Έρχονται τα χειμερινά βερνίκια Essie! Ποιες διάσημες τα φόρεσαν πρώτες; Τι είπε η Essie στο TLIFE;

Αυτή την στιγμή που σου γράφω αυτό το άρθρο τα νύχια μου έχουν μια πολύ ενδιαφέρουσα γκριζοπράσινη απόχρωση. Δεν μπορώ να πω πολλά, πόσο μάλλον να αποκαλύψω την απόχρωση, αλλά κράτησε τρία στοιχεία:
α) Το βερνίκι μου είναι της χειμερινής συλλογής Essie η οποία κυκλοφορεί αρχές Νοεμβρίου (υπόσχομαι σε λιγότερο από 15 μέρες να έχεις όλες τις λεπτομέρειες…)
β) Το βρήκα στο press kit του event που έγινε για τα 30 χρόνια της Essie, στο Hilton. Στο ίδιο event ήταν έξι διάσημες (θα δεις παρακάτω) κάθε μια εκ των οποίων φορούσε μια απόχρωση από την χειμερινή συλλογή Essie. PS: δεν ζηλεύω! Η επόμενη που της δοκίμασε ήμουν εγώ…. Ok! Και όλες οι υπόλοιπες συντάκτριες ομορφιάς
γ) Η Essie ξεκίνησε από την Essie! Υπαρκτό πρόσωπο και μάλιστα πολύ, πολύ αγαπητό. Από το οποίο πήρα συνέντευξη την επομένη του event. Για την ακρίβεια, θα το περιέγραφα περισσότερο σαν χαλαρή κουβέντα μεταξύ φιλενάδων.

Μιλήσαμε για τις διάσημες που αγαπούν την Essie (η Kate Middleton και η Angelina Jolie ανήκουν στο διάσημο πελατολόγιο), τα χρώματα του Χειμώνα αλλά και της ερχόμενης Άνοιξης (είναι όλα έτοιμα!), τον βασιλικό γάμο, την κρίση για να καταλήξουμε ότι το μέγεθος μετράει! Και μην βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα, φίλη μου…

H Essie ανάμεσα σε διάσημες ελληνίδες που βρέθηκαν στο event. Νάντια Μπουλέ, Εύη Αδάμ, Έμυ Λιβανίου και πολλές, πολλές ακόμη… Μάλιστα, είχαν την τιμή να φορέσουν πρώτες τα βερνίκια της χειμερινής collection Essie που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη!

Βλέπεις τις πουέντ; Η απόχρωση Ballet Slippers είναι μια από τις αγαπημένες της Essie. Και αυτό γιατί η μητέρα της της έκανε δώρο ένα μανικιούρ μετά το μάθημα μπαλέτου… Και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα! Και η συνέντευξή μου με την Essie!

– Θα μπορούσες να ξεχωρίσεις μια απόχρωση από ένα βερνίκι της Essie ανάμεσα σε όλα τα βερνίκια του κόσμου;
Κατά 99% ναι! Γιατί τα χρώματα της Essie είναι τόσο exclusive και δείχνουν πολύ λαμπερά, σχεδόν wet και αυτό γιατί η φόρμουλα είναι πολύ ιδιαίτερη.
– Ποια είναι η αγαπημένη σου απόχρωση; Πόσες φορές την εβδομάδα κάνεις μανικιούρ; Θα ήθελα να ξέρω πράγματα για σένα Essie προσωπικά.
Όταν είμαι στην Νέα Υόρκη κάνω μανικιούρ συνήθως κάθε Παρασκευή και πεντικιούρ κάθε δεύτερη εβδομάδα γιατί είναι κάποιες φορές που τα πόδια μου πονάνε. Όσον αφορά το τι κάνω στο ενδιάμεσο η απάντηση είναι “δεν κάνω τίποτα”! Γιατί όταν επισκέπτομαι το nail studio την επόμενη εβδομάδα το μανικιούρ μου είναι ακόμα εκεί και εντελώς άθικτο! Και αυτή είναι μια διαδικασία που δεν αλλάζω για τίποτα στον κόσμο. Είναι η ώρα που αφιερώνω στον εαυτό μου. Για μισή ώρα κατεβάζω τα πάντα! Κλείνω το κινητό μου και μπορώ να χαλαρώσω. Όσον αφορά τα χρώματα που φοράω κάνω πάντα συνδυασμούς στο μανικιούρ μου. Blussing bride με Mademoiselle ή μερικές φορές συνδυάζω το Waltz με το Sugar Daddy ή το Vanity Fairest με το Marsmallow ή μια στρώση Mademoisell. Γενικά, παίζω με τα χρώματα κι έτσι δημιουργώ την δική μου μοναδική απόχρωση. Στα πόδια μου φοράω πάντα αποχρώσεις κοντά στο κόκκινο και όταν η θερμοκρασία πέφτει φοράω το Bordeaux.
Άλλα πράγματα που απολαμβάνω να κάνω σαν γυναίκα είναι φυσικά μασάζ, αλλά δεν μπορώ να ζήσω χωρίς το μανικιούρ- πεντικιούρ μου.


