Η μόδα επιβάλει χαμηλές κοτσίδες! Γιατί οι ψηλές είναι ξεπερασμένες!

Με τα μαλλιά μου δεν πειραματίζομαι ιδιαίτερα. Λίγο πιστολάκι μετά το λούσιμο και ελάχιστο styling. Όταν μιλάω για styling φυσικά και δεν εννοώ θεαματικά σινιόν ή υπερβολικά half-ups αλλά το all time classic και πολύ αγαπημένο ponytail. Όσο πιο ψηλά τόσο καλύτερα! Σωστά; Λάθος!

Σε αντίθεση με τα 50’s ponytail του Χειμώνα, οι κοτσίδες της νέας σεζόν είναι χαμηλές, στο ύψος περίπου του σβέρκου και ήρθαν για να υπηρετήσουν τον μινιμαλισμό. Ένα αόρατο (διαφανές) λαστιχάκι και λίγη λακ για μεσαίο κράτημα θα σε βοηθήσουν να εξασφαλίσεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όσον αφορά στο ύψος που σου προσέδιδε το παλιό σου ponytail που ήταν τοποθετημένο στην κορυφή του κεφαλιού, καιρός να ξαναγίνεις φίλη με τα high heels σου… αν και έχω αρχίσει να γοητεύομαι με την ιδέα της μπαλαρίνας και της χαμηλής κοτσίδας με την οποία φλερτάρω έντονα τελευταία. Μπορεί να μην δίνει πόντους στο ύψος αλλά δίνει σίγουρα πόντους νεανικότητας και girly στιλ!

Χαμηλή κοτσίδα: που την είδαμε

Ο girly οίκος DKNY ανέκαθεν υποστήριζε το κοριτσίστικο ύφος. Εδώ το ponytail χαμηλώνει αρκετά και αποκτά μια έντονη πλαϊνή χωρίστρα.

Ο Calvin Klein μας συστήνει στην chic εκδοχή της κοτσίδας με αρκετό όγκο στην κορυφή.

Στον Giambattista Valli η κοτσίδα δεν είναι τόσο χαμηλή ενώ στο κάτω μέρος τα μαλλιά βάφονται με σκιές και υγρά liner και αποκτούν ένα πιο σκούρο τόνο σε σχέση με τα υπόλοιπα μαλλιά.

Διάσημες που λατρεύουν τα χαμηλά ponytails

Drew Barrymore

Nicole Kidman

Jessica Alba

Jennifer Aniston

Julia Roberts

Πώς να το πετύχεις
Αν δεν είσαι φρεσκολουσμένη μην ανησυχείς! Αντιθέτως, το συγκεκριμένο look θέλει πιο εύπλαστα μαλλιά για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Απλώς κάνε μια χωρίστρα χαλαρή είτε στο κέντρο είτε στο πλάι και πιάσε τα μαλλιά σου με ένα λαστιχάκι χαλαρά. Αν θες, πάρε μια τούφα από την κοτσίδα, γύρισέ την στην βάση της κοτσίδας και στερέωσε με τσιμπιδάκια. Ψέκασε τοπικά τις τριχούλες που πετάνε και στρώσε.
Bonus tip: Συνέβη στην αδερφή μου πρόσφατα! Έκοψε τα μαλλιά της τόσο κοντά που δεν αντέχει να τα βλέπει. Όμως, το ψηλό ponytail κάνει το μήκος τους να δείχνει ακόμη πιο κοντό. Ποια είναι η λύση; Ο χαμηλός κότσος! Κάνει τα μαλλιά μας να δείχνουν πιο μακριά και πλούσια ακόμη και όταν κάποιος κομμωτής πήρε παραπάνω από το ένα δάχτυλο που με τρομαγμένο βλέμμα του ζητήσαμε!

Read More

And More