Αθανασία: “Στο φροντιστήριο προσέλαβαν έναν καινούριο Μαθηματικό. Είναι 26 χρόνων.”

Κορίτσια καλησπέρα σας!

Με λένε Αθανασία και είμαι 18 χρόνων. Έχω ένα δίλημμα, θα ήθελα την άποψή σας.

Τον προηγούμενο χρόνο έδωσα Πανελλήνιες. Πέρσι στο φροντιστήριο προσέλαβαν έναν καινούριο Μαθηματικό. Είναι 26 χρόνων. Δίδασκε πρώτη φορά σε μαθητές. Ωστόσο ήταν πολύ καλός με όλα τα παιδιά, είχε απίστευτη μεταδοτικότητα και με βοήθησε πολύ στα Μαθηματικά, παρόλο που είχα κάποια κενά. Αυτό φάνηκε και από τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών.

Για να μην σας κουράζω, εκτός από μικρός είναι και αρκετά εμφανίσιμος. Όλες οι συμμαθήτριές μου είχαν τρελαθεί μαζί του. Δεν λέω, και εμένα μου άρεσε αρκετά αλλά δεν ήθελα να το παραδεχτώ. Το θεωρούσα λίγο ανώριμο και παιδικό να σου αρέσει ο καθηγητής σου. Ας πούμε πως ήταν πλατωνικός έρωτας.

Στην πορεία της χρονιάς βέβαια λόγω πίεσης και άγχους το θέμα ξεχάστηκε κάπως μέσα μου. Η αλήθεια είναι ότι μου έδειχνε μια αδυναμία, μου το έλεγαν και οι συμμαθήτριές μου. Πίστευα πως κατάλαβε τι ένιωθα για εκείνον και κολακευόταν.

Αφού τελειώσαμε με τις εξετάσεις, τη μέρα που βγήκαν οι βαθμολογίες είχα πάει στο φροντιστήριο. Ήταν κι εκείνος εκεί. Μου μίλησε πόση ώρα, μου έδωσε συγχαρητήρια για τα αποτελέσματα. Μίλησε και στη μαμά μου, της είπε τα καλύτερα λόγια για εμένα. Μετά φεύγοντας μου ζήτησε τον αριθμό του κινητού μου. Του τον έδωσα αν και διστακτικά. Κόμπλαρα πάρα πολύ, μου ήρθε λίγο απότομο. Με είχε ρωτήσει τι θα έκανα με τις διακοπές μου. Μου είχε πει ότι μέχρι μέσα Ιουλίου θα δούλευε στο φροντιστήριο και θα έκανε διακοπές για έναν μήνα περίπου.

Το θέμα ξεχάστηκε λίγο, έφυγα στο εξοχικό μου για διακοπές, ήμουν με τις φίλες μου. Ηρεμούσα από την πίεση της περσινής χρονιάς.

Ένα βράδυ είχαμε βγει με τις φίλες μου σε ένα κλαμπ στην περιοχή που παραθερίζω. Τον πέτυχα εκεί με την παρέα του. Ήρθε μου μίλησε πολύ ώρα, με κέρασε ένα πότο. Τα είπαμε για αρκετή ώρα, ήταν πολύ ευγενικός. Προσπαθούσε να με προσελκύσει αλλά το έκανε με πολύ διακριτικό τρόπο. Εκείνο το βράδυ μου είπε πως θα έφευγε για να πάει διακοπές σε ένα νησί με τους φίλους του. Εγώ άρχισα να τον σκέφτομαι όλο και περισσότερο. Τις επόμενες μέρες που έλειπε στο νησί, μου έστελνε sms και με έπαιρνε τηλέφωνο. Εγώ δεν έδειχνα πράγματα αν και μου άρεσε πολύ. Μέχρι τέλη Αυγούστου κρατούσαμε επαφές, μιλούσαμε αρκετά συχνά.

Όταν βγήκαν οι βάσεις, πήγαμε με τη μαμά μου να κεράσουμε τους καθηγητές. Με είδε, μου έδωσε και πάλι τα συγχαρητήρια, αφού πέτυχα το στόχο μου. Με κοιτούσε μέσα στα μάτια. Δεν ξέρω αν είμαι υπερβολική αλλά το ενδιαφέρον του ήταν ξεκάθαρο πια.

