Αλωπεκία: Γιατί δεν πρέπει να σε προβληματίζει η πάθηση της Naomi Campbell

Την πρώτη φορά που οι παπαράτσι ανακάλυψαν την πάθηση τις Naomi Campbell, κάπου στο 2010, κυκλοφόρησαν φωτογραφίες (όπως η παρακάτω) με σοκαριστικούς τίτλους. Αρκετά χρόνια μετά, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι αυτό που συνέβη στην μαύρη γαζέλα της μόδας είναι μία κοινότοπη πάθηση. Το 46χρονο σούπερ μόντελ πάσχει από αλωπεκία.

Αν και ο περισσότερος κόσμος πιστεύει πως η τριχόπτωση είναι ένα καθαρά ανδρικό πρόβλημα, δεν είναι λίγες οι γυναίκες που τείνουν να χάνουν τα μαλλιά τους. Έχει παρατηρηθεί πως η γυναικεία τριχόπτωση δεν αφορά μόνο μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες αλλά πολύ συχνά, εμφανίζεται και σε νεότερες ηλικίες.

Η ανδρογενετική αλωπεκία στις γυναίκες δεν είναι μια κληρονομική κατάσταση όπως συμβαίνει στην περίπτωση των ανδρών ωστόσο, οι ορμονικές μεταβολές την επηρεάζουν έντονα.

Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια είμαστε περισσότερο ενημερωμένοι για την συγκεκριμένη πάθηση και για το γεγονός ότι υπάρχει τρόπος καταπολέμησής της.

Τα τελευταία χρόνια, εκατοντάδες γυναίκες έχουν εμπιστευτεί το DHI Global Medical Group προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με τα αίτια της τριχόπτωσης τους όπου εφαρμόζεται η νέα μέθοδος ολιστικής διάγνωσης UDSA – DSA καθώς και το Ολιστικό σύστημα θεραπειών καταπολέμησης της τριχόπτωσης Total Care System.

Read More

And More