Αυτό είναι το σπίτι της χρονιάς στη Μεγάλη Βρετανία!

Ένα σπίτι 576 τετραγωνικών μέτρων, που θυμίζει κομμάτι πίτας, στο Buckinghamshire ανακηρύχθηκε πρόσφατα ως το Σπίτι της Χρονιάς κατόπιν της απόφασης του Royal Institute Of British Architects (Riba). Το Ινστιτούτο των Βρετανών αρχιτεκτόνων κατέληξε στην απόφαση ότι το επονομαζόμενο Flint House που ανήκει στον Λόρδο Rothschild και κατοικείται από την οικογένειά του είναι το καλύτερο οικοδόμημα της χρονιάς και όχι άδικα!

Το σχήμα του, τα υλικά του, το περιβάλλον του συνηγόρησαν θετικά προς αυτή την απόφαση. Από τα πλάγια μοιάζει με γιγάντια σκάλα που βυθίζεται στη γη και ανεβαίνει στον ουρανό ενώ από μπροστά θυμίζει ένα τεράστιο κομμάτι κάποιου γκρι κέικ.


Οι κριτές το ανακύρηξαν ως ένα θαύμα γεωλογικής εξέλιξης και κατασκευής και ότι είναι δείγμα της αρχιτεκτονικής στα καλύτερά της!


Ο Λόρδος Ροθτσάιλντ για λογαριασμό του οποίου χτίστηκε το σπίτι. Κάνει εντύπωση ότι παρά την ηλικία του ενστερνίστηκε το μοντέρνο σχεδιασμό της κατοικίας του.


Το οίκημα χτίστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Skene Catling De La Pena και βρίσκεται στην ιδιόκτητη έκταση του Λόρδου, το Waddesdon Manor.


Οι κριτές εκτίμησαν το γεγονός ότι το οίκημα εναρμονίζεται απόλυτα με το φυσικό του περιβάλλον και παρόλα αυτά αποτελεί ένα προκλητικά μοντέρνο δείγμα αρχιτεκτονικής.


Είναι εντυπωσιακά τα υλικά που χρησιμοποήθηκαν για να δώσουν αυτή την όψη στο σπίτι που το εξωτερικό του χρώμα θυμίζει ombre!


Παρά το μοντέρνο εξωτερικό του αλλά και τους μοντέρνους εσωτερικούς χώρους, η επίπλωση παραπέμπει έντονα στην παλιά Αγγλία.


Αυτό φαίνεται για παράδειγμα σε μία από τις κρεβατοκάμαρες που η επίπλωση δεν θεωρείται… μοντέρνα.


Το σπίτι σύμφωνα με εκτιμήσεις αγγίζει τα 2 εκατομμύρια λίρες εάν ο ιδιοκτήτης του αποφασίσει ποτέ να το πουλήσει.


Η εναλλαγή λευκού και γκρι σε αντιδιαστολή με το πράσινο περιβάλλον του το κάνουν μοναδικό και εξωτερικά αλλά και εσωτερικά.

Read More

And More