Αθηνά Οικονομάκου στο TLIFE: «Θέλω να κάνω οικογένεια και πολλά παιδιά!»

Όμορφη, δυναμική και ταλαντούχα… Η Αθηνά Οικονομάκου μοιάζει να έχει το «κοκαλάκι της νυχτερίδες» και σε όποια δουλεία κι αν συμμετέχει… κάνει επιτυχία. Φέτος την βλέπουμε στο Mega -συγκυριακά- σε δυο αγαπημένες σειρές «Το δαχτυλίδι της φωτιάς» και «Η Χειρότερη εβδομάδα της ζωής μου» και ετοιμάζεται για την μεγάλη πρεμιέρα στην πρώτη 3D ελληνική ταινία «Ο Μαγικός Καθρέφτης» που κάνει πρεμιέρα στις 4 Φεβρουαρίου!

Ποια είναι όμως ή γλυκιά ηθοποιός που στα 29 της χρόνια μετρά ήδη αρκετά χρόνια σκληρής δουλειάς σε τηλεόραση, θέατρο και κινηματογράφο; Αυθόρμητη, δυναμική και χωρίς να μασά τα λόγια της, η Αθηνά φωτογραφίζεται για το TLIFE και μιλά για όλα! Ο έρωτας με τον Φίλιππο Μιχόπουλο, οι παπαράτσι, το όνειρο για μια μεγάλη οικογένεια και τα επόμενα σχέδιά της είναι μερικές από τις σκέψεις που μοιράζεται μαζί μας…

Σε λίγες μέρες βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες η πρώτη ελληνική 3D ταινία… Τι κρατάς από τα γυρίσματα του «Μαγικού Καθρέφτη»;

Έχει περάσει πολύ μεγάλο διάστημα από τότε που τελείωσαν τα γυρίσματα και ακριβώς επειδή είναι 3D η ταινία, θεωρώ πως χρειάστηκε περισσότερο χρόνο στο μοντάζ. Εμένα πάντως μου έχει αφήσει μια πολύ γλυκιά ανάμνηση . Ήταν πολύ ωραία στα γυρίσματα γιατί με τη συγκεκριμένη ομάδα έχω ξαναδουλέψει. Όλα πήγαν ρολόι, η οργάνωση ήταν πολύ καλή και αυτό το έκανε πολύ πιο εύκολο για εμάς. Περάσαμε, μάλιστα, πολύ όμορφα μιας και ήταν κωμωδία και τώρα περιμένω με αγωνία να δω το τελικό αποτέλεσμα.

Είναι η πρώτη 3D ταινία και ήταν πραγματικά υπερπαραγωγή, έχει γίνει πολύ καλή δουλεία και ελπίζουμε να αρέσει και στον κόσμο.

Τι θα δούμε στην ταινία;

Ουσιαστικά η υπόθεση έχει να κάνει με τον πρωταγωνιστή –Μάκη Παπαδημητρίου- που δουλεύει σε ένα αρχαιολογικό μουσείο και εντελώς τυχαία πέφτει στα χέρια του ένας καθρέφτης… ο Μαγικός Καθρέφτης. Εκεί του εμφανίζεται ένα τζίνι (Κώστας Κόκλας) και του υπόσχεται πως θα εκπληρώσει τις ευχές του, μεταφέροντάς τον σε άλλες εποχές. Όμως τα πράγματα δεν είναι όπως τα έχει ονειρευτεί…

Ο «Μαγικός Καθρέφτης» είναι μια κωμωδία καταστάσεων με πολύ χιούμορ, φοβερό καστ και ηθοποιούς που τα έχουν δώσει όλα. Το σενάριο είναι εξαιρετικό και δεν έχουμε δει ως τώρα κάποια παρόμοια ιστορία. Τέλος, το ότι είναι 3D κάνει από μόνη της όλη αυτήν τη δουλεία πολύ ενδιαφέρουσα!

