιλοσ σου αν καταλαβα καλά εχει κ δουλεια.Δεν ειναι κ τοσο τραγικα τα πραγματα.
    Αν παλι δεν σσυ συμπαρασταθει σε αυτη την αποφαση τα πραγματα ναι μεν θα ειναι δυσκολα αλλα σκεψου οτι κ οσοι παντρευονται οι μισοι καταληγουν σε διαζυγια κ τα παιδια μεγαλωνουν με τον ενα γονιο.Τα παιδια αγαπη θελουν θελουν πολυ κ τοτε γινονται ψυχικα υγιη.

  17. Ευχαριστώ πολύ που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε το πρόβλημά μου και γράψατε την άποψή σας. Με βοηθάει πολύ αυτό. Τελικά μιλήσαμε με τον μπαμπά του συντρόφου μου και ηρέμησαν λίγο τα πράγματα, το σημαντικό βασικά είναι ότι επιτέλους μιλήσαμε σαν άνθρωποι και δεν τσακωθήκαμε. Ο μπαμπάς του μας είπε ότι αν κρατήσουμε το παιδί θα μας βοηθήσει, θα είναι δίπλα μας και ότι είναι κρίμα να το ρίξω από την στιγμή που είμαστε τόσο καιρό μαζί. Το αγόρι μου φαίνεται λίγο πιο ήρεμος, ίσως να είχε συζητήσει ξανά με τον πατέρα του(ευτυχώς που ο μπαμπάς του είναι τόσο συζητήσιμος άνθρωπος γιατί αν ήταν σαν την μητέρα του θα είχαμε τεράστιο πρόβλημα). Λέει πως θα ήθελε να κάναμε αργότερα παιδί αλλά αφού πρώτα θα είχα τελειώσει τις σπουδές μου και εφόσον θα το είχαμε σχεδιάσει. Τώρα λέει πως ήταν εντελώς ξαφνικό και πως νιώθει πως από το πουθενά θα αλλάξει ριζικά η ζωή του κι έχει τρομάξει. Επίσης λέει ότι είναι μικρός ακόμη γι’ αυτό. Έχει δίκιο αλλά το ίδιο ισχύει και για μένα. Αφού ηρέμησαν λίγο τα πράγματα θα πάμε και σε έναν ψυχολόγο. Πιστεύω πως ίσως μας βοηθήσει.

  18. Κοριτσάκι μου σε καταλαβαίνω απόλυτα. Καταλαβαίνω πως δεν το είχες προγραμματίσει και σου φαίνεται δύσκολο αυτή τη στιγμή όμως από τη στιγμή που επιλέξατε να κάνετε έρωτα χωρίς προφυλάξεις ξέρατε και τις συνέπειες. Να λέτε τώρα πως θα στερησετε τη ζωή από το παιδί σας μου φαίνεται τρελλό. Έχει γίνει η εκτρωση εύκολη λύση αλλά δεν είναι. Το παιδί σου αυτή τη στιγμή έχει καρδιά, υπάρχει και εσύ συζητάς για το αν θα το σκοτώσεις; Έχω ένα μωρό 3 μηνών και το γέλιο δεν θα το άλλαζα με τίποτα στο κόσμο.

  19. kane ayto pou nomizeis esy kalytero gia ton eayto sou!!!!ap’o,ti katalavainw esy to 8eleis to paidi.egw sth 8esh sou 8a to kratousa an eixa th sthri3h ths oikogeneias.afou den eisai epaggelmatika apokatasthmenh,ekeinoi 8a se voh8hsoun.einai poly glyko na kaneis ena mwro se mikrh hlikia dedomenou oti to paidi sou 8a exei mia nea mama.omws skepsou oti h zwh sou 8a alla3ei teleiws.polles 8eloun en paidi alla otan antimetwpisoun thn pragmatikothta,paratoun to paidi stis mamades.prepei na ais8anesai dynath na desmeyteis.ki ayto 8a ginei mono me th voh8eia twn allwn. oso gia keinon,mh fovasai.an to provlhma tou einai oikonomiko alla oi goneis tou einai pro8ymoi na voh8hsoun, poly grhgora 8a kamarwnei gia to paidi tou.exe omws ypopsh sou oti efoson 8a e3artasai apo allous,8a 3ekinhseis th zwh sou entelws strava.omws,poioi einai aytoi shmera pou den tous voh8oun oi goneis an mporoun?

  20. ton agapas? 8a mporouses na exeis ena paidi mazi tou? 3ereis, to paidi den einai souvenir apo enan erwta h mia sxesh h ena paixnidaki h katoikidio! suggnwmh an sou milaw sklhra, eidika sthn katastash pou eisai.. alla 8elei kotsia, 8arros kai voh8eia gia na fereis ston kosmo mia allh zwh kai na thn megalwseis swsta, eidika otan o suntrofos sou den to epi8umei. den 3erw an 8a mporousa na kanw amblwsh, an agapousa to patera tou paidiou mou. an kai sta 21 den nomizw pws eisai se 8esh na gnwrizeis thn alh8inh agaph, polu duskola sumbainei auto. eilikrina me sugxwreis gia to tono pou sou milaw, alla den antexw oles emas tis ili8ies, vazw kai ton eauto mou mesa ws gunaika, pou kanoun o, ti malakia 8eloun sto sex ( helloo!! antisulliptika, profulaktika kai toosa alla! ) kai meta den mporoun na 8esoun se kinduno thn ugeia tous, alla protimoun na gennhsoun ena paidi kai na einai ekeino dustuxismeno! eilikrina merikoi an8rwpoi den 8a eprepe na kanoun paidia! den nomizw pws eisai se 8esh na megalwseis mia allh zwh, otan esu h idia den eisai wrimh. gt ok, pernas mia omorfh eggumosunh kai exeis mia teleia genna. META TI? eilikrina lupamai me olous emas pou den skeftomaste ka8olou to meta. ena paidi den arkei na tou dwseis mono pnoh kai zwh, alla arxes, a3ies.. den arkei na to gennhseis, alla na to megalwseis. euxomai ola na pane kala kai makari na krathseis to paidi kai na suneidhtopoihseis pws ekeino pia einai panw apo esena, oi dikes tou anagkes metrane pia.. eilikrina to euxomai, efoson sunaibei..