Η Essie μου έβαλε ιδέες: τα καλοκαιρινά μου βερνίκια μπορεί να προσαρμοστούν στην εποχή με λίγη φαντασία και τις σώστές μίξεις…

-Ποια είναι η πηγή έμπνευσής σου για κάθε collection; Έχεις δημιουργήσει τόσες πολλές αποχρώσεις στα βερνίκια…

Ποτέ δεν είναι πολλές! Η έμπνευση μπορεί να μου έρθει οπουδήποτε! Όταν περπατάω στους δρόμους, στο Μιλάνο, βλέπω κάτι που μου τραβάει την προσοχή κι έπειτα χτίζω μια ολόκληρη ιστορία γύρω από αυτό. Δεν ξέρεις ποτέ που θα σου έρθει η έμπνευση…Είναι κάτι που φωνάζει μέσα μου και μου λέει “κοίταξέ με”! Και μετά από αυτό πρέπει να προκύψει μια ολόκληρη συλλογή με έξι αποχρώσεις κάτω από το ίδιο θέμα. Για παράδειγμα, η φθινοπωρινή συλλογή έχει να κάνει με τις τσάντες και ονομάστηκε Carry On collection γιατί έχει μέσα της την τσάντα που έχεις πάντα μαζί σου, στο αεροπλάνο και Carry On που σημαίνει συνέχισε με την ζωή σου… Έχει διπλή σημασία. Υπάρχει και το Very Structured το οποίο λατρεύω και είναι ένα χρώμα προέκυψε από ένα παλιό μπαούλο και δείχνει τόσο παλιό ρετρό. Σε αυτή την συλλογή υπάρχει επίσης η Glamour Purse απόχρωση και η Lady Like του οποίου πηγή έμπνευσης ήταν η Kate Middleton.
– Η Kate Middleton έβαψε τα νύχια της με το Essie Allure στον βασιλικό γάμο (δες εδώ το σχετικό άρθρο)…
Χρησιμοποίησε δύο διαφορετικές αποχρώσεις. Η πρώτη που χρησιμοποίησε σαν βάση δεν ήταν Essie αλλά η δεύτερη ήταν πράγματι η απόχρωση Allure. Πάντως, η Kate είναι το κορίτσι με το οποίο μπορεί να ταυτιστεί οποιαδήποτε γυναίκα στον κόσμο. Μπορεί να ντυθεί σωστά για κάθε περίσταση. Μπορεί να συνδυάσει τα πάντα και έχει πάντα αυτό το elegant chic στιλ. Γι’ αυτό και με ενέπνευσε! Όλη η συλλογή Carry On είναι ρετρό και ladylike. Σε συνέχεια αυτής της συλλογής έρχεται και η χειμερινή η οποία βεβαίως δεν είναι διαθέσιμη ακόμη, αλλά είναι πολύ glamorous. Η έμπνευση για την δημιουργία αυτής της collection ήρθε όταν περπατούσα στο Μιλάνο και το Παρίσι, από τα υπέροχα κοσμήματα που έβλεπα στις βιτρίνες. Η χειμερινή, λοιπόν, συλλογή έχει να κάνει με τα κοσμήματα, τις καρφίτσες και όλα αυτά τα κοσμήματα που στην πραγματικότητα μπορεί να μην είναι αληθινά. Η χειμερινή συλλογή που θα έρθει είναι λίγο άτακτη αλλά και όχι! Για παράδειγμα, υπάρχει η απόχρωση Size Matters η οποία έχει να κάνει με το μέγεθος των διαμαντιών! Δεν ξέρω τι σκέφτηκες εσύ όταν άκουσες αυτό το όνομα, αλλά η πραγματικότητα δεν ήταν αυτή. Εξάλλου, αυτό που θέλω να πετύχω είναι να κάνω τις γυναίκες να γελάνε!
-Πιστεύω, και δεν είμαι η μόνη, ότι το 50% της επιτυχίας της Essie είναι τα ονόματα των αποχρώσεων. Είναι βαρετό να επιλέγουμε για παράδειγμα την απόχρωση νούμερο 60 για να βάψουμε τα νύχια μας.
Σωστά! Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να δώσω σε κάθε χρώμα δική του προσωπικότητα. Πάντα μιλάω στις γυναίκες σαν να είναι φίλες μου. Αυτό είναι που κάνει την Essie τόσο αγαπητή στις γυναίκες, είναι κάτι που μπορούμε όλες να το απολαύσουμε.


