Γιατί οι σημερινές 30άρες τα φτιάχνουν με μικρότερους;

Τα νούμερα δεν έχουν καμία σημασία τελικά… Αρκεί να υπάρχει επικοινωνία!

Πλησιάζεις τα 30, έχω πατήσει τα τριάντα, τα έχει περάσει λίγο… Τρεις διαφορετικές γυναίκες που μας ενώνει κάτι που τα τελευταία χρόνια δεν αποτελεί καν φαινόμενο (κάποτε ήταν), ούτε καν τάση (κάποτε ήταν). Απλά συμβαίνει. Το φλερτ, η σχέση… με μικρότερο έχει συμβεί στις περισσότερες.

Κάποτε ήταν απαγορευτικό, γεμάτο προκαταλήψεις. Σήμερα, θεωρείται σύνηθες και φυσιολογικό. Γιατί άραγε;
Η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου βάζει στο μικροσκόπιό της το προφίλ του καθενός και αν παρατηρήσεις σωστά θα καταλάβεις γιατί συμβαίνει αυτό…

Οι 30άρες…

“Οι σημερινές τριαντάρες διανύουν μια ιδιαίτερη φάση που χαρακτηρίζεται από το να μοιράζουν το χρόνο τους σε δουλειά και καριέρα” παρατηρεί η κ. Αργυρίου.

Και κάπου εκεί μεταξύ meeting και τρελού ωραρίου, ένας δυνατός θόρυβος αρχίζει να ενοχλεί τα αφτάκια τους. “Έρχονται για πρώτη φορά αντιμέτωπες με το βιολογικό τους ρολόι, που πλέον χτυπάει ανεξέλεγκτα”.
Κι εκεί αρχίζει το δίλημμα… Να κάνω παιδί ή όχι. “Παράλληλα κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα σημάδια γήρανσης και μείωσης σωματικών αντοχών”.

Οι υποχρεώσεις τρέχουν, η καριέρα έχει απαιτήσεις, ο ελεύθερος χρόνος είναι λιγοστός κι ο χρόνος γενικότερα αρχίζει να στενεύει τα περιθώρια αφήνοντας σημάδια στο πόδι της χήνας.

Τι να κάνεις λοιπόν; Σχέση με έναν συνομίληκο; Για να δούμε πως είναι οι 30ρηδες σήμερα…

Οι 30ρηδες
Η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου σκιαγραφεί το προφίλ τους… “Χωρίζονται σε δύο ευδιάκριτες κατηγορίες: τους αμετανόητους εργένηδες που σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους, τις διακοπές τους, το να αλλάξουν αυτοκίνητο, την έξοδο με τους φίλους και γενικότερα το βόλεμα του εαυτούλη τους όσο καλύτερα γίνεται. Και στους “μαμόθρεφτους” που έχουν κρυφτεί και προστατευθεί κάτω από τη γονική στέγη και δεν το κουνάνε αν δεν βρούνε κάποια που να αντικαταστήσει επάξια τη μητέρα τους”.

Με ποιον από τους δύο να κάνει σχέση λοιπόν μια γυναίκα που έσβησε τα τριάντα κεράκια στην τούρτα της; Είναι ανεξάρτητη, δυναμική, απαιτητική, έχει γεμάτη καθημερινότητα και… χρειάζεται μια σχέση. Μια σχέση που θα την ξεκουράζει και όχι που θα της δημιουργεί περισσότερα προβλήματα.

20 something…
“Παραδόξως μοιάζουν ξαφνικά υπεύθυνοι και φιλόδοξοι, με όρεξη να επενδύσουν σε μια σχέση” παρατηρεί η κ. Αργυρίου. “Όχι μόνο να πάρουν, αλλά και να δώσουν”.

“Είναι ανοιχτοί και θετικοί, γιατί πρόκειται για μια γενιά που έχει μάθει στην πραγματική ισότητα των δύο φύλων. Δεν τους ενδιαφέρει να αισθανθούν κυρίαρχοι, δεν έχουν διαρκή την ανάγκη της επιβεβαίωσης από την σύντροφο, δεν απειλούνται από τα επαγγελματικά της επιτεύγματα, αντίθετα τα παρακολουθούν με ενδιαφέρον και τα θαυμάζουν με αποτέλεσμα η σχέση μαζί τους να μην έχει τη φθορά και τα προβλήματα που θα είχε και για τους δύο με αντίστοιχα συνομήλικα άτομα”.

