Άννα Βίσση: Σπάνιο ηχητικό ντοκουμέντο από συναυλία της με τον Νίκο Ξυλούρη

Ένα σπάνιο ηχητικό ντοκουμέντο από τις τελευταίες συναυλίες του αείμνηστου Νίκου Ξυλούρη αναμένεται να έρθει στο φως της δημοσιότητας και να συζητηθεί όσο τίποτα άλλο. Ο αγαπημένος σε όλους Ψαρονίκος, που έφυγε από τη ζωή πριν από 37 χρόνια, σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive είχε εμφανιστεί πριν χρόνια στη σκηνή με την Άννα Βίσση.

Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συναυλίες του Ψαρονίκου που έδωσε στην Κρήτη πριν αρρωστήσει και πάει στην Αμερική. Μαζί του ήταν δύο νεαρές καλλιτέχνιδες, η άσημη τότε Άννα Βίσση και η Κατερίνα Σκορδαλάκη- η οποία μάλιστα έχει περιγράψει σε παλιότερη συνέντευξή της ότι βρέθηκε τυχαία στο σχήμα όταν δεν μπορούσε να πάει η Τάνια Τσανακλίδου – συμμετείχαν στην πρώτη και τελευταία, όπως αποδείχτηκε, ζωντανή ηχογραφημένη συναυλία του Ψαρονίκου στην Κρήτη, στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο νυχτερινό κέντρο του Σαρρή.

Ήταν Καλοκαίρι του 1978 και η συναυλία εκείνη ηχογραφήθηκε από τον18χρονο τότε λυράρη Στέλιο Βασιλακη! Το ντοκουμέντο διασώθηκε, έγινε εκπληκτική δουλειά με την επεξεργασία για να μεταγραφεί και τώρα με την ευθύνη του δισκοπωλείου Αεράκη θα κυκλοφορήσει σε δύο διπλά CD!

Η εκδήλωση για την επίσημη παρουσίασή του, θα γίνει στις 11 Απριλίου, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου με πρωτοβουλία της οικογένειας Ξυλούρη που αποφάσισε να βγάλει το ντοκουμέντο και να το παρουσιάσει στο κοινό. Θα είναι παρούσα η Άννα Βίσση, ο Λούης Δάνος και άλλοι καλλιτέχνες.

Read More

And More