Έχει δίκιο η Essie! Κάθε χρώμα έχει την δική του προσωπικότητα. Κοίτα πόσο rock είναι αυτά τα χρώματα;

Ή πόσο cute είναι αυτά;

Και ultra sexy αυτά! Εσύ απλώς πες μου τον χαρακτήρα σου κι εγώ θα σου πω ποια βερνίκια σου ταιριάζουν!

-Και κάτι ακόμη σημαντικό είναι ότι πριν πολλά χρόνια καμιά μας δεν πίστευε ότι μπορεί να βάψει τα νύχια της με αυτό το χρώμα…
Ναι, πράγματι! Κάποτε η μόνη μας επιλογή ήταν το κόκκινο και αυτό ούτε εμένα μου άρεσε!
-Έχεις πει ότι τα βερνίκια είναι σαν τα παιδιά σου. Θυμάσαι το όνομα από κάθε παιδί μου;
Από τα περισσότερα ναι! Κι έχω πολλά.

-Υπάρχει κάποιο χρώμα το οποίο έβγαλες στην αγορά αλλά πριν είπες “δεν είναι το αγαπημένο μου αλλά ok…”
Κοίτα! Όταν βγάζω μια νέα απόχρωση μπορεί πράγματι να μην είναι ένα χρώμα που θα φορούσα προσωπικά στην καθημερινότητά μου αλλά βλέπω πάντα τι αξία μπορεί να έχει αυτή η απόχρωση σε κάποια άλλη γυναίκα. Παλιότερα όλα είχαν να κάνουν με το τι εποχή είσαι (σ.σ. Όσον αφορά τα χρώματά σου). Εσύ είσαι Χειμώνας όπως εγώ. Έχεις μαύρα μαλλιά, μαύρα μάτια και κάποτε θα φορούσες μπλε τόνους. Σήμερα, αυτοί οι κανόνες δεν ισχύουν πια! Τα βερνίκια είναι ένα παιχνίδι με το οποίο πρέπει να διασκεδάζουμε! Σήμερα, δεν πρέπει να ανησυχείς για το ποιο χρώμα σου ταιριάζει. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να εξερευνάς, να ανακαλύπτεις νέα χρώματα και να το απολαμβάνεις. Είχα κάποτε λανσάρει ένα χρώμα πάρα πολύ ιδιαίτερο και επειδή ήταν τόσο ιδιαίτερο του έδωσα ένα περίεργο και αστείο όνομα. Το βερνίκι εξαντλήθηκε από την πρώτη στιγμή λόγω ονόματος. Δεν ήταν ένα τυπικό χρώμα. Ήταν ένα καφέ με χρυσό και το όνομά του ήταν Funky Monkey. Όλοι γέλασαν με το όνομα και το βερνίκι είχε τεράστια απήχηση! Έμεινε στην αγορά δύο χρόνια.
-Το αγαπημένο μου top coat ήταν το Matte About You. Λάτρεψα και το όνομά του αλλά και το αποτέλεσμα που είχε στα νύχια μου, με την τέλεια ματ υφή. Αυτό το top coat υπάρχει ακόμα στην αγορά;
Φυσικά και υπάρχει ακόμη και οι γυναίκες το αγαπούν πολύ! Το χρησιμοποιούν για να κάνουν το φεγγάρι (σ.σ. Βάση του νυχιού) ή την άκρη. Μια πολύ ωραία ιδέα ακόμη είναι να κάνεις το μισό νύχι με το Matte About You και το άλλο μισό με γυαλιστικό ή να βάφεις ένα δάχτυλο ματ κι ένα με γυαλιστικό. Είναι τέλειο το effect που δημιουργείται.


Το αγαπημένο μου top coat Matte About You! Το ξαναθυμήθηκα!

