Ξέρουμε ακριβώς πώς έγιναν αυτές οι πολυσυζητημένες πλεξίδες του Marc Jacobs!

Οι πλεξίδες ήταν big thing στο fashion week της Νέας Υόρκης για την σεζόν Φθινόπωρο- Χειμώνας 2014-’15. Και κάτι μου λέει πως θα έχουμε συνέχεια και στις υπόλοιπες μητροπόλεις της μόδας. Όμως, μέχρι αυτή την στιγμή που πληκτρολογούνται αυτές οι γραμμές, οι πλεξίδες που συζητήθηκαν περισσότερο ήταν αυτές στο show του Marc by Marc Jacobs που μας θυμήθηκαν έντονα κάτι από Πίπη Φακιδομύτη (θυμάσαι;).

Και παρακάτω σου έχουμε όλα τα info για το πώς έγιναν γιατί αυτές οι πλεξίδες είναι hot και αν θες να είσαι πραγματικά μπροστά σου προτείνω να τις κάνεις κι εσύ.

/

Τις πλεξίδες στο show του Marc by Marc Jacobs επιμελήθηκε ο Guido, styling director της Redken παγκοσμίως. Η έμπνευση ήρθε από τα μαθητικά χρόνια και από cartoon χαρακτήρες και είναι ό,τι πρέπει για ένα Marc κορίτσι που μπορεί να είναι πολλά, αλλά σίγουρα όχι το κορίτσι της διπλανής πόρτας!

“Το look των μαλλιών είναι μια μίξη από manga, cartoon και την Wednesday Adams από το Adams Family. Σκοπός μου ήταν να δημιουργήσω ένα νεανικό, cool και λίγο από punk look. Τα κορίτσια του Marc Jacobs είναι πάντα έτσι: παιχνιδιάρικα αλλά έχουν και μια σκοτεινή πλευρά. Και αυτές οι δύο πλεξίδες δεν είναι τόσο χαριτωμένες ή αθώες όσο φαίνονται!”.

Παραπάνω η Wednesday Adams που ενέπνευσε τον Guido γι’ αυτό το look και παρακάτω τα προϊόντα της Redken που χρησιμοποιήθηκαν…

flex shape factor 22 sculpting cream-paste
pillow proof blowdry two day extender
Πώς να δημιουργήσεις αυτά τα μαλλιά βήμα προς βήμα:
1. Σε νωπά μαλλιά άπλωσε αρκετή ποσότητα της κρέμας flex shape factor 22 από την ρίζα μέχρι τις άκρες.
2. Στέγνωσε τα μαλλιά σου χρησιμοποιώντας μόνο τα δάχτυλά σου.
3. Κάνε μια πρόχειρη χωρίστρα στη μέση και χώρισε τα μήκη σε δύο ίσα μέρη.
4. Άπλωσε το spray pillow proof blowdry από το μέσο του μήκους μέχρι τις άκρες.
5. Πιάσε δύο σφιχτές πλεξίδες και πιάσε τις άκρες με λαστιχάκια.
6. Φόρεσε μια μαύρη ελαστική κορδέλα η οποία να περνάει πίσω από τ’ αυτιά.
7. Τράβηξε μερικές τουφίτσες στο μπροστινό μέρος για να δημιουργήσεις ένα πιο messy look.

Και τώρα: πόσες από εσάς θα το τολμήσετε;

Read More

And More