Εκείνη τη μέρα μου ζήτησε να βγούμε. Κοκάλωσα στην κυριολεξία. Του είπα πως θα έφευγα ξανά να συνεχίσω τις διακοπές μου. Μάλλον κατάλαβε πως μου ήρθε κάπως απότομο. Μου είπε πως όταν θέλω και γυρίσω από το εξοχικό μου να του το πω.

Μετά χαθήκαμε για ένα διάστημα. Αντιμετώπιζε η μητέρα του ένα πρόβλημα υγείας και την έτρεχε στα νοσοκομεία. Είχε και τη δουλειά του, οπότε πιεζόταν. Δεν σταμάτησε να με παίρνει τηλέφωνο και να νοιάζεται. Το θέμα να βγούμε όμως δεν είχε ειπωθεί ξανά.

Τις προάλλες μου ζήτησε πάλι να βγούμε. Θέλω πολύ να βγω μαζί του. Έχω κάποιους ενδοιασμούς. Τυπικά δεν είναι ακόμα καθηγητής μου. Αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι ηθικά σωστό. Μου αρέσει πάρα πολύ. Θέλω να τον γνωρίσω καλύτερα. Μου φέρεται πολύ ευγενικά, μου λέει κάποια κοπλιμέντα χωρίς να γίνεται χυδαίος και πέφτουλας όπως άλλοι. Δεν φαίνεται επιπόλαιος. Πραγματικά δεν ξέρω καθόλου τι να κάνω. Θέλω τη γνώμη σας.
Όλες οι γνώμες δεκτές αρκεί να είσαστε ευγενικές.

Συγγνώμη αν σας κούρασα,
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Αθανασία


ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Τί είναι ηθικό για εσένα; Δεν εχετε και μεγάλη διαφορά ηλικίας. Ενήλικες είστε. Βγες μια βόλτα μαζί του αφού σ’αρέσει να τα πείτε να τον γνωρίσεις και λίγο καλύτερα. Δεν ειναι απαραίτητο να γίνετε ζευγάρι μπορεί να μείνετε φίλοι. Αυτός ακούγεται καλό παιδί οπως τον περιγράφεις. Και ξεκόλλα λίγο απο τη μαμά σου !

  2. Είσαι 18 χρονών, άσε τους ηθικούς φραγμούς και ζήσε τη ζωή σου. Αν τον θέλεις πραγματικά, δεν είναι κακό να βγεις μαζί του και να τον γνωρίσεις καλύτερα. Έτσι θα βεβαιωθείς αν ταιριάζεις ή όχι μαζί του. Και όπως λες είναι 26 χρονών, δεν είναι πια και τόσο μεγάλος.

  3. λοιπον να βγεις προτεινω γτ ουτε καθηγητης σου ειναι πια ουτε ανηλικη εισαι πλεον και επισης σου χει ζητησει ηδη δυο φορες και δεν ξερω αν υπαρξει και τριτη και αφου σου αρεσει τι το συζηταμε|???
    εξαλλου απο το στυλ που γραφεις μια χαρα κοριτσι μου φαινεσαι ξερεις να προσεχεις τον εαυτο σου θα βγεις με καποιον που σου αρεσει που ηδη γνωριζεις και θα κρινεις αν ταιριαζετε αν περνας καλα αν κολλησετε σαν παρεα η αν γινει σχεση ..ολα ειναι ανοιχτα κι απο μενα καλα να περασεις.

  4. kopelia eisai eniliki pragma pou simainei pos de theteis se kindino ti douleia tou kai gi afto akrivos kai ekeinos kanei tis kiniseis giati to kserei kala.episis i diafora ilikias pou exete den einai megali.o tropos pou se proseggizei einai poli glikos k deixnei oti de thelei apla na pidiksei kai na figei-an ithele mono afto tha eixe idi eksafanistei tora-opote poios o logos na kaneis piso?isos na sou vgei se kati poli kalo opote einai krima na to xaseis kai na meineis me to an.gia mena proa oso akoma endiaferete kai mi xaseis alles efkairies!tha xaro na matho ti sinexeia kai elpizo na exei happy end i esto t ending pou thes!

  5. βγες κοπελια αφου κι εσυ το θες, ηδη σου προτεινε δυο φορες μη το κουραζεις!