Ποια η ηρωίδα που υποδύεσαι;

Σε αυτήν την ταινία, όλοι οι ήρωες μεταφέρονται στο χρόνο ανάλογα με τις ευχές του πρωταγωνιστή. Οπότε όλοι οι ηθοποιοί υποδυόμαστε τέσσερις διαφορετικούς ήρωες και αυτό ήταν πολύ μεγάλο δέλεαρ…

Εγώ υποδύομαι από μια απλή γραμματέα, μέχρι την Κλυταιμνήστρα, αλλά και μια τραγουδίστρια τελευταίας διαλογής. Πρόκειται για τέσσερις, εντελώς, διαφορετικούς ήρωες και για εμάς όλο αυτό ήταν πολύ ξεχωριστό.

Πριν λίγο καιρό είδαμε και στο Instagram φωτογραφίες από το ταξίδι σου στην Αμερική. Είχες ξαναβρεθεί εκεί; Τι ήταν αυτό που σου άρεσε πιο πολύ;

Δεν είχα ξαναπάει. Ήταν ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη για γιορτές. Ήταν ένα ταξίδι ζωής και πέρασα πολύ όμορφα. Ήταν ένας εντελώς διαφορετικός κόσμος. Πήγαμε για αναψυχή, αλλά και λόγω επαγγέλματος είδα και κάποιες παραστάσεις.

Με τον σύντροφό σου Φίλιππο Μιχόπουλο ταξιδεύετε συχνά. Ποιος είναι ο αγαπημένος σου προορισμός;

Μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια. Ήταν το καλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει κάποιος στον εαυτό του, ανοίγουν οι ορίζοντες σου και γίνεσαι… πλουσιότερος. Το αγαπημένο μου ταξίδι νομίζω πως είναι στο Παρίσι.

Αν και στα προσωπικά συνήθως κρατάς πολύ χαμηλό προφίλ, η τελευταία σχέση λόγω συνθηκών έγινε γνωστή και δεν κρύβεστε πια. Θεωρείς πως αυτό κάνει και τους παπαράτσι να «ηρεμήσουν» και να μην σας κυνηγούν;

Ακριβώς έτσι, έγινε όλο αυτό και ήταν προμελετημένο… το έγκλημα (γέλια) Από τη στιγμή που πήρα την απόφαση να εμφανίζομαι το κάνω από μόνη μου και ανεβάζω φωτογραφίες στο Instagram. Πλέον η σχέση μου είναι γνωστή και δεν ασχολείται κανείς παραπάνω με αυτό, πέρα από το να γράψουν «ήταν εκεί, πήγε εκεί, είναι ευτυχισμένη κλπ». Όλα τα παπαρατσικά είναι πιο χαλαρά και δεν μας κυνηγούν σε βαθμό που να γίνεται ενοχλητικό, οπότε κινούμαστε και εμείς πιο ήρεμα. Για να πω την αλήθεια αυτό με διευκολύνει.

Έχει υπάρξει στιγμή που έχεις νιώσει άβολα, από κάποιο που προσπαθεί να απαθανατίσει κάποια προσωπική στιγμή;

Δεν είμαι από τους ανθρώπους που με απαθανατίζουν και εγώ χαίρομαι και λέω «τι ωραία, πάλι με έπιασαν». Ούτε το έχω προκαλέσει ή έχω κάνει ποτέ στημένο παπαρατσικό στη ζωή μου. Προφανώς, όλο αυτό είναι λίγο αμήχανο. Από την άλλη, όταν συμβαίνει και ξέρεις πως είναι τα πράγματα και πως ως ηθοποιός δεν υπάρχουν μόνο τα καλά, αλλά έρχονται και αυτά μαζί ως πακέτο, απλώς δεν ασχολείσαι.

Τώρα με τον σύντροφό σου πώς είστε; Πόσο καιρό είστε ζευγάρι;

Είμαστε αρκετό καιρό μαζί. Είμαστε μαζί και είμαστε καλά…

Το ενδεχόμενο του γάμου και της οικογένειας είναι κάτι που ήθελες να σας συμβεί;