  21. agaphto mou koritsaki pragmatika ta diabazw k pathainw sokkkkk den einai dunaton ena paidi 25 xr na sou leei na kaneis ektrwsh xwris deyterh skepsh…pragmatika eksorgizomai!!!!! an file mou den htheles paidi na prosexes… gia na koimhthei mazi sou htan megalos k gia na analabei tis euthunes tou mikros???fusika k eiste mikroi k oi duo alla den einai h lush h ektrwsh.o stavros sas einai autos…kaneis den xanete mhn apogohtevesai skepsou kala ta dika sou thelw k an mporeis na ta katafereis na krathseis to paidaki sou pou einai mia psixoula k den ftaei tipota na plhrwnei ta lathoi ta dika sas.mpainw sthn thesh sou k sou lew pws eixa mia sxesh 9 xronia k pragmatika ean emena egkuos tha to krataga to paidi mou alla prosexame k den emeina…den kserw se ti kairous zoume.blepeis koritsakia 16-17-akoma k 20 xronwn na katafeygoun se ektrwseis epeidh fobountai…pragmatika mia ektrwsh tha thn dikaiologousa mono se periptwsh biasmou safws k uparxoun polla endexomena pou mia gunaika katafeugei se ektrwsh alla ekeinh kserei…k esu loipon koritsaki mou tha akoueis polles apopseis alla tha kaneis auto pou leei h kardia sou….k den anafera k to shmantikotero SUZHTHSE TO ME THN MHTERA SOU EKEINH THA SOU DWSEI THN PIO KALH SUMBOULH.sou euxomai ta kalutera..

  22. ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ 21 ΧΡ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ Σ ΠΩ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ . ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΣ ΕΣΥ ΣΩΣΤΟ .. ΜΗΝ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ Η ΑΓΑΠΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΙ ΦΕΥΓΕΙ . ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ . ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΟΥ , ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΣΟΥ , ΜΑ Η ΕΚΤΡΩΣΗ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ . ΚΑΙ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΜΟΝΑΧΑ . ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΤΟΥ , ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ .. ΑΚΟΥ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ Σ , ΓΤ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΕΣΕΝΑ ,.. ΜΟΝΟ !! ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΕΓΩ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΩ .

  23. glukia mou … ax poso se katalabainw kai as mhn mou exei sumbei pote kati tetoio afou eimai mono 17 xronwn…! Pisteuw pws prepei na kratiseis to plasmataki pou exeis sta splaxna sou .. to pio pithano einai oti prepei na exeis akousei kai thn kardoula tou na xtypaei ston uperixo sou … to lew kai mou erxete na balw ta klamata…. ”SKEPSOU MONO OTI ESU MPOREI NA HSOUN STHN THESH AUTOUNOU TOY MWROY ” !!! Mhn kaneis ena lathos ths stigmhs kai meta niwtheis typseis gia mia oloklhrh zwh … emena akoma kai twra na mou sunebaine kati tetoio tha to kratousa kai o kosmos na gurize anapoda …alla skepsou oti sunithws ta agoria dn skeftontai logika apo thn arxh ….. bebaia ama dei thn koilitsa sou na fouskwnei mera me thn mera tha alla3oun polla mesa tou kai an gennhthei auto to mwro meta ekeinos tha exei tis typseis gia ta sklhra logia tou …. !! Elpizw na to krathseis tha xarw polu … mhn prokaleseis enan thanato …. tosoi alloi thanatoi sumbenoun adika teleutaia !! :/

  24. ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΓΙΑ ΓΟΝΙΟΣ . ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΣ , ΝΑΡΚΟΜΑΝΗΣ Ή ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ … ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟ ΡΙΣΚΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΟΧΙ . ΣΥΜΦΩΝΩ ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΛΛΑ Η ΚΟΠΕΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ . ΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΗ , ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΑΝΕ , ΜΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΙ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ…
    ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΩΣ ΚΡΙΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΑΓΑΠΗΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΠΟΙΟΣ Η ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙΣ . ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ, ΑΝ Η ΚΟΠΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΥΣΤΙΧΙΣΜΕΝΟ .

  25. Η ιστορία σου δεν ειναι μια απλη περιπτωση…Αρχικα πιστευω πως για να παρεις την αποφαση να αποκτησεις ενα παιδι θα πρεπει και εσυ και ο συντροφος σου να ειστε ωριμοι,οικονομικα ανεξαρτητοι,σιγουροι και κυριως να το θελετε και οι δυο.Απ’οτι διαβασα καταλαβα οτι εσυ αν και δεν το περιμενες τελικα το ηθελες.Ομως δεν ισχυει το ιδιο για τον συντροφο σου.Ειναι πολυ μικρος,εχει δικιο και σε περιπτωση που το κρατησετε αυτο ισοδυναμει με μια τεραστια αλλαγη στη ζωη του,αλλαγη που ισως δεν την θελει και τον τρομαζει και ειναι λογικο γιατι ειναι μονο 25…Το γεγονος οτι ειστε 2μισι χρονια μαζι και οτι σε αγαπαει δεν σημαινει οτι θελει και να ειναι για παντα μαζι σου και να γινει πατερας απο τα 25!Νομιζω οτι φερεσαι αρκετα εγωιστικα γιατι και εσυ συντελεσες στο να μεινεις εγκυος οχι μονο αυτος.Δεν εισαι αρκετα ωριμη και ενα παιδι για να μεγαλωσει ευτυχισμενα χρειαζεται να βρισκεται σε ενα περιβαλλον ηρεμο…Φοβαμαι πως ο συντροφος σου δεν θα σε ακολουθησει σε αυτη την αποφαση ή πως σε λιγο καιρο θα χωρισετε..Εχει πιεστει και δεν θα αντεξει..Ειμαι στην ιδια ηλικια με εσενα κ εχω 2 χρονια περιπου σχεση,αν εμενα εγκυος σιγουρα θα παθαινα σοκ και θα φοβομουν την αμβλωση αλλα δεν επετρεπα σε καμια περιπτωση στον εαυτο μου να φερει στον κοσμο ενα παιδι το οποιο δεν θα το μεγαλωνα οπως εγω ηθελα….Αν βεβαια πιστευεις πραγματικα πως εισαι ωριμη και θα εχεις τον συντροφο σου διπλα σου(παρα το γεγονος οτι αυτος δεν θελει κατι τετοιο) κρατησε το!Παντως φαινεται οτι εισαι ακομα πολυ μικρη,επιπολαια και εγωιστρια οταν λες ας προσεχε και αν με αγαπαει ας δεχτει εμενα και το παιδι…Ελπιζω να παρεις την σωστη αποφαση.Συγγνωμη αν ημουν λιγο σκληρη!Α και ρωτα και τους γονεις σου!