  6. Συγνώμη αλλά μήπως διακρίνω έναν τόνο φιλαρέσκειαs στο μήνυμα σου; Με την έννοια ότι η εικόνα που δίνεις για τον εαυτό σου στο μήνυμα είναι μιας πολύ νέας κοπέλας (αυτό σου δίνει άδεια να είσαι όσο ανώριμη θέλεις, γιατί αν δεν είσαι ανώριμη στα 18 ποτέ θα είσαι;) που της αρέσει να την φλερτάρουν χωρίς όμως εκείνη να παίρνει το ρίσκο της ανταπόδοσης (είτε γιατί η προσκόλληση στην οικογένεια σου αρκεί προς το παρόν, και η ενηλικίωση σε τρομάζει, είτε γιατί το είδες Χιτσκοκη ηρωίδα, που την ποθούν επειδή είναι απόμακρη). Ένας άλλος λόγος που δεν έχεις ανταποκριθεί σε καμία από τις προσκλήσεις του είναι ίσως ότι ενώ αισθάνεσαι κολακευμένη από την προσοχή που σου δείχνει κάποιος σε θέση ‘εξουσίας’ (καθηγητής, όσο νέος και να είναι) δεν αισθάνεσαι και κανένα μεγάλο πάθος για τον τύπο. Ίσως το ότι αρέσει στις φίλες σου παίζει ρόλο και θολώνει το τοπίο (σου αρέσει γιατί αρέσει σε αυτές) και το ότι δεν έχεις ανταποκριθεί έχει να κάνει με το ότι ίσως να μην σου αρέσει και τόσο τελικά. Υποθέτω ότι θα πράξεις ανάλογα με το πόσο τον θέλεις, τις ευκαιρίες της στιγμής κτλ.. Το μόνο που δεν θα έπρεπε να κάνεις είναι να σκέφτεσαι με όρους ‘ηθικών ενδοιασμών’ (είστε δεσμευμένοι, έχετε παιδιά; πληγώνεται άλλους παρτερνερ;) όταν έχεις να κανείς με τους ερωτικούς προβληματισμούς σου. Ενήλικη είσαι, δεν είναι κανένας τσιμπούρι μεσήλικας, δεν σου έκανε τον βίο αβίωτο στο φροντιστήριο, οπότε η ‘ηθική’ που κολλάει; Αν νομίζεις ότι το να ποθείς κάποιον είναι ανήθικο, χρειάζεται να αλλάξεις επειγόντως μυαλά και συμπεριφορές πριν σε καταπιεί ο πατριαρχικός μικροαστισμός της τυπικής Ελληνικής οικογένειας.

    Αν τον θέλεις, η αν σε ιντριγκάρει η όλη φάση και θέλεις να δεις που θα σε βγάλει τότε πάρε ένα τηλέφωνο, δείξε ανταπόκριση, βγείτε τα δύο σας για να γνωριστείτε καλύτερα.. Μια ανθρώπινη εμπειρία θα έχεις που μπορεί να κρατήσει μπορεί και όχι. Από τα λίγα που μας λες ο τύπος ακούγεται καλός και ενδιαφέρων και μάλλον ώριμος για τα χρόνια του (έχουν δει τα μάτια μου και ακούσει τα αυτιά μου !!!).

  7. ολες οι αλλες κοπελες σου λενε να προχωρησεις αλλα εμενα προσωπικα δε μου αρεσει που ενας 26χρονος καθηγητης την πεφτει σε μια 18χρονη πρωην μαθητρια του! Δεν ειναι θεμα ηθικης, απλα δε μου καθεται καλα σαν γεγονος, ειναι λιγο σα να ψωνιζει γκομενακια απο τις μαθητριες του και νομιζω οτι κι εσενα δε σου πολυαρεσει αυτο που γινεται γι αυτο και μας ρωτας εδω περα. Θα σου προτεινα να μη το ρισκαρεις και να προτιμησεις να κανεις κατι με καποιον συνομιληκο, εστω μεχρι τα 22-23. Οκτω χρονια δεν ειναι μεγαλη διαφορα βεβαια αλλα ειναι διαφορετικα να εισαι πχ. 24 και ο αλλος 32 και ειναι τελειως αλλο πραγμα να εισαι 18 κι αυτος 26…Καλο ειναι να ζησεις μια ανεμελη φοιτητικη ζωη και να μη δεσμευθεις με καποιον που ειναι ηδη επαγγελματιας…Στα 26 του θα κανει αλλη ζωη, πιο ησυχη, με αλλες παρεες, αλλα ενδιαφεροντα και αλλες απαιτησεις και αυτο θα περιορισει και τις δικες σου εμπειριες αρκετα. Η σχεση σας δε θα ειναι τοσο επι ισοις οροις, πολλα πραγματα που θα θες να κανεις αυτος θα τα εχει ζησει ηδη πολλακις αλλα η επιλογη ειναι δικη σου! Τοτε που τον ειχες δει στο μπαρ ομως με την παρεα του μπορεις να φανταστεις τι ελεγαν οι 26αριδες φιλοι του για τη 18χρονη που ηθελε να προσεγγισει ο καθηγητης?