Δεν είναι θέμα ηλικίας λοιπόν. Είναι θέμα πραγματικότητας. Οι νεότεροι άντρες σήμερα είναι ακομπλεξάριστοι. Και όλα αυτά, περί ανωριμότητας βάση ηλικίας, πηγαίνουν περίπατο στην πράξη…

Μπορεί δηλαδή η σχέση να έχει διάρκεια;

“Για να έχει μια σχέση σταθερότητα δεν έχει μεγάλη σημασία ο χρόνος και οι ηλικίες, όσο ο σεβασμός, η διάθεση, η προσπάθεια και σαφώς ο χαρακτήρας των συντρόφων. Υπάρχουν πολλοί ανώριμοι τριαντάρηδες και πολλοί ώριμοι εικοσάρηδες -όπως σαφώς και το αντίθετο. Η επιλογή λοιπόν έχει να κάνει με τον άνθρωπο. Γεγονός πάντως είναι πως οι μικρότεροι άντρες ταξιδεύουν χωρίς προσωπικές αποσκευές που μέσα φέρουν πληθώρα αποτυχημένων σχέσεων, απωθημένων, διαζύγια καθώς και παιδιά από άλλες γυναίκες…” υπογραμμίζει η Στέλλα Αργυρίου.

Οι μικρότεροι άντρες είναι πιο “εύκολες” περιπτώσεις. Οι τριαντάρηδες κουβαλάνε πολλά στην καμπούρα τους, έχεις να ντιλάρεις με διάφορα θέματα… Και που να βρεις χρόνο να τρέχεις. Μεταξύ meeting και τρελού ωραρίου δεν μπορείς να έχεις και τα υπαρξιακά του άλλου να σκέφτεσαι. Χτυπάει και το βιολογικό ρολόι, χτυπάει και η ρυτιδούλα στο μάτι… Ουφ! Πολλή φασαρία…

Άλλωστε, είδες έναν άντρα που σου άρεσε. Εντάξει, δεν μιλάμε και για χαοτική διαφορά ηλικίας. Και όπως όλα δείχνουν ταιριάζετε. Στα νούμερα θα κολλήσουμε;

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Καλα ρε παιδια ειμαστε σοβαροι? κι εμεις οι 18αρες δλδ τι θα κανουμε αν ολοι οι 20αρηδες τα φτιαχνουν με μεγαλυτερες, θα αυτοκτονησουμε? Ενταξει αλλο να ειναι η γυναικα 2-3 χρονακια μεγαλυτερη κι αλλο 10! Οπως και να το κανουμε ειναι μεγαλη διαφορα. Αλλη η ρουτινα ενος 20αρη κ αλλη μιας 30αρας. Αλλοι οι στοχοι κι αλλες οι αναγκες τους..

  2. Γιατί καλέ? ο καθένας έχει το δικαίωμα της επιλογής. Εγω στην ηλικία σου προτιμούσα τους μεγαλύτερους, μεγαλύτερη οικονομική επιφάνεια, μεγαλύτερη εμπειρία. Τώρα όμως θέλω κάποιον να με συνεπάρει, να μου αλλάξει τα μυαλά, με τον ενθουσιαμό του τα λίγα του προβλήματα και το νεανικό κορμί του. Και κάτι ακόμα Μαιρούλα.Ο κάθε άντρας είναι διαφορετικός αλλα πάντα μετα από λιγο καιρο βαρετός. Η λύση στο πρόβλημα. Αλλάζω σύντροφο. Φιλάκια

  3. Εγώ πάντως ως νέος 25 ετών προτιμώ τις μεγαλύτερες γυναίκες και ειδικά τις σαραντάρες. Οι σημερινές σαραντάρες είναι πολύ όμορφες και προσέχουν το εαυτό τους. Είναι πια επιτέλους απελευθερωμένες και εκτιμάνε περισσότερο από κάθε άλλη ηλικιακή ομάδα έναν σύντροφο με άψογες από κάθε άποψη σεξουαλικές επιδόσεις, γυμνασμένο και σφριγηλό σώμα. Πολύ συνομήλικοι φίλοι μου έχουν επίσης σχέσεις με μεγαλύτερές τους γυναίκες και θεωρούν ότι κερδίζουν πολλά μέσα από μία τέτοια σχέση. Παράλληλα, ως νέος δικηγόρος με 2 μεταπτυχιακά θεωρώ ότι οι μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες διαθέτουν το πνευματικό υπόβαθρο που αναζητώ και δε βρίσκω στις συνομίληκές μου! Επιτέλους ζούμε σε μια εποχή με φιλελεύθερο πνεύμα και οι γυναίκες είναι ισότιμες με τους άνδρες και στον ερωτικό τομέα, άνδρες που ιστορικά πάντα έκαναν σχέσεις με νεότερες γυναίκες. Ειδικά οι γυναίκες άνω των σαράντα ετών,που στα νεανικά τους χρόνια έζησαν την καταπίεση της παραδοσιακής ελληνικής κοινωνίας έχουν έναν παραπάνω λόγο για να διεκδικήσουν το πάθος ενός νέου συντρόφου.

