6η Ετήσια Ομαδική  Έκθεση Φωτογραφίας: “εσύ ξέρεις” 

Ενενήντα φωτογράφοι συμμετέχουν στην Ετήσια έκθεση Φωτογραφίας, που διοργανώνει το Pragma Seminars, για έκτη συνεχή χρονιά. Στον οικείο, πλέον, χώρο του νεοκλασικού της οδού Μεθώνης στα Εξάρχεια, παλιοί και νέοι σπουδαστές της σχολής εκθέτουν (και όπως πάντα, εκτίθενται σε αδηφάγα μάτια), κάτι πολύ περισσότερο από φωτογραφίες: την άποψή τους για τον κόσμο, τα πρόσωπα, το ντοκουμέντο, το στιγμιότυπο, τα τοπία, την αφαίρεση και την πρόσθεση, κατ΄αντίστοιχία τον εικονοποιημένο μινιμαλισμό και μαξιμαλισμό.

Διότι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο κείμενο της έκθεσης, ο φωτογράφος γνωρίζει το γιατί και το πως, οι υπόλοιποι απλώς παρατηρούμε το αποτέλεσμα ενός μύχιου συλλογισμού, που μάλιστα πιθανώς χάνεται κάπου στο παρελθόν.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, στις 20:00. Η είσοδος καθ’ όλη της διάρκειά της (έως τις 4 Οκτωβρίου) θα είναι ελεύθερη, ενώ οι ώρες λειτουργίας είναι 12:00 με 22:00, από Δευτέρα έως Κυριακή. (Pragma Seminars – Μεθώνης 65 & Θεμιστοκλέους, Εξάρχεια)

Λίγα λόγια για το εσύ ξέρεις

γνωρίζεις καλύτερα από τον καθένα
από τον καλοπροαίρετο κριτή μέχρι τον κακεντρεχή και ζηλόφθονο, από τον αγαθό θεατή που ταυτίστηκε μέχρι τον εμπαθή που σε είχε καταδικάσει -τρόπον τινά άμα τη εκτυπώσει-, εσύ γνωρίζεις το γιατί και το πώς, το αίτιο, το μέσο και το αποτέλεσμα, την επακριβή χρονική στιγμή του παρελθόντος που στιγμάτισε το μέλλον, πότε το γεγονός συνεστάλη αλλά διαστέλλει εσένα στο διηνεκές, εσύ, ό,τι λέχθηκε προορισμένο να χαθεί σε ένα ακουστικό σύμπαν, ό,τι ειπώθηκε υποσχόμενο να διαρκέσει ως ηχώ για τρεις ζωές και μια παραπάνω, εσύ ξέρεις τι άφησες πίσω σου για να το βρεις γιγαντωμένο μπροστά σου, πότε παρέκλινες μιας ευθείας θανατερά πληκτικής για μια θανάσιμη, τεθλασμένη γραμμή, πότε σκοινοβάτησες ανεπιτυχώς, εσύ, τα ευτελή σου, πολύτιμα ένστικτα, τα εσώτατα και ζοφερά σου που είναι κοινό μυστικό
εσύ ξέρεις
εμείς απλώς παρατηρούμε τη φωτογραφία που τράβηξες

Read More

And More