  8. βγες μαζι του και δες πως παει το πραμα ..
    αααα και αν ειναι τοσο καλος πες του να περασει και απο εμενα γιατι εχω ΤΑ κενα στα μαθηματικα και θελω βοήθεια!
    φιλάκια

  9. Με όλο το σεβασμό σε όλους που έχετε αναφέρει την γνώμη σας θεωρώ πως δεν πρέπει να υποτιμούμε το ζήτημα της ηθικής. Δηλαδή είναι καλύτερο να ζούμε σε μια κοινωνία που ενδιαφέρεται και ασχολείται με ανώφελα, ανούσια και κυρίως εφήμερα πράγματα? Θέλω να πω πως είναι καλύτερο να έχουμε κάποιους ηθικούς φραγμούς ώστε να κάνουμε σιγά-σιγά, σταθερά και σωστά βήματα. Να βρούμε δηλαδή αυτό που είναι ηθικό, σεμνό και ταπεινό και μέσω αυτόν θα έρθει και η αγάπη. Ελπίζω ακόμα να υπάρχουν άνθρωποι που να ενδιαφέρονται για την αγάπη και όχι για εφήμερους έρωτες. ʼλλωστε σε ένα τραγούδι λέει ”ο άνθρωπος σου να είναι συντροφιά και εμπιστοσύνη, όχι απλά ένα στολίδι στα πιο βρώμικα κρεβάτια”. Οπότε καλό είναι να μην είμαστε τόσο μοντέρνοι και φιλελεύθεροι διότι από αυτά προφανώς επέρχονται άλλα δεδομένα ενώ από την εν χριστώ ζωή η αγνότητα, ταπείνωση και η πραγματική αγάπη, που δεν σε νοιάζει παράδειγμα αν ο άνθρωπος σου έχει γεράσει αλλά του κρατάς ακόμα το χέρι στα 80 σας και τον ή την φιλάς κάτω από την βροχή. Οπότε η ταπεινή μου άποψη είναι να κάνεις αυτό που λέει η καρδούλα σου και όχι η λογική σου, οι φίλες σου και τα κοινωνικά πρότυπα και δεδομένα. ʼκου την καρδιά σου. Σε ευχαριστώ που με άκουσες.

  10. egw symfwnw me tin olga pantws. Eisai 18 xronwn kai tha exeis alla endiaferonta..an se endiaferei i sxoli sou tha theleis na diavaseis, autos tha to katalavainei? tha theleis na vgaineis eksw me ti foititiki parea sou se mia taverna, se ena club, na pate oloi mazi mia ekdromi, autos tha mporei na erthei mazi sas i tha sou leei na pate kapou oi duo sas kalytera? i akomi xeirotera, na akoloutheis ti diki tou megaluteri se ilikia parea “kapou pio isuxa”? kai synepws na akoloutheis to diko tou tropo zwis..de sou lew na kaneis efimerous erwtes pou lene oi alloi pio katw alla kalo einai na vreis ena kalo paidi mexri ta 22-23 pou leei kai i olga kai na zisete mazi auta ta xronia pou an ta xaseis petaksan! Episis skepsou oti se 4-5 xronia o mathimatikos mporei na thelei na kanei kati sovaro, esy tha eisai etoimi gia gamo sta 22 sou? an fysika kratisei 4-5 xronia i sxesi… telos, to oti se proseggizei etsi opws perigrafeis de simainei oti se vlepei kai sovara. kai na thymasai oti den eisai pia mathitria gia na ton krakseis se periptwsi pou se ekmetalleutei kai tin kanei meta apo kana eksamino. exeis kai esy eythynes gia tis epiloges sou pleon. Kali tuxi o,ti ki an kaneis

