Τεστάραμε και σου προτείνουμε τα αγαπημένα μας προϊόντα περιποίησης μαλλιών για τον ήλιο!

Στο νεσεσέρ της παραλίας μου υπάρχουν περισσότερα προϊόντα περιποίησης και αντηλιακά μαλλιών από ότι σώματος. Όχι ότι είμαι εμμονική απλώς ξέρω πόσο υποφέρουν τα μαλλιά από το αλάτι της θάλασσας, το χλώριο της πισίνας και τις ατέλειωτες ώρες στον ήλιο. Φυσικά, και δεν μπορείς να το καταλάβεις εκείνη την ώρα και όταν τα μαλλιά καίγονται κάτω από τον ήλιο δεν σε τραβούν όπως η επιδερμίδα οπότε εσύ θεωρείς ότι όλα πηγαίνουν καλά. Μέχρι που βάζεις τις ψάθες στην άκρη και φτάνει εκείνος ο Σεπτέμβριος που βλέπεις την πραγματικότητα στον καθρέφτη σου: μαλλιά ξηρά, αφυδατωμένα και χωρίς καμία λάμψη!

Τι συμβαίνει στα μαλλιά μας με τον ήλιο;
Για την προστασία του δέρματός μας από τον ήλιο υπάρχει η μελανίνη. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με την μια εκ των δύο χρωστικών που έχουμε στην τρίχα μας, η οποία επίσης προστατεύει τα μαλλιά μας από τον ήλιο (η άλλη χρωστική τους δίνει το φυσικό τους χρώμα). Αυτό που συμβαίνει το καλοκαίρι είναι ότι ο ήλιος χτυπά και καταστρέφεις τις χρωστικές αυτές. Αυτός είναι και ο λόγος που τα μαλλιά μας δείχνουν θαμπά και το χρώμα τους μοιάζει σχεδόν ξεθωριασμένο!

Τι μπορείς να κάνεις:
1.
Φόρεσε όσο μπορείς περισσότερες ώρες το αγαπημένο σου καπέλο, ειδικά αν είσαι στην παραλία. Εκτός του ότι σε προστατεύει δείχνεις και stylish!
2. Βρέξε τα μαλλιά σου μετά από κάθε βουτιά. Αν η παραλία που πηγαίνεις δεν έχεις ντουζιέρα, φρόντισε να έχεις εσύ στην τσάντα σου ένα μπουκάλι νερό.
3. Πριν από την πρώτη σου βουτιά βρέξε επίσης τα μαλλιά σου αν είναι στεγνά. Θα τα ξεδιψάσεις!
4. Επένδυσε σε εξειδικευμένα προϊόντα περιποίησης μαλλιών. Αντηλιακά spray, σαμπουάν και μάσκες περιέχουν ειδικές συνθέσεις που προφυλάσσουν από την αφυδάτωση των μαλλιών τους καλοκαιρινούς μήνες.
5. Αν δεν έχεις το απαραίτητο budget, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την κοινή σου μάσκα μαλλιών. Πριν την παραλία βρέξε τα μαλλιά σου, άπλωσε την μάσκα που χρησιμοποιείς συνήθως και κάνε τα μαλλιά σου μια πλεξίδα. Με αυτό τον τρόπο θα τους δώσεις ενυδάτωση και προστασία!
6. Μετά την θάλασσα άφησε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά! Καλοκαίρι είναι!

Προϊόντα που τεστάραμε και σου προτείνουμε!

Kerastase Aqua-Seal Κρέμα- Λάδι υψηλής προστασίας για πολύ ευαισθητοποιημένα μαλλιά, €23.20. Αν είσαι fan των ελαίων θα σου αρέσει πολύ. Plus: είναι ιδανικό αν έχεις πολύ λεπτή τρίχα, ψαλίδα ή έχεις ταλαιπωρήσει τα μαλλιά σου έναν ολόκληρο Χειμώνα λόγω styling! Σε επιλεγμένα κομμωτήρια.