Θα δείξει. Μακάρι. Το σκέφτομαι όπως το σκέφτεται όλος ο κόσμος που έχει μια σχέση και που είναι σε μια ηλικία και κάποτε… μεγαλώνοντας θα ήθελε να κάνει οικογένεια και παιδιά. Δεν ξέρω αν θα προκύψει άμεσα ή αργότερα. Ούτε ξέρω αν ο τωρινός σύντροφος μου είναι ο άντρας που θα γίνει ο πατέρας των παιδιών μου. Αυτά ελπίζεις να πάνε καλά και μακάρι να σου συμβούν για να έχεις ένα ωραίο μέλλον με τον άνθρωπό σου. Σίγουρα όμως δεν μπορείς να τα προγραμματίσεις.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο όνειρό σου;

Η οικογένεια είναι ένα μεγάλο όνειρο για εμένα. Θέλω να κάνω οικογένεια και πολλά παιδιά. Και από εκεί και πέρα θέλω να έχω την δύναμη και την δυνατότητα να κάνω πράγματα που με εμπνέουν, με εκφράζουν, με εξελίσσουν και με πάνε μπροστά.

Η ενασχόληση σου με την ηθοποιία ήταν κάτι με το οποίο αποφάσισες και σπούδασες από την αρχή ή προέκυψε;

Νομίζω πως και τα δυο. Ενώ, ήθελα αυτό ουσιαστικά, προέκυψε κιόλας και όλα ήρθαν έτσι στην πορεία που με έκαναν να πω «εδώ είμαι». Αν πάλευα πολλά χρόνια χωρίς δουλειά και με τρομερές οικονομικές δυσκολίες, δεν ξέρω αν θα τα θυσίαζα όλα για να είμαι σε αυτόν το χώρο. Επειδή είμαι άνθρωπος ικανός, που ξέρω τις δυνατότητές μου και δεν αυταπατώμαι. Οπότε ό,τι άλλο και να διάλεγα να κάνω, ξέρω πως θα ήταν κάτι που θα μου άρεσε πολύ και θα μπορούσα να το κάνω σωστά και καλά. Ό,τι κάνεις με την καρδιά σου, συνήθως πετυχαίνει.

Στην τηλεόραση σε έχουμε δει και σε δραματικούς ρόλους, αλλά και σε κωμωδίες. Τι σου αρέσει πιο πολύ;

Συνήθως στην τηλεόραση έχω δραματικούς ρόλους και στο θέατρο κωμικούς. Περνάω πιο ωραία στην κωμωδία. Τα γυρίσματα στις κωμωδίες είναι πιο ανάλαφρα, πιο χαρούμενα, πρέπει να είσαι πιο σπιρτόζος και κεφάτος. Αντίθετα, σε πιο δραματικούς ρόλους το κλίμα «βαραίνει» λίγο, όσο καλά και να είσαι στο γύρισμα, όταν έχεις σκηνές βίας, με κλάματα, ξύλο, εκβιασμούς και φόνους, όσο κέφι και να έχεις αυτό σε επηρεάζει σε κάποιο βαθμό. Για εμένα το ότι στην κωμωδία μπορείς να κρατήσεις υψηλά το κέφι και την καλή διάθεση, με κάνει να την νιώθω πιο ενδιαφέρουσα. Και η αλήθεια είναι πως επειδή έχω κάνει πολλά χρόνια δραματικούς ρόλους μου είχε λείψει η κωμωδία.

Μάλιστα, φυσιογνωμικά οι περισσότεροι με φαντάζονται είτε ως το «γλυκό» κορίτσι σε μια κομεντί, είτε σε ένα δραματικό ρόλο. Οπότε η κωμωδία είναι μεγαλύτερη πρόκληση για εμένα. Δεν με νοιάζει αν θα στιγματιστώ παίζοντας την πολύ κακιά (όπως ήταν ο ρόλος της «Ξένιας» στη «Ζωή της άλλης»), ούτε αν θα εκτεθώ και θα τσαλακωθώ κάνοντας πιο αστείους ρόλους. Δεν έχω θέμα για το αν θα χαλάσω την εικόνα μου, ούτε με νοιάζει να με πουν μόνο όμορφη…

Εκτός από τον κινηματογράφο σε βλέπουμε και σε δυο πολύ αγαπητές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης «Το δαχτυλίδι της φωτιάς» και τη «Χειρότερη εβδομάδα της ζωής μου». Νιώθεις από τους λίγους τυχερούς που σε αυτήν την περίοδο έχεις μπει τόσο δυναμικά στα πράγματα;