  26. Καλημέρα!

    Από προσωπική εμπειρία στο λέω και στο υπογράφω, πως αν κάτι έχει περισσότερες πιθανότητες να χωρίσει ένα ζευγάρι είναι η έκτρωση και όχι η γέννα, ιδίως όταν η πρώτη είναι κάτι που δεν επιθυμείς. Σε περίπτωση που κάνεις άμβλωση, ο σύντροφός σου στα μάτια σου δεν θα΄ναι ποτέ ο ίδιος. Πάντα θα είναι αυτός που δεν ήθελε το παιδί σας και κατά συνέπεια εσένα. Αυτό βέβαια θα το είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου ακόμη κι αν κρατούσα αυτό το παιδί, διότι η αντίδρασή του όσο μικρός και να΄ναι (βέβαια 25 είναι όχι 5) δεν δείχνει άνθρωπο που σ’ αγαπάει.Ακόμη κι αν έχει σοκαριστεί (όταν το έκανε χωρίς προφύλαξη δεν εξεπλάγη να υποθέσω), δεν δικαιολογείται να θέλει να επιβάλλει στον άλλον πράγματα που έχουν να κάνουν με το σώμα και την υγεία του, ποσώ δε μάλλον όταν αυτός ο άλλος είναι ο άνθρωπος που υποτίθεται πως αγαπάει και ακόμη χειρότερα όταν αυτό που θέλει να επιβάλλει αφορά κάτι επίσης δικό του που δημιουργήθηκε από κοινού και με αγάπη.Ακούγεται ρομαντικό αλλά είναι η αλήθεια.

    Το παιδί πράγματι δεν είναι σουβενίρ και ακριβώς για αυτό δεν έχεις το δικαίωμα να του αφαιρέσεις τη ζωή ούτε να προδικάσεις ότι θα είναι δυστυχισμένο στη ζωή του.Τόσες και τόσες ανύπαντρες μητέρες ανέθρεψαν μια χαρά παιδιά που πολλές φορές έχουν αποδειχτεί πιο ευτυχισμένα από πολλά άλλα που μεγάλωσαν ανάμεσα σε προβληματικά ζευγάρια τα οποία κατά τα άλλα πληρούσαν τις προδιαγραφές έχοντας μάλιστα κάνει και οικογενειακό προγραμματισμό αφού πρώτα είχαν πάρει τα πτυχία τους μπλα μπλα μπλα..τρίχες! Κανείς μας δεν γνωρίζει το μέλλον για να γνωρίζει περί ευτυχίας ή δυστυχίας ή για να ξέρει αν θα κάνει παιδί αφού πρώτα ολοκληρώσει τις σπουδες του ή πιάσει δουλειά ή πάρει προαγωγή ή κι εγώ δεν ξέρω τί άλλο.Αυτά που σου λέει ο σύντροφός σου σχετικά με το να κάνετε οικογένεια αφού πάρετε τα πτυχία σας, είναι υπεκφυγή για να προχωρήσετε σε έκτρωση και τίποτα περισσότερο.Η ανατροφή ενός παιδιού αναβάλλει τις σπουδές για λίγο όχι για πάντα!

    Σήμερα έχω ένα αγοράκι 10 μηνών και στο παρελθόν έκανα κι εγώ άμβλωση.Δεν φαντάζεσαι πόσο μετάνιωσα κι ακόμη μετανιώνω.Ο σημερινός άντρας μου ήταν κάποτε ο δικός σου σύντροφος και φοιτητής που έλεγε τα ίδια και που σήμερα βλέπει τον γιό μας και όχι μόνο λιώνει αλλά βαθιά μέσα του νιώθει και απίστευτες τύψεις για εκείνο το μωρό που δεν ήθελε. Φυσικά δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι και δεν σημαίνει πως αν γεννήσεις αυτό το παιδάκι ο φίλος σου θα γίνει ο στοργικός πατέρας κι όλοι μαζί θα διαβάζετε Κυριακάτικη εφημερίδα στο κρεβάτι σαν τη διαφήμιση του Βιτάμ. Αλλά από τη στιγμή που κλαίς και μόνο στη σκέψη να μην γεννήσεις το μωρό σου, φαντάσου πως θα νιώθεις αν πράγματι δεν το γεννήσεις. Ήμουν σαν εσένα και έφαγα 2χρόνια ψυχολογική υποστήριξη για να το ξεπεράσω γιατί κόντεψα κυριολεκτικά να τρελλαθώ.
    Σε παραπέμπω εδώ
    http://magissa-kirki.blogspot.com/2008/12/blog-post_27.html
    για να διαβάσεις και μόνη σου την περιπέτειά μου.

    Εύχομαι να κρατήσεις το μωρό σου στην αγκαλιά σου με ή χωρίς τον μπαμπά του.
    Καλή τύχη σε ότι κι αν αποφασίσεις!

  27. Einai toso luphro pou olo kai perissoteres neares gunaikes antimetwpizoun auto to dilhmma.. Einai pragmAtika polu polu luphro.. Den mporw na sou pw ti einai kalo na kaneis, nomizw pws eite krathseis to paidi eite oxi, 8a upar3oun stigmes sth zwh pou 8a metaniwseis. An krathseis to paidi kai meta o suntrofos sou se parAthsei, xaseis tis spoudes sou, th dunatothta n exeis mia swsth oikogeneia sto mellon.. An pali den to krathseis, 8a metaniwseis pou exases ena paidi.. 8elei polu dunamh na megalwseis monh sou ena paidi. Den 3erw thn oikogeneia sou, poso mporei na se sthri3ei h8ika kai sunais8hmatika.. An niw8eis pws mporei, tote krathse to, krima na xa8ei mia zwh.. An omws pisteueis pws 8a eiste dustuxismenoi toso esu oso kai auto, tote prepei na faneis dunath kai na glitwseis apo th dustuxia olous sas. Gt mporei na mn dineis thn eukairia se ena paidi pou etuxe na gennh8ei.. ALLA SWZEIS ENA ALLO PAIDI KAI TO BOH8AS NA ZHSEI SWSTA KAI NA GINEI ENAS EKPLHKTIKOS ENHLIKOS WRIMOS AN8RWPOS..ESENA.. Gt ki esu eisai paidi akoma.. An mporeis na swseis kai tous duo.. Alliws frontise toulaxiston to ena paidi.. Lupamai alla allh lush den uparxei. O suntrofos sou dn 8a einai pote pia o idios, eite krathseis to paidi eite oxi. Eite 8a se kathgorei pws katestrepses th zwh tou eite 8a ton kathgoreis pou katestrepse th dikh sou zwh.. Lupamai eilikrina, alla etsi einai.. Oso sklhrh ki an fainomai.. Den mporw na eimai romantikh se enan tetoio kosmo! Gt oloi lene axou to, ti kalo mwraki! Alla den skeftomaste ta ateleiwta 3enuxtia, ta e3oda kai to gegonos pws spoudes, mellon.. Polu polu duskola.. Lupamai.. Alla ki egw, opws eipane kapoies, den 8a ekana ena paidi an den mporousa na to megalwsw opws h8ela, mono kai mono gia na glitwsw thn psuxo8erApeia! Den xreiazetai psuxo8erapeiA otan kaneis dustuxismenous tosous allous an8rwpous?

