Αυτά είναι τα προϊόντα που χρειάζεσαι για την υγιεινή σου!

Θα έπλενες ποτέ το πρόσωπό σου με σαμπουάν; Ή θα έβαζες αφρόλουτρο για να λούσεις τα μαλλιά σου; Τότε γιατί να χρησιμοποιείς οποιοδήποτε προϊόν για την ευαίσθητη περιοχή σου; Αυτό το άρθρο, λοιπόν, γράφεται για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους κι εσύ με την σειρά σου να βάλεις νέες βάσεις στην φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής.

Να σου συστήσουμε, λοιπόν, τα προϊόντα που θα μπουν από σήμερα στο νέο beauty routine σου!

Η ολοκληρωμένη σειρά Feminine της FREZYDERM αποτελεί μια ολοκληρωμένη σειρά περιποίησης και υγείας. Με πρώτες ύλες φαρμακευτικής καθαρότητας, που εγγυώνται άριστα αποτελέσματα με απόλυτη ασφάλεια, τα προϊόντα της σειράς Feminine είναι η απάντηση στις απαιτήσεις κάθε μοναδικής γυναίκας για… μοναδική φροντίδα!
Ευαίσθητη περιοχή και κόλπος: τι πρέπει να γνωρίζεις!
Η φυσιολογία της ευαίσθητης περιοχής διαμορφώνεται από την φυσιολογική μικροβιακή χλωρίδα, τη φυσική υγρασία και πρωτίστως το pH. Το pH της περιγεννητικής περιοχής εξαρτάται τόσο από την ηλικία όσο και από την «ορμονική ταυτότητα» της γυναίκας σε κάθε ηλικιακή περίοδο και αποτελεί βασικό κριτήριο για την επιλογή του κατάλληλου προϊόντος καθαρισμού.
Η σωστή ατομική υγιεινή και καθημερινή φροντίδα συντελεί στη διατήρηση της υγείας της ευαίσθητης περιοχής. Οι βασικοί κανόνες υγιεινής και τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης προφυλάσσουν την καταστροφή της χλωρίδας και της επιδερμίδας της περιοχής, που αποτελούν ασπίδα προστασίας του βλεννογόνου του κόλπου. Έτσι, ισχυροποιείται η άμυνα της περιγεννητικής περιοχής από ερεθισμούς, ευαισθησίες, δυσοσμίες, κολπίτιδες και μυκητιάσεις.
Ο γυναικείος κόλπος είναι ένα οικοσύστημα, μέσα στο οποίο ζουν τα ωφέλιμα βακτήρια, που αποτελούν τη χλωρίδα του. Τα σημεία διαφοροποίησης του κόλπου σε κάθε ηλικιακή περίοδο (προεφηβεία, αναπαραγωγική ηλικία, εμμηνόπαυση) είναι το pH και ο βαθμός ενυδάτωσης. Στην αναπαραγωγική ηλικία το φυσιολογικό pH του κόλπου είναι όξινο (από 3.8 έως 4.5) και τα φυσιολογικά επίπεδα οιστρογόνων συμβαδίζουν με την επαρκή ενυδάτωση του κόλπου. Ενώ, στην εμμηνόπαυση το pH είναι συνήθως στο 7 και η μείωση των οιστρογόνων αποφέρει ξηρότητα στον κόλπο.
Καθαρισμός της ευαίσθητης περιοχής: τα must προϊόντα!

Είναι απαραίτητα για την καθημερινή σου υγιεινή και κάθε ένα από αυτά προσφέρει εξειδικευμένη φροντίδα. Συγκεκριμένα, από αριστερά:
Intim Aid Cleanser pH5
Εξειδικευμένο καθαριστικό της ευαίσθητης περιοχής, που χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις τοπικών ερεθισμών (κολπίτιδα, μυκητίαση, ουρολοίμωξη, έκκριση υγρών). Προσφέρει αποτελεσματικό, απαλό καθαρισμό, ενώ δρα αντισηπτικά και επαναφέρει το όξινο pH της ευαίσθητης περιοχής. Παράλληλα, έχει ενυδατική και μαλακτική δράση. Μειώνει τις δυσάρεστες οσμές, τον κνησμό και την έκκριση υγρών, ενώ προστατεύει τη φυσιολογική κολπική χλωρίδα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τους δύο συντρόφους.
Intim Area Liquid pH4
Υγρό για τον καθημερινό αποτελεσματικό καθαρισμό της ευαίσθητης περιοχής κατά την αναπαραγωγική ηλικία. Προστατεύει από την τοπική ξηρότητα, τους ερεθισμούς, τις επιμολύνσεις και τις κολπίτιδες και είναι ιδανικό για την περιποίηση της περιοχής μετά το κολύμπι σε θάλασσα ή πισίνα. Είναι κατάλληλο κατά την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό.

