Φθινόπωρο/ Χειμώνας 2012-’13! Αυτές είναι οι πραγματικές τάσεις στο μακιγιάζ για τη νέα σεζόν!

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι να μελαγχολείς που πέρασαν οι διακοπές σου, βρήκα όμως έξι που θα σε κάνουν να αδημονείς για τον ερχομό του Φθινοπώρου. Αρκετά με την μελαγχολία: οι έξι τάσεις του μακιγιάζ για το Φθινόπωρο/ Χειμώνα 2012-’13 σου δίνουν τις τέλειες αφορμές για ανανέωση! Μάθε ποιες είναι, κάνε copy στο look και καλωσόρισε τον νέο υπέροχο εαυτό σου!

Αισθησιακά κόκκινα χείλη

Το κόκκινο κραγιόν αποτελούσε πάντα ένδειξη θηλυκότητας. Όμως, αυτή την σεζόν ανανεώνεται και έρχεται σε μια σύχρονη σοφιστικέ εκδοχή. Το νέο κόκκινο στα χείλη φοριέται χωρίς ιδιαίτερο μακιγιάζ στο υπόλοιπο πρόσωπο. Άφησε στην άκρη το ρουζ, ή ακόμα και την μάσκαρα (τα mascaraless eyes είναι mini trend για τον Χειμώνα που έρχεται μας είπε ο creative artistic director της MAC, Terry Barber όταν επισκέφτηκε την Ελλάδα και τις beauty editors) και αρκέσου απλώς στο να τσιμπήσεις τα μάγουλά σου για να μοιάζει σαν να επέστρεψες μόλις από μια βόλτα στο κρύο και να χτενίσεις τα φρύδια σου ανοδικά με ειδικό mascara φρυδιών.
Που το είδαμε (από αριστερά): M.Lhuillier, R.Owens, Ruffian
Το τέλειο κόκκινο: Αναζήτησε το Russian Red από τα MAC. Τέλειο! Τέλειο! Τέλειο!
Για αλλαγή: Δες εδώ πώς μπορείς να απλώσεις το κόκκινο κραγιόν κάνοντας τις γωνίες της Marilyn Monroe. Το έδειξε στο TLIFE αποκλειστικά ο Terry Barber κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα!

Αρχιτεκτονικά μάτια

Μετά από την σεζόν Φθινόπωρο/ Χειμώνας 2012-’13, ο τρόπος που απλώνεται το eyeliner δεν θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος! Το eyeliner επαναπροσδιορίζεται και χρησιμοποιείται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Άλλοτε σε διακεκομμένες γραμμές, άλλοτε σαν μια πολύ παχιά γραμμή τραβηγμένο ανοδικά, και άλλοτε ενισχύεται με ματ μαύρη σκιά και το αποτέλεσμα θυμίζει γκράφιτι! Όμως για να αντιγράψεις την τάση θα πρέπει να ακολουθήσεις το εξής μυστικό: το eyeliner είναι πάντα οριοθετημένο και οι γραμμές του ιδιαίτερα αυστηρές.
Που το είδαμε (από αριστερά): M.Katrantzou, Moschino, F.Morello
Τι eyeliner να διαλέξεις: Αρχάρια ή expert; Ποιο eyeliner να επιλέξεις ανάλογα με τις ικανότητές σου στο μακιγιάζ!
Κλασικά… εικονογραφημένα: 20’s, 30’s, 40’s… Πώς φορέθηκε το eyeliner σε κάθε δεκαετία!

Το νέο smoky είναι με χρώμα!

Τα smoky eyes είναι ένα trend που δεν λείπει από καμία σεζόν! Φέτος, όμως, το trend αλλάζει και δεν γίνεται πλέον με την πολυαναμενόμενη μαύρη σκιά ή καφέ σκούρα σε άλλες περιπτώσεις. Το νέο smoky έχει χρώμα σε γενναίες δόσεις και πολλές φορές μιλάμε για συνδυασμούς χρωμάτων! Δύο, τρεις ή και παραπάνω αποχρώσεις… Πάντως, ένα είναι σίγουρο: αυτόν τον Χειμώνα μια παλέτα θα σου χρειαστεί. Κι έχω πολλές στο μυαλό μου που θα σε ενθουσιάσουν. Stay tuned!
Που το είδαμε (από αριστερά): Roberto Cavalli, Jason Wu, John Galliano.
How to: Για να δεις πώς να κάνεις smoky με διαφορετικά χρώματα στα μάτια κάνε κλικ εδώ.

Contouring: κάνε γλυπτική στο πρόσωπό σου!

Το contouring δεν είναι μια νέα ιδέα στις τάσεις. Πέρισυ, είδαμε πολλές γυαλάδες να πέφτουν ψηλά στα κόκαλα του προσώπου για να δώσουν ένταση και μια λάμψη υγείας. Φέτος, όμως, το contouring γίνεται πιο χαμηλά στα μάγουλα και σκοπός είναι να δώσει βάθη και εντάσεις στα χαρακτηριστικά του προσώπου. Δουλεύουμε περισσότερο με σκούρες πούδρες και σκιές παρά με highlighter και πούδρες λάμψεις. Πάντως, για να το κάνεις δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πρέπει να έχεις γνώσεις και αν όχι προϋποθέτει practice!
Που το είδαμε (από αριστερά): Acne, AF.Vandevorst, M.Mara

Παχιά φρύδια

Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τα παχιά φρύδια των τελευταίων σεζόν και φαίνεται πως όλες έχουμε πλέον πάρει το μάθημά μας και δεν ξεχνιόμαστε με ένα τσιμπιδάκια φρυδιών στο χέρι να αφαιρούμε τα φρύδια μας ανά δύο μέρες! Όμως, αυτό που αγαπήσαμε φέτος ήταν τα στολισμένα φρύδια της Chanel όπως τα εμπνεύστηκε ο Peter Philips. Πάντως, η Cara Delevingne (το μοντέλο που βλέπεις στην αριστερή photo) αποτελεί την προσωποποίηση των τέλειων φρυδιών.
Που το είδαμε (από αριστερά): A. Ferretti, Chanel, Chloe
How to: Κάνε κλικ εδώ και δες την τεχνική του Γιάννη Μιχαηλίδη για τέλεια φρύδια.
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΡΟΣΟΧΗ! 5 λάθη που όλες κάνουμε όταν βγάζουμε τα φρύδια μας… αλλά δεν το καταλαβαίνουμε!

Mini trend: λευκή σκιά

Για πολύ καιρό είχαμε υποτιμήσει την αξία του… λευκού στον κόσμο της ομορφιάς. Κακώς, γιατί ένα και μόνο touch λευκής σκιάς στην εσωτερική γωνία του ματιού σε κάνει να δείχνεις ξεκούραστη και όμορφη. Και αυτό είναι ένα tip που πραγματικά λατρεύω! Από την άλλη, φέτος δεν έχεις και πολλά περιθώρια αφού έτσι κι αλλιώς οι make up artist έβαλαν ξανά στο beauty βάθρο το λευκό.
Που το είδαμε (από αριστερά): Fendi, Marni, Prada.

Read More

And More