Autumn/Winter 2010-11

Η κρίση γεννά ευκαιρίες για… δημιουργικότητα! Τουλάχιστον, αυτό διαφαίνεται μέσα από τις επιλογές των διεθνών οίκων για τη σεζόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2010-11. Υπερβολές ή… ήσυχες επιλογές; Όποια σ-τάση κι αν κρατήσεις, τα φετινά trends, πιο πλουραλιστικά από ποτέ, έρχονται για να ικανοποιήσουν κάθε επιθυμία σου στο έπακρο.

Μέσα στο θολό τοπίο των καιρών, οι σχεδιαστές μη ξέροντας τι ύφος να διατηρήσουν αποφάσισαν άλλοι να κρατήσουν ήσυχους τόνους κι άλλοι να προβάλουν την δική τους αντίσταση μέσα από κραυγαλέες επιλογές και υπερβολές που μπορεί να μη συνάδουν με την καθημερινότητά μας, ωστόσο παρατείνουν το όνειρο (αλήθεια, ποια δεν έχει φανταστεί τον εαυτό της μέσα σε μια haute couture δημιουργία Dior με υπερβολικό μακιγιάζ και θεατρικό hair styling;).

Φιλτράροντας τα νέα trends, συγκεντρώσαμε τις έξι πιο hot τάσεις στο make up που θα αναδείξουν τα δυνατά σου σημεία και θα μεταμορφώσουν διάθεση και εμφάνιση. Λοιπόν, έτοιμη να σαγηνεύσεις;

Επιδερμικές σχέσεις

Τις τελευταίες σεζόν η αγάπη του Calvn Klein για τις καθαρές επιδερμίδες και το nude μακιγιάζ φαίνεται να επηρρεάζει και άλλους οίκους. Έτσι, και φέτος, κυρίαρχο στοιχείο για να είσαι… in fashion είναι να αποκτήσεις υγιή και λαμπερή όψη. Η τάση του “The no make up make up”, όπως περιγράφεται από την διεθνή make up artist, Pat Mc Grath μοιάζει εύκολη, ωστόσο προϋποθέτει πολύ εργασία στη βάση (δες εδώ το βίντεο για να το πετύχεις). Το make up πρέπει να απλώνεται με τρόπο ώστε να μην δημιουργούνται δυσχρωμίες, ενώ κάποιες διακριτικές γυαλάδες κάνουν το πρόσωπο πιο φωτεινό. Το υπόλοιπο πρόσωπο παραμένει nude: οι βλεφαρίδες ντύνονται με mascara και στα χείλη απλώνεται προσεκτικά lip balm για να τα ενυδατώσει.
Το είδαμε: Στον οίκο Fendi η επιδερμίδα λευκαίνει, τα χείλη γίνονται glossy και τα μάγουλα αντανακλούν υγεία. Στην Stella Mc Cartney, στους Dolce & Gabbana, στη Nina Ricci αλλά και στον οίκο Loewe όπου τα πρόσωπα των μοντέλων είναι δροσερά, υγιή και βαθιά ενυδατωμένα.

Αναψοκοκκινισμένα… μήλα μου!

Το ρουζ ανάγεται σε προϊόν- κλειδί για τον ερχόμενο χειμώνα! Τα μάγουλά μας γίνονται πιο έντονα και αποκτούν μια αναψοκοκκινισμένη όψη σαν να επιστρέψαμε μόλις από μια βόλτα στην εξοχή, έξω στο κρύο. Για την επίτευξη του συγκεκριμένου look επιστρατεύονται ρουζ σε κρεμώδη, κυρίως, υφή και σε όλες τις πιθανές αποχρώσεις: από ψυχρά ροζ μέχρι βερικοκί και bronze, το πρόσωπό μας είναι έτοιμο να δεχτεί κάθε τόνο!
Το είδαμε: Στη συλλογή D&G τα μοντέλα ντυμένα με αντίστοιχα ρούχα μοιάζουν σα να επέστρεψαν μόλις από το σκι. Στον John Galliano τα ζυγωματικά ακολούθησαν τη γνωστή ακραία γραμμή του σχεδιαστή, ενώ στο Aquascutum τα μοντέλα έμοιαζαν με ηρωίδες μυθιστορήματος με αλαβάστρινες επιδερμίδες και ψυχρό ροζ blush.

