Αντριάνα Παρασκευοπούλου: Ο δικηγόρος της στην Tatiana Live για το “κόψιμο” της από το δελτίο και η απάντηση της ΕΡΤ

Η Αντριάνα Παρασκευοπούλου απάντησε, το πρωί της Παρασκευής, με ανακοίνωση στο “κόψιμο” της από το δελτίο των 18:00 της ΕΡΤ, μέσω του δικηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου. Η δημοσιογράφος, που επί πολλά χρόνια βρισκόταν στην παρουσίαση των δελτίων της δημόσιας τηλεόρασης, έμαθε ένα μήνα μετά το σοβαρό τροχαίο που παραλίγο να της κοστίσει την ζωή, πως “κόβεται” από το απογευματινό δελτίο και στη θέση της αναλαμβάνει ο Νίκος Αγγελίδης.

“Τις τελευταίες μέρες πλήθος δημοσιευμάτων και ηλεκτρονικών αναρτήσεων ασχολούνται –καλόπιστα- με το εργασιακό καθεστώς στην ΕΡΤ, της εντολέως μου δημοσιογράφου, κ. Αντριάνας Παρασκευοπούλου. Η διακεκριμένη δημοσιογράφος θα εξακολουθήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην ΕΡΤ, με συνέπεια, συνέχεια και υπευθυνότητα, όπως πάντα. Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Λάμπης Ταγματάρχης τις διαχρονικές αρχές του για αξιοκρατία, ισονομία και χρηστή άσκηση του διευθυντικού δικαιώματος θα τις μετουσιώσει σε πραγματικότητα και στην περίπτωση της κ. Αντριάνας Παρασκευοπούλου“, ανέφερε η ανακοίνωση .

Ο δικηγόρος της βρέθηκε σήμερα καλεσμένος στην εκπομπή Tatiana Live και έκανε λόγο για “εκδικητικότητα και ρεβανσισμό”.

Το γραφείο Τύπου της ΕΡΤ με δική του ανακοίνωση επισημαίνει τα ακόλουθα:

“Προξενεί – αν μη τι άλλο – απορία ο ισχυρισμός περί απομάκρυνσης και υποβιβασμού της δημοσιογράφου, τη στιγμή μάλιστα που η Διοίκηση της εταιρείας υλοποιεί τον στρατηγικό σχεδιασμό για τη βελτίωση του ενημερωτικού προγράμματος της ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου άρχισε το καινούργιο πρόγραμμα της ΕΡΤ1 με σημαντικές αλλαγές σε εκπομπές, παρουσιαστές, θεματολογία κλπ. Η σημαντικότερη ίσως από αυτές τις αλλαγές είναι η προβολή ενός ωριαίου δελτίου ειδήσεων – το πρώτο σε όλη την ελληνική τηλεόραση – στις 6 το πρωί. Πρέπει δε να σημειωθεί ότι τα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης του συγκεκριμένου δελτίου, με το μέσο μερίδιο να ανέρχεται σε 13,1% για την προηγούμενη εβδομάδα, το καθιστούν ως ένα από τα πλέον επιτυχή και ελκυστικά ενημερωτικά προϊόντα της ΕΡΤ.

Ζητήθηκε από όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ (τεχνικούς, δημοσιογράφους, παρουσιαστές κλπ) να συνδράμουν στην προσπάθεια εδραίωσης αυτού του δελτίου ειδήσεων. Σε αυτό το πλαίσιο έγινε πρόταση σε πέντε παρουσιάστριες, συμπεριλαβανομένης της κυρίας Παρασκευοπούλου, να παρουσιάζουν το πρωινό δελτίο ειδήσεων με εβδομαδιαία περιοδικότητα. Βάσει αυτής, κάθε παρουσιάστρια θα παρουσιάζει το δελτίο επί πέντε ημέρες κάθε ενάμιση μήνα μέχρι τον Ιούνιο, οπότε (με τη λήξη της τρέχουσας τηλεοπτικής περιόδου) θα αξιολογηθεί εκ νέου το πρόγραμμα.

Η κυρία Παρασκευοπούλου θεώρησε υποτιμητική την πρόταση που της έγινε και αρνήθηκε να συνεργαστεί, δηλώνοντας ότι μόνο το δελτίο ειδήσεων των 18:00 μπορεί να αναδείξει την επαγγελματική ιδιότητά της και με σχετικό εξώδικο που απέστειλε στην εταιρεία υποστηρίζει την άποψή της.

Η συμπεριφορά της κυρίας Παρασκευοπούλου είναι προσβλητική, κυρίως για τους συναδέλφους της που ανέλαβαν να στηρίξουν την προσπάθεια της εταιρείας, πολλοί από τους οποίους, παρότι μετακινήθηκαν σε άλλες θέσεις ή δεν παρουσιάζουν πλέον εκπομπές, συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με τις αρμοδιότητες που έκρινε η εταιρεία να τους αναθέσει.

Η ΕΡΤ Α.Ε. αξιοποιεί όλο το δυναμικό της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προκειμένου να πετύχει το βέλτιστο αποτέλεσμα και να εκπληρώσει τους στόχους και την αποστολή της. Οι ευθύνες που ανατίθενται σε κάθε εργαζόμενο ανταποκρίνονται πάντοτε στην περιγραφή της θέσης εργασίας του, αναλόγως της ειδικότητας. Είναι συνεπώς αδιανόητο ο κάθε εργαζόμενος να επιλέγει ποια δουλειά, πότε και πού θα την κάνει – κατ’ επέκτασιν δεν μπορεί κάθε παρουσιαστής να επιλέγει το Δελτίο Ειδήσεων που θα παρουσιάζει”.

Read More

And More