Aussie Limited Edition Colour 3 Minute Miracle. Η πιο δραστική μαλακτική μάσκα του Aussie για βαμμένα μαλλιά που έχουν χάσει την προσωπικότητά τους και… χρειάζονται μια μικρή αφύπνιση. Η μοναδική της σύνθεση δίνει ξανά λάμψη και ζωντάνια στα ξηρά, θαμπά μαλλιά σε – ναι, σωστά μάντεψες – μόλις 3 λεπτά. Αν ψάχνεις το έντονο χρώμα, τα μαλλιά σου θα το λατρέψουν και η λαχταριστή μυρωδιά του θα σβήσει τη δίψα τους όπως τα cocktails στη ξαπλώστρα της παραλίας !



Korres αντηλιακό μαλλιών Sun Protection, €10.00.
Με βιολογικό εκχύλισμα από κόκκινο αμπέλι που προστατεύει το χρώμα των μαλλιών από το ξεθώριασμα που προκαλεί ο ήλιος και η θάλασσα το καλοκαίρι. Μετά από κάθε βουτιά και ντους ψέκασε μια γενναιόδωρη ποσότητα στα μαλλιά σου. Μυρίζει σαν άρωμα μαλλιών!

Carroten Protect& Shine spray μαλλιών, €11.30. Το νέο αντηλιακό spray Protect & Shine προσφέρει τέλεια προστασία και ενυδάτωση σε κάθε τύπο μαλλιών, ενώ συμπληρώνει ιδανικά τα αντηλιακά προσώπου και σώματος Carroten που ήδη έχετε επιλέξει.
– Με σύμπλεγμα βιταμινών Α+Ε+Β5 και θρεπτικά συστατικά (Aloe Vera, Phytantriol) για την ενίσχυση της φυσικής άμυνας της τρίχας και την πρόληψη δημιουργίας ψαλίδας.
– Με ειδική σύνθεση για την προστασία των βαμμένων μαλλιών από τον ήλιο, το αλάτι της θάλασσας και το χλώριο της πισίνας.
– Με μη λιπαρή, λεπτή υφή για λαμπερά, απαλά και ανάλαφρα μαλλιά.
– Νέα πρακτική συσκευασία, με νέο, δροσερό, καλοκαιρινό άρωμα.

Le Petit Marsaillais λάδι σε spray. Θρέφει και επανορθώνει τα ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά. Το γάλα καριτέ που περιέχει είναι πλούσιο σε φυτικά λιπίδια, που αναπλάθει και προστατεύει και το μέλι θρέφει και απαλύνει τα μαλλιά.

BC Sun Protect Hair Protection Oil, €25.60. Το BC SUN OIL θρέφει τα ταλαιπωρημένα από τον ήλιο μαλλιά σε βάθος από μέσα προς τα έξω χωρίς να τα βαραίνει. Συμβάλλει στην προστασία των μαλλιών ενάντια στη βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία και τις ελεύθερες ρίζες. Τα μαλλιά αποκτούν υγιή και λαμπερή όψη. Το λάδι μπορεί να εφαρμοστεί σε σκουπισμένα με πετσέτα ή στεγνά μαλλιά. Σε επιλεγμένα κομμωτήρια.

Sol de Janeiro Protecteur Mangue Verte pour les cheveux. Ο απαραίτητος σύμμαχος του καλοκαιριού από την εταιρία Sol de Janeiro! Το προϊόν προστασίας μαλλιών Mangue Verte προστατεύει την τρίχα από την καλοκαιρινή ταλαιπωρία που υπόκειται από το νερό της θάλασσας και/ή της πισίνας και τον ήλιο. Η συγκεκριμένη μη λιπαρή λοσιόν δεν βαραίνει τα μαλλιά, ενώ τα αφήνει ανέμελα, λαμπερά και απαλά. Το διακριτικό του άρωμα αποπνέει μια νότα φρεσκάδας απαραίτητης κατά τις μέρες του καλοκαιριού. Αποκλειστικά στα Sephora.

Wella Professionals Sun κρέμα ενυδάτωσης για μαλλιά και δέρμα. Ένα έξυπνο προϊόν 2 σε 1 αφού αφήνει απαλά και προστατευμένα όχι μόνο τα μαλλιά αλλά και το δέρμα μας. Plus: το ξεμπέρδεμα των μαλλιών μετά την βουτιά στην θάλασσα γίνεται παιχνίδι! Σε επιλεγμένα κομμωτήρια.

Read More

And More