Αυτό λίγο έτυχε που προβάλλονται στην Ελλάδα ταυτόχρονα και οι δυο σειρές. Δεν ήταν επιλογή μου και ούτε εργάζομαι την ίδια στιγμή σε δυο παραγωγές. Φέτος κάναμε τα γυρίσματα για τη σειρά του Mega «Η χειρότερη εβδομάδα της ζωής μου» και συγκυριακά προβλήθηκε και το «Δαχτυλίδι της φωτιάς». Πάντως, νιώθω πράγματι τυχερή που σε περιόδους κρίσης, αντί να λιγοστεύουν… μου γίνονται περισσότερες προτάσεις για δουλειά. Και χαίρομαι πολύ που κάτι βλέπουν σε εμένα, γιατί δεν είναι μόνο θέμα τύχης, αλλά και προσπάθειας και σκληρής δουλειάς.

Όσο εύκολα εμφανίζεσαι, τόσο εύκολα μπορείς και να εξαφανιστείς και να μην σε θυμάται κανείς. Θεωρώ, πάντως, πως τα πράγματα μου έχουν έρθει καλά και είμαι πιο αισιόδοξη για το μέλλον. Αλλά, δεδομένου το ότι το επάγγελμα που κάνουμε είναι αγχωτικό και δημιουργεί ανασφάλεια, θεωρώ ότι καλό είναι να κάνεις και κάτι ακόμη που θα έχει μεγάλη σταθερότητα. Εγώ είμαι στη φάση που ψάχνω γιατί όσο κι αν πηγαίνουν καλά τα πράγματα, δεν παύει να είναι δύσκολη η κατάσταση.

Πριν λίγο καιρό είχες αντιμετωπίσει και ένα θέμα υγείας, λόγω των πολλών υποχρεώσεών σου. Αυτό σε έκανε να πεις πως θα ασχολούμαι με λίγα και καλά πράγματα;

Αυτό έχω σκοπό να κάνω από εδώ και πέρα. Εγώ δεν είμαι από τους ανθρώπους που έχουν τόση αντοχή μάλλον. Δεν νομίζω ότι έχω πια τη δύναμη να κάνω και θέατρο και τηλεόραση (σε καθημερινή βάση). Στο μέλλον θα μπορούσα να συνδυάσω μια εβδομαδιαία σειρά με θέατρο. Προς το παρόν, δεν είμαι διατεθειμένη να θυσιάσω όλον τον προσωπικό μου χρόνο και όλη μου τη ζωή για να δουλεύω 17 ώρες τη μέρα όπως δούλευα τα προηγούμενα επτά χρόνια.

Προτιμώ να κάνω ένα πράγμα και να πηγαίνω χαρούμενη σε αυτό, παρά να τρέχω όλη την ώρα. Δεν με ικανοποιεί πια να καταπιέζομαι γιατί είχα φθάσει σε σημείο από την πολύ δουλειά, δεν απολάμβανα αυτό που έκανα και δεν ήμουν ευτυχισμένη. Ουσιαστικά η δουλειά που κάνω είναι και το χόμπυ μου και θα έπρεπε να είμαι πανευτυχής, αλλά έφθασα σε ένα σημείο που ήμουν μονίμως κουρασμένη. Καλό είναι να φροντίζουμε, λοιπόν, και λίγο τον εαυτό μας.


Δες το trailer της ταινίας Μαγικός Καθρέφτης:


Infos:
Η Αθηνά πρωταγωνιστεί στην καθημερινή σειρά του Mega «Το δαχτυλίδι της φωτιάς» και στην εβδομαδιαία σειρά «Η Χειρότερη εβδομάδα της ζωής μου».
Η ταινία «Μαγικός Καθρέφτης» που επίσης πρωταγωνιστεί κάνει πρεμιέρα στις 4 Φεβρουαρίου στους κινηματογράφους, από τη Feelgood

Η φωτογράφιση της Αθηνάς έγινε στα γραφεία της Feelgood

Συνέντευξη – Επιμέλεια Κειμένου Νατάσσα Στρόβιλα
Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More