  11. πωπωωω ανάλυση για ένα τόσο απλό ζήτημα….26 είναι ο άνθρωπος καλέ, δεν είναι 50 για να έχει άλλα ενδιαφεροντα. Ούτε και δεν θα καταλαβαίνει ότι το κορίτσι εχει διάβασμα, αφού μόλις πριν ένα-δυο χρόνια ήταν κι αυτός φοιτητής και τώρα πάλι κοντά σε παιδιά που έχουν διάβασμα. Αν δε “θυμάται” πια πώς είναι, δεν θα του φταίει η ηλικία, θα είναι απλώς… (προσπάθησα να βρω άλλη λέξη, ειλικρινά αλλά καμιά δεν θα το περιέγραφε τόσο καλά) …μα….ά…κας… Σου αρέσει πουλάκι μου το παιδί; Βγες μαζί του χωρίς ενοχές, γνωριστείτε καλύτερα. Κάπου διάβασα “μια ανθώπινη εμπειρία”, αυτό ακριβώς θα είναι, μη φοβάσαι να τη ζήσεις. Υποθέτω ότι σε ξεχώρισε γιατι διαφέρεις από τις συνομήλικές σου, φαίνεσαι πιο σοβαρή και κυρίως αξιοπρεπής. Λίγο ανώριμη ίσως σε ερωτικά θέματα, αλλά αυτό δεν είναι κάτι κακό στην ηλικία σου. Μην τον ψήνεις όμως άλλο. Δε θεωρω οτι ψαρεύει κατ’ανάγκη μαθήτριες, νέος είναι, ωραίος ειναι, δεν το έχει ανάγκη. Αυτά τα κάνουν συνήθως κάτι πατημένοι ….ντάρηδες… που λιγορεύονται πιπίνια (ας μου επιτραπεί…)

  12. στην θέση σου θα έβγαινα μαζί του!!! Αφού το θες!!!

  13. 18 με 26 έχει διαφορά γιατί είστε σε άλλη φάση ζωής.. δεν είσαι εσύ 26 και αυτός 34 που δεν θα φαινόταν. Δηλαδή τι να θαύμασε ρε παιδιά από ένα κοριτσάκι 18 ετών? Το ότι είναι αδημιούργητη χωρίς δουλειά και τώρα ξεκινάει στην ουσία τη ζωή της?? Μόνο η εμφάνιση τον τράβηξε και δε νομίζω να θέλει και τίποτα σοβαρό σε αυτήν την ηλικία. Επίσης το γεγονός που κανείς δεν σχολίασε είναι ότι αυτός ένα διάστημα εξαφανίστηκε και σου είπε ότι είχε πρόβλημα υγείας η μάνα του ( έλεος πόσο φτηνή δικαιολογία) αυτό με βάζει σε υποψίες ότι μπορεί να έχει και καμμιά άλλη. Πρόσεχε και καλύτερα να κάνεις σχέση με κάποιον κοντά στην ηλικία σου που να τον ξερεις και περισσότερο.

  14. Εχω δυο απλες ερωτησεις για σενα: τι μπορει να δωσει/προσφερει ενα κοριτσι της ηλικιας σου στη φαση που εισαι σε εναν ανδρα 26 ετων και καθηγητη? Και αντιστροφως, τι πιστευεις οτι θελει απο εσενα αυτος ο ανθρωπος? Δωσε μια ειλικρινη απαντηση σε αυτες τις ερωτησεις και αποφασισε.

  15. Πιστεύω πως η ηλικία σου, σου επιτρέπει να είσαι πραορμητική και να πράττεις σύμφωνα με το συναίσθημα. Οπότε ζήστο και ποτέ δεν ξέρεις πού θα βγει.

  16. to oti einai neos kapoios den tou dinei kai afesi amartiwn gia na kanei o,ti tou katevei kai na exei ti dikaiologia “nea imouna kai den iksera!”. Gi auto exoume mualo, gia na to xrisimopoioume kai na skeftomaste logika!

  17. Δεν είπα ότι δίνει άφεση αμαρτιών η ηλικία. Δεν ειλναι αμαρτία να βγει με τον άνθρωπο. Αν δεν κάνει τώρα που είναι 18 αυτό που θέλει, πότε θα το κάνει; Εξάλλου ούτε δεσμευμένος είναι κάποιος απ τους δύο, ούτε ανήλικος.

  18. Mε τη μόνη διαφορά Βίκυ ότι η κοπέλα είναι στην αρχή ω αρχή της ενήλικης ζωής της και από αυτά που λέει μάλλον παρθένα. Γιατί η πρώτη της φορά να είναι τραυματική? Αυτό της λέμε να είναι επιφυλακτική γιατί το πιθανότερο είναι ο καθηγητής να θέλει μόνο σεξ. Ας προστατεύουμε οι γυναίκες η μία την άλλη δεν είναι ανάγκη ένα παιδί να ξεκινήσει στραβά,αυτό λέμε.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More