  28. ʼννα μιλάτε για θυσίες και έξοδα και ανυπέρβλητα εμπόδια στην ανατροφή ενός παιδιού, χωρίς να έχετε καν δικά σας και χωρίς να ξέρετε τί σημαίνει. Ναι το παιδί έχει ξενύχτι έχει κούραση έξοδα αλλαγή προτεραιοτήτων. Αλλά έχει και χαρά και γέλιο και λατρεία και παιχνίδι και αγάπη, πολλή αγάπη. Γιατί δεν μιλάει κανείς για την καλή πλευρά και τονίζετε μόνο την “κακή” χωρίς καν να έχετε ζήσει τη μητρότητα; Που το ξέρεις ότι η συγκεκριμένη κοπέλα που ήδη δεν θέλει από μόνη της να ρίξει αυτό το παιδί, αν τελικά προβεί σε άμβλωση δεν θα χρειάζεται ψυχοθεραπεία και θα είναι μια χαρά; Που το ξέρεις ότι αν κρατήσει αυτό το παιδί θα είναι σώνει και ντε δυστυχισμένη; Που ξέρεις ποιές θα είναι οι συνθήκες της ζωής της στο μέλλον κι αν θα της επιτρέψουν να αποκτήσει παιδί; Γυάλινη σφαίρα έχετε; Τί πάει να πεί “σε έναν τέτοιο κόσμο δεν μπορώ να είμαι ρομαντική”; Σε έναν τέτοιο κόσμο όμως με απίστευτη ενημέρωση σχετικά με την αντισύλληψη και με ένα κάρο τρόπους προστασίας, πήγε το συγκεκριμένο ζευγάρι και έκανε έρωτα χωρίς να λάβει κανένα μέτρο.Η κοινωνία είναι κακή για να είμαστε ρομαντικοί αλλά αρκετά καλή για να κάνουμε την έκτρωση μέθοδο αντισύλληψης.Λυπάμαι που διαβάζω τέτοιες απόψεις και υπεκφυγές απο νέους ανθρώπους. Κι εγώ 31 είμαι και έχω πλήρη επίγνωση της οικονομικής κατάστασης στη χώρα μας και στο πόσο δυσκολότερο είναι να κάνεις οικογένεια σήμερα αλλά σκεφτείτε πως αν και οι δικές μας μανάδες μας “έριχναν”, απλά δεν θα υπήρχαμε. Ο ερχομός ενός παιδιού δεν έχει ηλικία ή χρονική στιγμή.Οι συνθήκες δεν θα είναι ποτέ κατάλληλες. Σήμερα έχετε τις Χ υποχρεώσεις αύριο θα έχετε τις Υ και πάει λέγοντας.ʼννα καμία μάνα ποτέ δεν μετάνιωσε που κράτησε το παιδί της.Αντιθέτως γνωρίζω πολλές που μετάνιωσαν επειδή το έριξαν.Η φίλη μας ας κάνει ότι καταλαβαίνει αλλά δεν μπορώ να διαβάζω ανακρίβειες και τρομολαγνείες από άτομα που δεν έχουν κάνει παιδιά!

  29. kaneis dn milaei apoluta mk! alla dld esy ti proteineis sti fili mas (egw pairnw tin xeiroteri twn periptwsewn), na kratisei to paidi stin periptwsi pou o filos tis kanei pisw, dn to anagnwrisei klp, enw dn exei douleia kai spoudazei ki enw to paidi tha epiferei oikonomikes upoxrewseis? na paratisei gia ena diastima tis spoudes tis gia na to gennisei kai na trexei na zitaei douleia se ena opoiodipote antikeimeno gia na to megalwsei giati i enallaktiki tis tha einai na zitaei lefta apo tin oikogeneia tis (dld na upoxrewnetai stous pantes!), pou sto katw katw dn kseroume ki an mporoun na ti stirksoun se kati tetoio i an to perivallon sto opoio megalwnei (p.x. eparxia klp) tha tin antimetwpizei kai thetika!
    egw proswpika dn tha antexa na valw tous dikous mou se auto to louki…auto pou periegrapsa prin dn to onomazw xara tis mitrotitas alla efialti ston opoio dn katalavainw gt tha prepei na summetexei ena agennito akomi paidi en agnoia tou kai na megalwnei me autes tis sunthikes gia to upoloipo tis zwis tou?
    an i idia fovatai oti psuxologika dn tha to anteksei tote mono na to kratisei para tis proanafertheises antiksootites!
    ena paidi dn krataei mia sxesi, auta itan paramuthia twn giagiadwn mas, an o allos thelei na fugei kai dn se vlepei sovara tote me mia eggumosuni aplws se anexetai giati aisthanetai enoxes kai typseis! ki auto mono se periptwsi pou einai kalos anthrwpos kai dn tin kanei me elafra kateutheian…lypamai alla auti einai i pragmatikotita!
    alla na min daimonopoioume ta panta! i ektrwsi einai lusi kai voitha tous anthrwpous na proxwrisoun parakatw me ti zwi tous otan dn uparxoun oi vaseis gia ti dimiourgia oikogeneias, eite logw oikonomikis katastasis, anwrimotitas, eggatalipsis, viasmou klp…
    auto pou polloi dn exoun katalavei einai oti to na fereis ena paidi ston kosmo dn einai “ante agorasa mia kainouria koukla, twra tha ti frontizw kai tha megalwsei mia xara” i” ela mwre, eixame mia epafi kai, na parei, emeina egguos, e tha to kratisw ki o,ti ginei twra, gt na to skotwsw, krima einai”….einai sovari euthini, me ta kala kai ta kaka tis..kai stin teliki to rwtise kaneis auto to paidi an thelei na megalwsei mono me mia mitera se periptwsi pou o pateras dn to thelei? mono an apeileitai sovara i psuxologia tis miteras apo pithani ektrwsi tha itan kalo na to kratisei upo autes tis sunthikes..na exete upopsin pws mia zwi mporeis na ti “skotwseis” me pollous tropous..me tin ektrwsi alla kai ..me ti zwi pou tha tis prosfereis an ti genniseis xwris na to xeis parei sta sovara…
    euxomai o pateras na apofasisei na meinei mazi sou kopela mou kai na megalwsete to paidi kai na to kanei epeidi oi prwtes tou antidraseis pou periegrapses itan apo fovo ki oxi epeidi aisthanetai pagideumenos

