8 μυστικά που θα κάνουν μεγάλη διαφορά στο καθημερινό καθάρισμα!

Ο χρόνος σου τις καθημερινές είναι σίγουρα περιορισμένος, ειδικά εάν εργάζεσαι, έχεις παιδιά και γενικά σου περισσεύει ελάχιστος για να ασχοληθείς με όλα τα άλλα ζητήματα που σε απασχολούν και μέσα σε αυτά και το συγύρισμα και το καθάρισμα. Όταν γυρνάς κατάκοπη από τη δουλειά, το μόνο που θέλεις είναι να πέσεις στο κρεβάτι και να κάτσεις ακίνητη, όμως οι δουλειές του σπιτιού δεν τελειώνουν ποτέ! Υπάρχουν μερικά πολύτιμα μυστικά, όμως, που αν τα μάθεις και τα κάνεις κάθε μέρα, το σπίτι σου θα δείχνει πάντα συμμαζεμένο και οι δουλειές του σπιτιού θα γίνονται πιο εύκολα, γρήγορα και σε λιγότερο χρόνο. Τα έχουμε δοκιμάσει όλα και από πείρα σου λέμε πως είναι και τα πολύτιμα ειδικά εάν ζεις σε μικρό διαμέρισμα!

1. Στρώνε καθημερινά το κρεβάτι σου!

Είναι τεράστια η διαφορά στο πώς δείχνει ένας χώρος με στρωμένο κρεβάτι ακόμη κι αν γύρω του επικρατεί το χάος με έναν χώρο που το κρεβάτι είναι ξέστρωτο. Ειδικά εάν ο χώρος σου είναι μικρός και το κρεβάτι είναι σε κεντρικό σημείο, το σπίτι σου θα δείχνει πολύ πιο συμμαζεμένο με το κρεβάτι πάντα στρωμένο.

2. Λίγο πριν φύγεις για τη δουλειά ή τα πρωινά ψώνια και λίγο πριν βγάλεις τα σκουπίδια της ημέρας, ρίξε μια ματιά στο ψυγείο σου.

Αυτό θα το κάνεις για δύο λόγους: πρώτον, για να πετάξεις τυχόν υπολείμματα φαγητού ή τροφίμων που έχουν χαλάσει και θα αρχίσουν να μυρίζουν και δεύτερον, διότι με το ξεσκαρτάρισμα αυτό θα δεις ποια τρόφιμα επείγει να μαγειρέψεις και έτσι θα πάρεις ιδέα για το φαγητό της ημέρας. Επιπλέον θα κάνεις οικονομία αφού θα προγραμματίσεις να φτιάξεις κάτι ώστε να μην πάνε χαμένα τα υλικά του ψυγείου σου. Επιπλέον προλαμβάνεις εκτός από τις δυσάρεστες οσμές και τυχόν διαρροές (όπως π.χ. τα…. ζουμιά που βγάζει ένα σάπιο μαρούλι) που θα σε βάλουν σε πολλαπλό κόπο του να καθαρίζεις το ψυγείο.

3. Μην παιδεύεσαι με τις ώρες για να καθαρίσεις τους επίμονους λεκέδες σε κατσαρόλες, νεροχύτες ή άλλες επιφάνειες.
Δώσε λίγο χρόνο στα καθαριστικά σου να δράσουν, αντί να τρίβεις και να… χτυπιέσαι!Ψέκασε το λεκέ σου με ένα καθαριστικό που να είναι κατάλληλο για την επιφάνεια που θέλεις να καθαρίσεις, άφησέ το τουλάχιστον 10 λεπτά κάνοντας κάτι άλλο και επέστρεψε να το καθαρίσεις χωρίς κόπο και τρίψιμο!

4. Καθάριζε το μπάνιο σου 1-2 φορές την εβδομάδα.

Με αυτή τη συχνότητα δεν θα αφήνεις τα άλατα και τα υπολείμματα σαπουνιού να συγκεντρώνονται στο νιπτήρα και τη μπανιέρα και έτσι θα καθαρίζεται πολύ πιο εύκολα όταν θα θέλεις να κάνεις γενική. Δεν χρειάζονται πολλά! Πέρασε ένα χεράκι το νιπτήρα, την μπαταρία του μπάνιου και τη μπανιέρα, την τουαλέτα και για το τέλος ένα σφουγγάρισμα. Υπόθεση μόλις 10 λεπτών που θα κάνει το μπάνιο σου να λάμπει, να είναι καθαρό και συμμαζεμένο!

5. Πέρνα το νιπτήρα σου με ένα καθαρό βέτεξ το βράδυ πριν πας για ύπνο. Έτσι το πρωί θα είναι πάντα γυαλισμένος και καθαρός χωρίς τρίχες, στίγματα νερού και υπολείμματα από οδοντόκρεμα.

6. Βάζε στο φούρνο σου ένα πλενόμενο φύλλο σιλικόνης κάτω από το ταψί που ψήνεις για να πέφτουν τυχόν λίπη και λεκέδες και να μην λερώνεται ο φούρνος.

Είναι πολύ πιο εύκολο να πλύνεις τη σιλικόνη από ό,τι να καθαρίσεις όλο το φούρνο!

7. Βάζε στους κάδους απορριμμάτων σου (στο μπάνιο και στην κουζίνα) παραπάνω από μία σακούλες.
Πρώτον εξοικονομείς χρόνο από το να βάζεις κάθε φορά νέα σακούλα και δεύτερον προλαβαίνεις τη διαρροή εξασφαλίζοντας ότι οι κάδοι σου θα παραμένουν περισσότερο καιρό καθαροί!

8. Μούλιασε τις κατσαρόλες και τα σκεύη που χρησιμοποίησες για να μαγειρέψεις σε ζεστό νερό και ξύδι ή απορρυπαντικό πιάτων λίγο πριν κάτσεις στο τραπέζι για φαγητό.

Έτσι θα είναι πιο εύκολο να τα πλύνεις μετά το φαγητό και θα γλιτώσεις χρόνο. Επίσης, μπορείς να τα μουλιάσεις και αποβραδίς και να τα πλύνεις πολύ πιο γρήγορα το πρωί. Σε κάθε περίπτωση μην τα αφήνεις να ξεραίνονται, γιατί είναι πολύ πιο χρονοβόρο να τα καθαρίσεις μετά και φυσικά απαιτεί περισσότερο κόπο!

Read More

And More