Intim Area Wipes
Πρακτικά μαντηλάκια καθαρισμού για την καθημερινή υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής κατά την αναπαραγωγική ηλικία. Προσφέρουν απαλό καθαρισμό και προστασία από ερεθισμούς, κακοσμία, ξηρότητα, επιμολύνσεις και κολπίτιδες. Έχουν ήπια αντισηπτική δράση και διατηρούν το φυσιολογικό όξινο pH της περιοχής που αντιστοιχεί στην ηλικιακή περίοδο. Κατάλληλα κατά την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό.

Intim Area Foam pH4
Απαλός αφρός για τον καθημερινό αποτελεσματικό καθαρισμό της ευαίσθητης περιοχής κατά την αναπαραγωγική ηλικία, χωρίς να προκαλεί ερεθισμούς και ξηρότητα. Παρέχει ήπια αντισηπτική προστασία, ενισχύει τη φυσιολογική άμυνα του δέρματος και προστατεύει από την τοπική ξηρότητα, τις επιμολύνσεις και τις κολπίτιδες. Μειώνει τους ερεθισμούς και την κακοσμία, αφήνοντας μια αίσθηση φρεσκάδας και άνεσης που διαρκεί. Σε μορφή έτοιμου αφρού, που δεν απαιτεί τρίψιμο, για απαλό καθαρισμό χωρίς ερεθισμούς.
Ενδοκολπική φροντίδα


Μια φορά το μήνα μετά από κάθε περίοδο ή και όσο συχνά στο προτείνει ο γυναικολόγος σου θα πρέπει να κάνεις κολπικές πλύσεις. Και ιδού τα τρία εξειδικευμένα προϊόντα που προτείνει η FREZYDERM από αριστερά:

Intim Vaginal Douche Χαμομήλι pH 4,5
Ενδοκολπικό καθαριστικό που ενισχύει τη φυσιολογική χλωρίδα, υγιεινή και απόσμηση του κόλπου. Προσφέρει ανακούφιση από κνησμό, καύσο και ξηρότητα, προστατεύει το κολπικό pH, αναζωογονεί το κολπικό επιθήλιο μετά την περίοδο και απομακρύνει εκκρίσεις ή υπολείμματα αντισυλληπτικής γέλης μετά την επαφή. Χωρίς parabens.
Intim Vaginal Douche Σόδα pH 9
Ενδοκολπικό καθαριστικό για την απομάκρυνση παθολογικών εκκρίσεων σε περιπτώσεις μυκητιασικής κολπίτιδας και την ενίσχυση φαρμακευτικών αγωγών. Χωρίς parabens
Intim Vaginal Douche Ξύδι pH 3,5
Ενδοκολπικό καθαριστικό για την απομάκρυνση παθολογικών εκκρίσεων σε περιπτώσεις βακτηριακής κολπίτιδας και την ενίσχυση φαρμακευτικών αγωγών. Προσφέρει αντιμικροβιακή προστασία από χλαμύδια και βακτήρια και ρυθμίζει το κολπικό pH. Χωρίς parabens.
Ο δεκάλογος της καθημερινής φροντίδας της ευαίσθητης περιοχής!
1. Επίλεξε το κατάλληλο για τις ανάγκες σου προϊόν καθαρισμού για την ευαίσθητη περιοχή και απόφυγε τα κοινά αφρόλουτρα σώματος.
2. Ακολούθησε έναν σχολαστικό καθαρισμό 1-2 φορές την ημέρα. Μην υπερβάλεις με τον καθημερινό καθαρισμό, γιατί έτσι καταστρέφεται η φυσιολογική χλωρίδα της περιοχής.
3. Ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται με κατεύθυνση από τον κόλπο προς τον πρωκτό, για την αποφυγή μολύνσεων.
4. Να προτιμάς το ντους και να αποφεύγεις το αφρόλουτρο, γιατί ρύποι και βακτήρια από το σώμα μπορεί να προκαλέσουν διαταραχές στην ευαίσθητη περιοχή ή/ και μπορεί να εισχωρήσουν στον κόλπο.
5. Μετά τον καθαρισμό να σκουπίζεις καλά την περιοχή, γιατί η υγρασία επιτρέπει την ανάπτυξη μικροβίων.
6. Να προτιμάς τα βαμβακερά εσώρουχα που επιτρέπουν το δέρμα να αναπνέει και συνήθως πλένονται σε υψηλότερες θερμοκρασίες. Επίσης, να αποφεύγεις τα πολύ στενά ρούχα και κυρίως το καλοκαίρι.
7. Κατά την περίοδο να αλλάζεις τακτικά σερβιέτες ή ταμπόν (ανά 3-4 ώρες) και μετά την περίοδο είναι καλό να κάνεις μια κολπική πλύση για την απομάκρυνση υπολειμμάτων.
8. Το καλοκαίρι θα πρέπει να χρησιμοποιείς πάντα πετσέτα και να μην έρχεσαι σε άμεση επαφή με την άμμο, την ψάθα ή την ξαπλώστρα.
9. Κατά την ερωτική επαφή να χρησιμοποιείς προφυλακτικό, για την αποφυγή μετάδοσης λοιμώξεων και μετά την επαφή να ακολουθεί πάντα καθαρισμός.
10. Να μην αμελείς τις τακτικές επισκέψεις στον γυναικολόγο.

Read More

And More