  30. elpizw o,ti sxolia anevazontai edw pera na ta vlepei kapoios eidikos gt oi apopseis pou dinei o kathenas kai to olo klima thymizoun xwro psyxologou alla kaneis mas dn einai..autes oi apopseis mporei na epireasoun anthrwpous sti lipsi apofasewn polu simantikwn gia tis opoies dn nomizw na thelete na ferete euthini…parakalw na dimosieuthei

  31. irw apo auta pou egrapses xthes egw diavazw pws o mpampas tou thelei na sas voithisei alla o filos sou eksakolouthei na exei pollous endiasmous….lupamai alla an o idios dn thelei ena paidi dn mporeis esy na ton kaneis me to zori na to thelei….eixate mia sxesi ki autos koitaze na pernaei kala…an to kratiseis mallon moni sou se vlepw na to’xeis i autos apo makria tha dinei kapoia xrimata..alla einai auto pio ithiko apo to na kaneis ektrwsi? giati tha prepei to paidi sou na zei etsi? les sunexeia kapou “egw thelw na to kratisw, as prosexe, pou einai pou me noiazetai”…olo auto einai kapws egwistiko giati pas na epivaleis mia katastasi xwris na einai wrimes oi sunthikes…alitheia i mama tou ti leei?? dn mas eipes perissotera…skepsou…kai grigora

  32. Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα τα οποία σκέφτομαι. Καταρχήν το οικονομικό, δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να καταδικάσω ένα παιδάκι να ζει στην φτώχεια. Ο σύντροφός μου έχει δουλειά οπότε αυτή την δικαιολογία για το ότι δεν θέλει το παιδί δεν μπορεί να την χρησιμοποιήσει. Επίσης σκέφτομαι το συναισθηματικό/ψυχικό κομμάτι. Η εύκολη λύση είναι η έκτρωση, το ότι έχω ένα μωρό όμως μέσα μου και ακούω έναν άνθρωπο να μου λέει να το σκοτώσω με πληγώνει πάρα πολύ. Το παιδί από εμένα θα έχει πολύ αγάπη, αυτό δεν το συζητάω καν, νιώθω ότι το αγαπάω ήδη. Όσο για το αγόρι μου όταν συζητήσαμε με τον μπαμπά του είπε ότι θα προτιμούσε να μην κάνουμε παιδί αλλά αν τελικά το κρατήσω, ως άνδρας οφείλει να είναι δίπλα στο μωρό. Ο πατέρας του του λέει πως αυτά τα λέει τώρα επειδή έχει τρομάξει αλλά όταν θα γίνει κι αυτός μπαμπάς τα πράγματα θα αλλάξουν. Γενικώς τον βλέπω λίγο πιο ήρεμο, γιατί όλο αυτό τον καιρό ήταν κι αυτός πολύ αγχωμένος και σίγουρα πιεσμένος. Θα πάμε και σε ψυχολόγο. Το ότι δέχεται όμως να μιλήσουμε και να δει και την άλλη όψη του νομίσματος πιστεύω πως είναι θετικό. Γενικώς θέλω να βλέπω από εδώ και πέρα τα πράγματα πιο θετικά, έχω ηρεμήσει κι εγώ. Επίσης βλέπω θετικά το ότι συνεχίζει κι έρχεται σπίτι μου για να φάμε ή να κοιμηθούμε μαζί. Είπαμε να μην συζητάμε μόνοι μας πλέον γι’ αυτό αλλά με τους γονείς μας ή με ψυχολόγο. Το έχουμε ανάγκη. Εύχομαι να πάνε ακόμη καλύτερα τα πράγματα.

  33. Λοιπόν διαβάζω τόση ώρα τα σχόλια και έχω γίνει έξαλη με όσα γραφονται.Απότι φαινεται ολοι εδω ειναι μάντες κ προδικασαν το παιδι σου ως δυστυχισμένο στη ζωή ενω όλοι όσοι γεννηθηκαν μεσα σε οικογένεια ειναι πολύ πολυ ευτυχισμένοι.θα τρελαθούμε τελείως παιδιά????????Διαβάζω ότι το παιδίσ σου θα ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟ Κ ΑΡΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΤΗ ΛΥΣΗ ΝΑ ΤΟ ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΥΤΥΧΙΣΕΝΟ.Αρα λοιπον ας αρχισουμε να πυροβολάμε κ να σκοτωνουμε ολουσ τουσ δυστυχισμένουσ σε αυτο τον πλανητη για να τουσ σωσουμε απο τη δυστυχια.Από ποτε εχουμε δικαιωμα να αφαιρουμε ζωες ετσι αυθαιρετα δεν το καταλαβαινω.Ολα αυτα ειναι βλακειες .Η εκτρωση γινεται καθαρα για το δικό μας βόλεμα ( ή πιο σωστα ΜΗ ΞΕΒΟΛΕΜΑ) Κ ΌΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑς.
    Κοπέλα μου αν δεν το θελει το παιδι τότε οφειλει να το αναγνωρισει κ να προσφερει τουλάχιστον υλικά αγαθά.Δεν λέω οτι είναι ιδανικές συνθηκες αλλα αφου έτσι ήρθαν τα πραγματα έτσι οφειλεισ να τα αντιμετωπίσεις.Ουτως η άλλος και στα 40 να κάνεις οικογένεια κ χρηματα να έχεις δεν ειναι σίγουρο οτι θα κανεις επιτυχιμένη οικογένεια κ οτι δεν θα παρεις ποτε διαζυγιο……μην τρελαθουμε τελειως..Αρα ολα τα παιδια των διαζυγιων πρεπει να τα σκοτωσουμε?