-Παρόλη την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, η Essie έχει πολύ καλές πωλήσεις εδώ! Ποια η γνώμη σας;
Σήμερα η Ελλάδα είναι το κέντρο συζήτησης σε όλο τον κόσμο. Στην Αμερική, στην Αγλλία… όπου κι αν πήγα συζητούσαν για την κατάσταση στην Ελλάδα. Αλλά τώρα είμαι εδώ και σας βλέπω όλους τόσο χαμογελαστούς και ευχάριστους και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Μόνο οι δυνατοί επιβιώνουν. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή που κάποιος μπορεί να πετύχει αρκεί να σκεφτεί έναν στόχο.
-Και παρόλα αυτά τα nail studios είναι γεμάτα!
Ναι, κι έτσι πρέπει να είναι. Διανύουμε μια περίοδο που πρέπει να δουλέψουμε με ότι έχουμε! Δεν αγοράζουμε ρούχα, δεν αγοράζουμε τσάντες ή παπούτσια, αλλά το να φτιάχνουμε τα νύχια μας είναι κάτι πολύ οικονομικότερο και μας προσφέρει μεγάλη χαρά! Αυτό που συνηθίζω, πάντως, να λέω είναι ότι καθημερινά βάζουμε make up, lip gloss, μάσκαρα στο πρόσωπό μας και ναι, σίγουρα αυτό μας κάνει να νιώθουμε πιο όμορφες. Αλλά μέσα στην ημέρα δεν μπορούμε να δούμε το πρόσωπό μας παρά μόνο αν κοιταχτούμε στον καθρέφτη μας. Αυτό που βλέπουμε συνέχεια είναι τα νύχια μας. Και κάθε φορά που κοιτάς τα νύχια σου νιώθεις χαρούμενη.
-Τι θα γίνει με τις επόμενες collection; Μπορείς να μου αποκαλύψεις κάτι για την ανοιξιάτικη ή την καλοκαιρινή collection;
Μπορώ να σου πω ότι είναι όλα έτοιμα και για τις δύο collection! Θα λατρέψεις την ανοιξιάτικη συλλογή, έχει μια πολύ θετική ενέργεια και συμβαίνει να είναι μια συλλογή αφιερωμένη όλη στις γυναίκες. Από τα ονόματα, τα πάντα αφορούν τις γυναίκες. Η λογική είναι ότι οι γυναίκες μπορούν να τα βγάλουν πέρα υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.
-Θέλω να μου πεις μερικά πράγματα για το διάσημο πελατολόγιο σου…
Ω Θεέ μου! Είμαστε πολύ τυχεροί σ’ αυτό. Έχουμε διάσημους που λατρεύουν την Essie, από stars του Χόλιγουντ μέχρι ανθρώπους της μόδας και της πολιτικής σκηνής. Για παράδειγμα η Lauren Bush που παντρεύτηκε τον David Lauren (γιο του Ralph Lauren) φόρεσε στο γάμο της το Mademoiselle αλλά και η Kate Middleton, η Angelina Jolie, η Brooke Shields, η Barbara Straizard. Κάθε φορά που διαβάζω ότι κάποια διάσημη φοράει Essie λέω “δεν γίνεται να είμαι τόσο τυχερή!”. Και αυτό είναι που ενώνει όλες εμάς τις γυναίκες! Έχουμε μια ένωση διαφορετική. Πολλές φορές γνωρίζω γυναίκες και μου λένε “Ω Θεέ μου, είσαι η Essie; Δεν ήξερα καν ότι η Essie είναι μια αληθινή γυναίκα που υπάρχει πίσω από τα βερνίκια!”.
-Ποια συμβουλή έχεις να δώσεις σε όλες τις γυναίκες ώστε να είναι χαλαρές και όμορφες;
Πρώτον και σημαντικότερο είναι να βρουν τι είναι αυτό που τις κάνει χαρούμενες, γιατί είναι κάτι εντελώς διαφορετικό για την καθεμία από εμάς. Εγώ για παράδειγμα, είμαι πολύ χαρούμενη όταν μαγειρεύω, όταν ασχολούμαι με τον κήπο μου ή με τα χρώματα. Δεν μου αρέσει να κάθομαι χωρίς να κάνω κάτι. Προτιμώ να κοιμηθώ, δεν έχει νόημα! Αυτά είναι τα πράγματα που πραγματικά με κάνουν ευτυχισμένη και μου διώχνουν το άγχος της ημέρας. Το άλλο που απολαμβάνω να κάνω είναι μανικιούρ- πεντικιούρ. Για μένα είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία!
Και για μένα η ίδια η Essie! Η καλύτερη παρέα για να πας για mani- pedi και να χαλαρώσεις, να γελάσεις, να το διασκεδάσεις. Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο! Πάντως, σίγουρα όχι η Essie!

Read More

And More