  4. Η ψυχολόγος είναι λίγο εκτός πραγματικότητας!Πόσες τριαντάρες σήμερα στην Ελλάδα έχουν δουλειά-καριέρα και πλήρη απασχόληση… ώστε να τρέχουν από meeting σε meeting και να μην προλαβαίνουν; Η ανεργία κι η ημιαπασχόληση καλπάζουν! Να προσέχει σε ποια πραγματικότητα αναφέρεται!

  5. λοιπόν θα συμφωνήσω με την Λία.Ποιες τρέχουν?δειξτε μας..πλάκα μας κάνετε?κατά δεύτερον..οι μεγαλες διαφορες ηλικίας είναι για προσωρινες καταστάσεις.

  6. Στις γυναικες αρεσει το ψεμα. Οποιος εχει πιο καλο μπλαμπλα/λεγειν την κερδιζει την γυναικα. Ειτε ειναι 25αρης ειτε 35αρης. Το μυαλο δε παει αναλογα με την ηλικια.

  7. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΟΛΟ ΑΥΤΑ..ΑΝ ΚΑΤΣΕΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ..ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΜΕ ΕΝΑΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΝΑΝ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ..ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΔΙΩΞΑ, ΟΥΤΕ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΟΜΟΥΝ ΚΑΝ..ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΖΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΗΛΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ !

  8. Μαλλον ο ΘΑΝΟΣ κατέληξε στο συμπερασμα αυτό λόγω του πτυχίου νομικής και των 2 μεταπτυχιακών….

    Δεν πάμε καλά…..

  9. Ε, οι 18χρονες θα πανε με τους 30ρηδες λοιπον Μαίρη μου…

  10. KATARXIN H PSIXOLOGOS LEEI AKURA PRAGMATA…
    ASE POY BGAZEI MEGALI KAKIA…KAI BAZEI AKURA KALOUPIA..LEEI OTI UPARXOUN 2 EIDI 30RIDES…O ERGENIS KAI O MAMAKIAS…SIGOURA UPARXOUN KAI AUTA ALLA DEN EINAI MONO AUTA…UPARXOUN APEIRA…EMENA MOU FENETE OTI APLA KAIKE APO KAPOION 30 KAI BGAZEI XOLH…EPISIS SXEDON OLOI H 20-25 EINAI ANTE GEIA..KAMENH AMORFOTH GENIA IS KAMIA PAIDEIA…KAI DEN MILAW GIA KAPOIES E3ERESIS..ALLA TO SYNOLO..KALITERA NA PEIS EILIKRINA OTI APLA 8ELW ENA WRAIO SWMA KAI ENA KALO SEX PARA OLA AUTA…KAI FILE 8ANO…SIGOURA EXEIS 8EMATA ME THN MANOULA KAI SE TRABANE H 40RES…KAI ASE TO EPIPEDO KAI PEUMATIKO EPIPEDO…LOL….PLEON OLA EINAI MPAXALO..KAI H SIMERINES 18RES MONO 25-30 KOITANE…KRIMA POU KAPOIOS 8A PAREI STA SOBARA THN STELLA….:(

  11. Λοιπόν είχα σχέση και με μικρότερη και με μεγαλύτερες με 32 χρ με 43 Εγώ είμαι 27 . όποια κάνει σχέση με μικρότερο απλά θέλει να περάσει καλά χωρίς δευμευση απλά. τώρα τα πέρι ευθύνων είναι χαζά . όταν κάποια θέλει οικογένεια θα ψάξει να βρει τον κατάλληλο με σταθερή δουλεια. Στον μικρότερο δεν θέλει να δουλευει για να έχει χρόνο και αντοχή και δεν θέλει μετά το σεξ μυνήματα και ενοχλήσεις. θέλει μόνο σεξ! Τωρα αν θα φτάσει μια κοπέλα στα 40 και μετά θα θέλει οικογένεια και δεν θα μπορεί είναι δικό της θέμα