  34. καλέ τι διαζυγια λέει η άλλη; άλλο είναι το θέμα μας….το μόνο κοινό που βλέπω με την έκτρωση είναι ότι και στις 2 περιπτώσεις αυτό που προκύπτει είναι αποτέλεσμα της ανευθυνότητας/ανωριμότητας των ενηλίκων, τπτ αλλο…αυτό που πρέπει να κάνει το κοριτσι είναι να συζητήσει με το φιλο της για το παιδί και να προσπαθήσει να δει αν κι αυτός θέλει να τη στηρίξει και να είναι ένα..πατρικό πρότυπο για το παιδί…καλό είναι τα παιδιά να μεγαλώνουν “με οικογένεια”, δεν είναι κάτι τρελό αυτό…έλεος δλδ έλεος

  35. geia sas… exw sxesh 2 xronia ex apostasews logo tou oti egw spoudazw ki autos einai monimos stratiiwtikos sthn kw.. to thema to diko mas einai h aforhth zhleia tou. den me afhnei na exw files apo th sxolh, thlefwna allwn atomwn, den thelei na phgainw sto xwrio mou opou eixa desmo me ena agori apo ekei… tou deixnw emprakta thn agapi mou, upokuptw se oti mou leei k den ektima tpt k den tou afhnw perithwria gia zhleies parola auta zhleuei… pws mporw na diaxeiristw th zhleia tou?? pws mporw na enisxusw thn autopepoithisi mou na fygw apo auton? sas euxaristw!

  36. kopelia kai mono pou rixneis se ekeinon thn eu8unh kai les as prosexe ki an me agapaei kai alles tetoies malakies!! mhpws emeines egguos epithdes epeidh eides pws kati den paei kala sth sxesh sou kai h8eles na krathseis konta sou to agori sou? eisai ena toso aneu8uno ki egwistiko plasma kai 8eleis kai paidi tromara sou kai niw8eis pws 8a to megalwseis kai swsta! einai toso aneu8una auta pou les! sthrizesai sta xrhmata ths oikogeneias sou kai tou agoriou sou, xwris na 3ereis an ekeinoi einai diate8hmenoi na voh8hsoun.. apla tous anagkazeis me ta klamata sou kai th gkrinia sou kai tis vlakeies sou gia thn psuxologikh sou katastash! kai ok, thn oikogeneia sou mporeis na thn upologizeis.. alla ekeinon den exeis to dikaiwma. edw gamoi kai suzugoi den dinoun xrhmata, 8a anagkaseis esu ena paidi na frontisei enan allo anr8wpo enw den to 8elei?! ANWRIMOTHTA KAI ANEY8YNOTHTA THN OPOIA KOITA NA PLHRWSEIS MONH SOY, AFOY FTAIS! EITE 8A PONESEIS PSYXOLOGIKA EITE 8A GENNHSEIS KAI 8A TO FRONTISEIS M-O-NM-H SOY! XWRIS NA ANAGKASEIS KAPOION.. AN ALLA3EI ME TO KAIRO, KALWS.. kalh tuxh kai vale mualo! elpizw h istoria sou na ginei ma8hma gia oles oses th diabazoun..

  37. να το κρατησεις το παιδι ειναι ευλογια! αν το ριξεις θα κανεις τεραστιο λαθος γιατι η εκτρωση ειναι δολοφονια. ας λεει οτι θελει ο αλλος η ευθυνη ειναι δικη σου αυτος αν σε αγαπαει θα σταθει στο πλαι σου αλλιως θα καταλαβεις μια ωρα νωριτερα οτι δε σε αγαπουσε πραγματικα. παντως καπου στο ιντερνετ ειχα διαβασει νομιζω λογια του γεροντα παισιου για τις εκτρωσεις και τις καημενες τις ψυχουλες και ειχα συγκλονιστει. ψαξτο κ εσυ.. πολλες ευχες για το καλυτερο!

  38. To thema den einai an tha to metaniosei i idia….dioti i idia kai na to metaniosei diko tis provlima einai…to thema einai auto to paidi pos tha niosei…kai exo dei dekades paidia sto perivallon mou na megalonoun apo miteres i apo goneis pou den itan etoimo na analavei auto to rolo…kai distixoun auta ta paidia…kai opoios pei oxi ethelotiflei…oi ipoxreoseis apenanti se ena paidi den einai mono na to allaxeis na to taisis kai na to koimiseis…einai kai oi ipoxreosi sou na diapedagogiseis auto to paidi, na to kalipseis sinaisthimatika, na dimiorgiseis enan autonomo isorropimeno anthropo…kai autes einai oi pio simantikes ipoxreoseis enos goniou…kai prokimenou na ginei auto xriazentai DYO isoropimenoi goneis…sti sigkekrimeni periptosi milame gia mia astathi mitera kai ena patera pou den thelei to paidi…i ginaika auti den leei pouthena oti thelo na megaloso ena paidi na tou prosfero na to agapiso na to nouthetiso na to akouso….to mono pou leei einai oti mia ektrosi tha tin katastrepsei…kai gia na min katastrafei i idia tha prepei na katastrafei ena paidaki…i sigkekrimeni kopela den mporei na parei tin apofasi i idia kai tha prepei na mpoun oi goneis sti mesi…kai einai i sigkekrimeni ginaika ipeuthini na megalosei ena paidi?? kai apo tin alli giati tha prepei na ipoxreoseis enan anthropo na exei ena paidi eno den to thelei??varethika na akouo miteres na gennane paidia aplos kai mono gia ta dika tous egoistika enstikta…ta paidia den ta kanoume gia na mas prosferoun ekeina eutixia alla gia na tous prosferoume emeis…kai ola auta perei dolofonias einai mpourdes…an eprokeito peri dolofonias tha vriskontan sti filaki autes oi ginaikes pou kanoun ektrosi…

  39. δεν νομιζω οτι μπορει κανεις να σε βοηθησει σε αυτο απο εδω μεσα……λαθος σου που ζητας γνωμες για ενα τοσο σημαντικο γεγονος ….συγνωμη κουκλα μου αλλα αυτη ειναι η γνωμη μου ……να συμβουλευτεις ειδικο ….

  40. xairomai pantws pou kapoia kopela polu swsta sxoliase pws h oikogeneia den einai opws stis diafhmiseis Vitam pou ta paidakia trexoun sto krevati molis 3upnane, oi goneis exoun kanei erwta to vrady kai 3upnane agkaliasmenoi kai pairnoun kai ta mwra tous agkalia kai trwne oloi mazi prwino xaroumenoi kai gelastoi xwris kamia allh egnoia sto mualo tous!! h pragmatikothta apexei polu polu polu apo olo auto..
    opws epishs kai me allh mia kopela sumfwnw, ftaine ki oi duo! dustuxws se esena peftei o megaluteros ponos logw ths gunaikeias fushs sou, alla to gegonos pws toses kopeles menoun eggues kai kanoun paidia apo sxeseis polu elafries enw ta agoria den to 8eloun… me kanei kai ntrepomai pou eimai gunaika. profanws o filos sou apla pernouse kala mazi sou, krima na ton anagkaseis se kati tetoio..