Χειλάκι πετροκέρασο!

Αναμφισβήτητα ο μεγάλος πρωταγωνιστής της φετινής σεζόν, τα πλούσια, σκουρόχρωμα χείλη μπαίνουν στο προσκήνιο και καθιστούν τα χείλη μας κέντρο της προσοχής. Σε αυτή την τάση, τα χείλη αποκτούν το χρώμα που αφήνει το κόκκινο κρασί, με περισσότερη έμφαση χρώματος στο κέντρο.
Το είδαμε: Στον οίκο Dior και Galliano όπου το χρώμα απλώνονταν από το κέντρο και προς τα έξω, με αρκετά σβησίματα φτάνοντας στο περίγραμμα. Στον οίκο Issa χρησιμοποιήθηκε μια απόχρωση κόκκινου κρασιού, η οποία ταμποναρίστηκε με χαρτί και μετά ξαναπεράστηκε ενώ τέλος στον Givenchy οι glossy υφές έδωσαν άλλη διάσταση στην τάση.

Άχρωμα μεν, μοιραία δε!

Στον αντίποδα της τάσης που θέλει τα χείλη να ντύνονται με προκλητικό σκούρο κόκκινο, τα άχρωμα lips έρχονται για να αποδείξουν και εμπράκτως ότι το sex appeal δεν κρύβεται απαραιτήτως πίσω από το χρώμα ή τις glossy υφές. Ναι, τα χείλη μπορεί να δείχνουν εξίσου ερωτικά ακόμη και όταν είναι ντυμένα με lip balm ή, σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, concealer.
Το είδαμε: Calvin Klein, Viktor & Rolf, Lanvin, Alberta Ferretti φροντίζουν τα χείλη των “κοριτσιών” τους με άχρωμα lip balms ενώ κάποιοι από αυτούς απλώνουν σαν δεύτερο βήμα στην επιφάνειά τους ένα touch concealer. Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι ματ, άχρωμο ενώ η υγεία ανακτάται μέσα από τις αστραφτερές, δίχως κανένα ψεγάδι, επιδερμίδες.

Αντρικά φρύδια

Αυτή τη σεζόν μια νέα γυναίκα γεννιέται: είναι η δυναμική, ανεξάρητητη γυναίκα που αναδεικνύει τον μοιραίο εαυτό της μέσα από τις επιθετικές επιλογές της. Τα φρύδια, λοιπόν, δεν θα μπορούσαν παρά να δείχνουν πιο ανδροπεπή και εξίσου επιθετικά με το κοστούμι που επιλέγει για τα επαγγελματικά ραντεβού της!
Το είδαμε: Η Miuccia Prada ζήτησε “αντρικά φρύδια” για την υλοποίηση των οποίων επιστρατεύτηκαν καφέ και μαύρα liner που έντυσαν με χρώμα μια-μια κάθε τρίχα ξεχωριστά. Στον John Galliano είδαμε ένα ανατρεπτικό, ενιαίο φρύδι ενώ, τέλος, στους Gucci, Versace, Calvin Klein, Nina Ricci, Loewe και Issa τα φρύδια τονίστηκαν με σκιά και μολύβι στον ίδιο τόνο.

Εye love it!

Το επιθετικό smokey με υγρές μαύρες σκιές, eyeliner και khol ανήκουν πια στο παρελθόν. Αυτή τη σεζόν, τα μάτια μαλακώνουν, τα μαύρα γίνονται γκρι ή καφέ σκούρα και τα μολύβια απουσιάζουν από τα περισσότερα catwalks. Σκοπός, σε κάθε περίπτωση, είναι τα μάτια να τονιστούν και να δείχνουν μεγαλύτερα, αλλά όχι απαραίτητα να επιμηκυνθούν!
Το είδαμε: Στον οίκο Alexander Wang όπου μια υγρή καφέ σκιά απλώθηκε σε όλο μήκος του κινητού βλεφάρου αλλά και στη βάση, στον οίκο Gucci με απαλό γκρι-καφέ χρώμα στα βλέφαρα αλλά και στους Viktor & Rolf και Anna Sui όπου η ίδια σκιά χρησιμοποιήθηκε για να δώσει το effect ενός στρογγυλού ματιού.

Read More

And More