  12. Αυτό που καταλαβαίνω στα 30 μου χρόνια είναι ότι δεν υπάρχουν αυστηροί κανόνες και περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Είθισται η ανωριμότητα να συναντάται συνήθως στις μικρότερες ηλικίες, αλλά αυτό έχει να κάνει κυρίως με τον άνθρωπο ο οποίος διατηρεί το βασικό του χαρακτήρα ανεξάρτητα με τα χρόνια. Μέχρι τώρα δεν έτυχε να επιλέξω να κάνω σχέση με μικρότερο άντρα, με πολύ μεγαλύτερο ναι. Το αν θα εξελιχθεί σε απλή περιπέτεια ή όχι μια γνωριμία δεν έχει να κάνει απαραίτητα με τις ηλικίες. Η πείρα μου δίδαξε ότι για μια ισορροπημένη ισότιμη σχέση με καλή επικοινωνία (γιατί επικοινωνία ζητάμε οι γυναίκες και όχι φούμαρα και σαχλαμάρες που πείθουν τα ανώριμα κορίτσια) η διαφορά ηλικίας καλό είναι να μην είναι μεγάλη . Καλό το λέγειν και το χιούμορ, σημαντική η γοητεία όταν πηγάζει από αυθεντική προσωπικότητα, γιατί το ψεύτικο θα φανεί κάποια στιγμή και ακολουθεί η απογοήτευση της πρώτης εντύπωσης. Αλλά στη πορεία οι απαιτήσεις μας έχουν μια εξέλιξη. Ο ανώριμος 30άρης (που δεν είναι βέβαια ο κανόνας όπως λέει το άρθρο) θα αναζητήσει αρκετά μικρότερη κοπέλα, ειδικά ο ανασφαλής, γιατί δεν ενδιαφέρεται για μια σοβαρή σχέση. Πιθανόν αντίστοιχα να λειτουργεί έτσι και μια γυναίκα 30χρονη πλην εξαιρέσεων. Επίσης για τη γυναίκα μετράει τι ουσιώδες μπορεί να της προσφέρει ένας άντρας, την εμπειρία του, τις γνώσεις του, την ηθική και υλική στήριξη και αυτό απαιτεί και κάποια ηλικία. Οι νεώτεροι συνήθως (και λογικό είναι) αναζητούν το σεξ και τις απολαύσεις.

  13. Εχουν πολυ πλακα τα σχόλια που διάβασα, καθως βεβαια και το άρθρο.Κανεις βεβαια δεν έκατσε να σκεφτεί, ότι οι σημερινές 30αρες μοιαζουν με 20αρες και οι 40αρες με 30αρες…Αποδεδειγμενα γυρω μας, αν κοιταξετε μια γυναικα 40-45 ετων μοιαζει και δειχνει πολυ νεοτερη, πραγμα που σημαινει ότι ενα αγορι 25 ετων μπορει να συνυπαρξει εμφανησιακα τουλαχιστον με μια γυναικα 30-35 ετων ή ενας 30αρης με μια γυναικα 40αρα…. Εκτος ομως απο αυτο, μια γυναικα ελευθερη στα 30 ή στα 35 της χρονια, δεν ειναι πιθανο πλεον, να βρει καποιον στα 35 ή στα 40 ελευθερο και διαθεσιμο….Οι περισσοτεροι ειναι παντρεμενοι, με τις οικογενειες τους ή αν δεν ειναι και μενουν ακομα με τη μαμα τους, μαλλον θα ειναι προβληματικοι. Πραγμα που σημαινει οτι θα την φλερταρουν οι νεοτεροι ,οποτε μη εχοντας αλλη εναλλακτικη ,θα προσπαθησουν να επιτευξουν σχεση με ενα νεοτερο αντρα. Περα ομως και απο αυτο, μεσα απο τη δικη μου εμπιερια, οντας στα 34 και ελευθερη, εκανα σχεσεις με 40αρηδες, που δεν ειχαν να μου πουν απολυτως τιποτα(και δεν αναφερομαι στο ερωτικο κομματι),τελειως ανωριμοι και ρηχοι ….και εκανα και σχεσεις με 25-26 που ειχαν να μου πουν παρα πολλα και τονιζω όχι στο ερωτικο κομματι. Αντρες ετοιμοι, με την δουλεια τους, το δικο τους σπιτι, πατουσαν στα ποδια τους και χορτασμενοι απο τις γυναικες, οντας ενεργοι απο τα 18….Οποτε εχει να κανει καθαρα με την χημεια-επικοινωνια-κοινωνικο υποβαθρο-προσωπικα θελω και επιλογες δυο ανθρωπων άσχετα την ηλικια τους!Εχω 6 χρονια διαφορα με τον καλο μου,ειμαι μεγαλυτερη και εκτος του οτι δεν μας φαινεται εμφανησιακα, τις περισσοτερες φορες ειναι πιο ωριμος και ολοκληρωμενος ανθρωπος απο εμενα!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read More

And More