  41. ENA ΠΑΙΔΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΤΟΥ ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ —ΕΦΟΣΟΝ ΕΚΕΙΝΟΣ ΣΟΥ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΝ ΚΑΘΕΤΗ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ , ΕΑΝ ΕΣΥ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙΣ ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΠΡΟΧΩΡΑ— ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΚΑΒΓΑΔΕΣ , ΕΧΘΡΟΤΗΤΑ, ΘΥΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ —ΘΕΛΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ???? ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΗΘΕΛΑ —-ΣΟΥ ΛΕΩ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ —ΜΕΤΡΗΣΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΚΗ ΤΑ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ -ΕΣΥ- ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΖΩΗ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΥΤΟ ΕΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ–

  42. πραγματικα στενοχωριεμαι μ αυτα που διαβαζω εδω μεσα.δυστυχως ολοι οι γονεις βλεπουν τα παιδια σαν ιδιοκτησια τους.δεν ειναι ετσι!!!ελεος!τα παιδια ειναι δωρο θεου κ αυτονομες προσωπικοτητες.δεν μας ανηκουν κ δεν εχουμε κανενα δικαιωμα να οριζουμε τις ζωες τους.δηλ αν τα θελουμε κ μας βολευουν τα κραταμε αλλιως τα σκοτωνουμε?ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!καμια δεν εχει δικαιωμα να αφαιρει τη ζωη του βρεφους που κυοφορει!αν μπορει να το μεγαλωσει καλως αλλιως υπαρχει κ η αλλη λυση.ανοιχτη υιοθεσια!ποσοι προσπαθουν να κανουν παιδακια κ δεν μπορουν κ διατιθονται να μεγαλωσουν αλλων.μεσα απο την ανοιχτη υιοθεσια κραταμε κ επικοινωνια με το παιδι που κατωχυρωνεται νομικα ενω το μεγαλωνει αλλη οικογενεια που μπορει να το αγαπησει.μη φερομαστε λοιπον εγωιστικα σε πλασματα του θεου κ τα σκοτωνουμε!!!

  43. akuse-me koritsi mou,se kamia periptosi min kaneis ektrosi…..to leo gt kati tetio ontos tha sou katastrepsei ti zoi…kai den tha isixaseis pote stin zoi sou,to exo kanei ego otan imun poio mikri..kai apo tote den pernai mera pou na min to skeutome…pistepse me,ine poli poli diskola na zeis me kati tetio,ime 33 xronon,kai imun stin ilikia sou tote,,,kathe mera skeutome auto pou ekana…

  44. αντέχεις στα 21 σου να κάνεις ενα παιδί;; Μήπως έχει δίκιο ο φίλος σου; Δεν έχεις σπουδές και σχέδια μπροστά σου; Θα κάνεις αργότερα παιδί, όσο για την έκτρωση είναι πια πολύ απλοποιημένη διαδικασία. Καλή επιτυχία σου εύχομαι.

  45. mono esy mporeis na apofasiseis an tha to kratiseis i oxi. Ego pantos se paromoia periptosi ta kratisa. kai tora exo dyo panemorfa aggeloydia 9 eton. ekeinos den exei na mas dosei tipota eipe kai ayto kanei. ego omos exo kerdisei tin agapi toys. stin arxi itan poly dyskola. logo toy oti spoydaza, alla eytyxos eixa tin foitheia ton gonion m.

  46. Σίγουρα ένα παιδί πρέπει να είναι επιθυμητό και από τους 2 γονείς. Σε περίπτωση που ένας από τους 2 γονείς δεν το θέλει (συνήθως ο μπαμπάς) δικαιώματα του αλλά η απόφαση είναι δική σου. Θα σου αλλάξει η ζωή στην αρχή θα δυσκολευτείς αλλά μετά θα είναι τέλεια. Σε καμία περίπτωση μην κάνεις Έ Κ Τ Ρ Ω Σ Η δεν ξέρεις πότε τι γίνεται (ίσως υπάρχει επιπλοκή)! Σιγά σιγά θα το αγαπήσεις και στο κάτω κάτω 21 χρονών είσαι νεότατη θα δουλέψει ελπίζω να υπάρξει και βοήθεια από γονείς. Μ Η Ν Κ Α Ν Ε Ι Σ ΕΚΤΡΩΣΗ!!!! Και μην ξεχνάς κάθε “εμπόδιο” για καλό.

  47. Diavasa tis apopseis twn koritsiwn pou lene oti dn prepei na kaneis ektrwsh, oki den exw vrethei s authn thn katastash kai dn xerw pws niwtheis alla thewrw to ligotero epipolaih,anwrimh kai egwistikh thn stash s

    1. Exeis skEftei TI zwi tha prostereis sto paidi? Dn exeis stathero eisodima kai stous kairous pou zoume h euresh ergasias den einai eukolh upozhesh.. Ektos an to na gineis srvitora se bar se kaluptei, gt ekei to blepw na kataligEis
    2.ti tha ginei an o filos s ta brei skoura me t paidi, kai s parathsei? Gt na eisai sigouri oti i sxesh sas tha allaxei rizika me ena paidi, kai blepontas tn antidrash t oxi pros to kalutero…

    3.ti exeis na prosfereis se auto to paidi? Ti empeiries zwis exeis sta 21 sou? Tha matheis t zwi kai tis duskolies ths mazi m auto?

    4. Exw tn aisthisi oti theleis na tn “TULiXEIs” kai na s pantreutei

    5. Briskw oti einai exairetika WRIMOS kai EXEI DIKIO na mn to thelei to paidi gt eiste polu neoi kai den eiste kataxiwmenoi epaggelmatika Kai to gegonos oti d s leei kratato kai tha s bohthisw deixnei oti SE AGAPAEI PRAGMATIkA kai thelei na SE PROSTATEPSEi..

    I telikh apofash einai dikh s, apla pisteuw oti prepei na deis tn katastash ligo pio wrima, pws tha einai i zoi s an to kratiseis META APO 5-10 XRONIA, PEALISTIKA kai skepsou an i eikona auth, s aresei pragmatika…

  48. Το παιδάκι θα το κρατήσω. Πήγαμε και σε ψυχολόγο, μιλήσαμε και με τους γονείς μας ξανά. Πάνω από όλα, μίλησα με την μαμά μου, ήταν η πιο σημαντική βοήθεια για μένα. Το αγόρι μου ηρέμησε αρκετά, ειδικά όταν πήγαμε στην ψυχολόγο, είδε και την άλλη όψη του πράγματος, μου ζήτησε συγνώμη για το ότι ήταν τόσο σκληρός μαζί μου όταν το έμαθε. Όσο για το αν θέλω να τον τυλίξω και να τον παντρευτώ. Είμαι άθεη σε χαρτιά και σε ψυχή για να πιστεύω σε αυτόν τον θεσμό!! Ούτε κατίνα είμαι, έναν άνδρα τον κερδίζεις με άλλα πράγματα, όχι με το να του βάζεις το μαχαίρι στον λαιμό. Δεν με ένοιαζε το αν θα με χώριζε μετά από αυτό, αυτό που με ένοιαζε ήταν το να αναλάβει τις ευθύνες του, όπως θα τις αναλάβω κι εγώ ως μητέρα όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό στα 21.

  49. logikooo einai na ais8anesai xalia…einai kati pou den to eixes programmatisei..o filos sou den exei sumfiliw8ei me thn idia tou 8a ginw mpampas…omws katse k skepsou…einai ena paidi…mia psixi pou megalwnei mesa sou..einai apan8rwpo na stereis thn zwh apo kapoion…den sou ftaiei se kati…k mhn xehnas oti zeis ston 21 aiwna k t mesa antisilipsis einai gnwsta!!!!o filos sou 8a mporouse na enhmerw8ei…k na mhn skeftetai gia to pws 8a perasei ekeinos kala…mono..giati auta sumbainoun!!!!..einai egwistiko na sou epivalei ti prepei na kaneis…einai 25 xronwn…den einai mwro…einai mia fusiologiki hlikia gamou..exw fili pou emeine egguos sta 16…pantreuthke k exei twra mia uperoxi koroula..!!!k spoudazeii!!!.provlimata uparxoun alla ekeinos itan panta ekei,,.k einai kai sunomilikoi….den einai ola eukola se auth th zwh….ean pisteueis oti ena paidi 8a sou katastrepsei th zwh..dwse to gia uio8esia…uparxoun oikogeneies pou 8a to dextoun me agaph…h ektrwsh vazei se kindino thn diki sou zwh….uparxei periptwsh akoma k thanatou..k to pio pi8ano einai na mhn kuoforhseis xana…ektos apo autoo einai san na skotwneis an8rwpo…(me thn ektwsh) 8a to exeis gia panta mesa sou…suzhthse to me tous goneis sou….autoi 8a se boh8hsoun se o,ti k an xreiasteis stin periptwsi pou t krathseis …mia psixoula den sou sterei tin morfwsi …n t xereis…k metaptixiaka mporeis na kaneis kai o,ti 8es….an to krathseis telika…kai otan to exeis sthn agkalia sou …8a deis poso axizei ena paidii…na ais8an8eis thn anasoula tou…thn kardia tou na xtupa….sigoura 8a uparxoun duskolies…alla apo emena ENA MEGALO BRAVO STIS GUNAIKES pou kratane ta paidia auta k ta megalwnoun…einai HRWIDES!!!!!! auta sou ta eipa me agaph…:)))eimai sthn idia hlikia me sena…ta mwra einai uperoxa ..mporei n mhn exw gt eimai mikri,,,alla logw douleias ta blepw…k pragmatika axizoun…oso tpt allo…

  50. de kserw ti tha ekana sth thesh sou… alla mpravo gia auto pou apofasisate…

  51. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ ΜΟΥ ΘΥΜΗΣΕ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ…. ΣΤΑ 20 ΕΜΕΙΝΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΓΚΥΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑ. ΟΤΑΝ ΞΕΠΕΡΑΣΑ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΣΟΚ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ….ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, Η ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ!!! ΗΜΟΥΝ ΔΕΙΛΗ ΚΑΙ ΕΓΩΙΣΤΡΙΑ: ΔΕΙΛΗ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΗΘΗΚΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ & ΕΓΩΙΣΤΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΗΣΑ ΟΤΙ ΘΑ ¨ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ¨ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΟΥ, ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ. ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΗΚΕ Η ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗ ΞΕΧΑΣΩ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ..ΟΤΑΝ ΣΥΝΗΛΘΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΡΚΩΣΗ …ΕΝΙΩΣΑ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΕΝΟ, ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΗΜΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΙΡΟ ΧΑΛΙΑ.
    ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΝΕΑΡΟ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΩ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ, ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΑ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ! ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΟΥ, ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥ, ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΥ, ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑ ΚΑΙΕΧΩ ΠΛΕΟΝ 2 ΠΑΙΔΑΚΙΑ….ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΑΥΩ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ ΕΚΕΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ! ΘΑΥΜΑΖΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΤΟ ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΟΘΗΚΕ! ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΙΔΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ! ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!!

  52. eimai 21 asta 22 prin liges meres ematha oti eimai egkuos …o suntrofos mou epeidh einai megaliteros apo mena thelei na to krathsoume …alla egw skeftomai oti akoma den exw teleiwsei tis spoudes mou kai oti tha apogoiteusw tous goneis m kai ola auta…. ta exw paixei entelws ….. den xerw ti na kanw……..den to exw pei akoma stous dikous mou ……. fovamai polu

  53. @metaxia τώρα έτυχε να μπω και να διαβάσω αυτό που έγραψες. Έχουν περάσει αρκετές μέρες από τότε και δεν ξέρω τι έκανες τελικά… αλλά μην κάνεις έκτρωση! Εγώ πριν λίγες μέρες γέννησα το αγοράκι μου και δεν μπορώ να σου περιγράψω με λόγια πως νιώθω. Σκέψου ότι ο δικός σου σύντροφος το θέλει, ο δικός μου ήταν πολύ σκληρός μαζί μου στις αρχές αλλά παρόλα αυτά το κράτησα. Μην το κάνεις. Θα χάσεις πολλά πράγματα. Κι εγώ 22 είμαι και καταλαβαίνω πως νιώθεις -έτσι ένιωθα κι εγώ- αλλά αυτό που ζω τώρα δεν το αλλάζω με τίποτα στον κόσμο! Καλή τύχη σ’ ότι κι αν αποφασίσεις.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More