Ποια είναι τα best διάσημα μακιγιάζ για το σχήμα του προσώπου σου;

Την τελευταία φορά η κολλητή μου εμφανίστηκε με ένα υπέροχο μακιγιάζ με έμφαση στα ζυγωματικά και γενναίες δόσεις peachy ρουζ. Φυσικά και μπήκα σε πειρασμό να το αντιγράψω και φυσικά (δις!) το αποτέλεσμα ήταν αποκαρδιωτικό! Ο λόγος; Εγώ κι εκείνη ταιριάζουμε σε πολλά (φίλες γαρ!), όχι όμως και στο σχήμα του προσώπου μας. Συμπέρασμα: το που θα τοποθετήσεις το ρουζ, αν επιλέξεις φλογερό κραγιόν, αν θα τονίσεις πολύ τα μάτια σου είναι παράγοντες άμεσα εξαρτώμενοι από το σχήμα του προσώπου σου. Εμείς επιλέξαμε τέσσερα διάσημα looks που είναι κομμένα και ραμμένα στα δικά σου μέτρα… προσώπου!

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Διάσημες με αυτό το σχήμα: Christina Ricci, Reese Witherspoon
To ιδανικό μακιγιάζ: Το συγκεκριμένο σχήμα προσώπου έχει πολύ έντονους και φαρδείς κροτάφους αλλά και ζυγωματικά. Για να μειώσεις την ένταση και να αποπροσανατολίσεις την προσοχή προτίμησε ήπιες σκιές (η χρυσή ή μια στο χρώμα της άμμου είναι ιδανικές!) και τόνισε τα χείλη σου περισσότερο με ένα έντονο κραγιόν. Αν φοβάσαι τα σκούρα που κυριαρχούν αυτή τη σεζόν, επίλεξε κάποιο σε πιο γλυκιές φούξια αποχρώσεις.
Bonus tip: Αν δεν μπορείς να αντισταθείς στην γοητεία του έντονου βλέμματος, παίξε με τις βλεφαρίδες σου. Τοποθέτησε τουφίτσες από ψεύτικες βλεφαρίδες που δείχνουν πιο φυσικές και τόνισε με μια στρώση μάσκαρα.

Τετράγωνο σχήμα προσώπου

Διάσημες με αυτό το σχήμα: Μαρία Κορινθίου, Νατάσα Θεοδωρίδου, Jennifer Garner
Το ιδανικό μακιγιάζ: Εδώ οι όροι αντιστρέφονται! Δεδομένου ότι το κάτω μέρος του προσώπου είναι πιο “σκληρό” και τετραγωνισμένο πρέπει να τονίσεις τα μάτια σου για να προσελκύσεις τα βλέμματα των άλλων σε αυτό ακριβώς το σημείο. Το smokey eyes είναι ιδανική επιλογή ενώ για το υπόλοιπο πρόσωπο πρέπει να προτιμήσεις τις shiny υφές.
Bonus tip: Lip gloss σε nude τόνο ή κραγιόν απαλής απόχρωσης σε shinny υφή είναι οι ιδανικές επιλογές για τα χείλη. Πες όχι στις σκληρές και ψυχρές αποχρώσεις (τόνοι του μοβ) και κινήσουμε με ασφάλεια σε βερικοκί, ροζ και ανοιχτόχρωμα γήινα όπως μπεζ.

Οβάλ σχήμα προσώπου

Διάσημες με αυτό το σχήμα: Ελένη Μενεγάκη, Εva Longoria, Angelina Jolie
Το ιδανικό μακιγιάζ: Για να δώσεις την αίσθηση ενός πιο στρογγυλεμένου προσώπου πρέπει να εστιάσεις στα μάγουλά σου! Χρησιμοποίησε ένα shimmery ρουζ (δίνει φρέσκια όψη) σε ροζ ή bronze απόχρωση και τοποθέτησέ το με οριζόντια διάθεση από τους κροτάφους και προς τα μήλα. Η Ελένη Μενεγάκη το κάνει καθημερινά!
Bonus tip: Για να δημιουργήσεις αρμονικές γωνίες ανάμειξε το ρουζ σε με bronzer ή πούδρα σε σκούρα απόχρωση.

Στρογγυλό σχήμα προσώπου

Διάσημες με αυτό το σχήμα: Charlize Theron, Kirsten Dunst
Το ιδανικό μακιγιάζ: Η bronze πούδρα πρέπει να γίνει το αγαπημένο σου εργαλείο μακιγιάζ! Δημιούργησε κοψίματα στα μάγουλα χρησιμοποιώντας μια bronze πούδρα με κάθετη διάθεση από τα μήλα σβήνωντας σταδιακά τους κροτάφους. Έτσι, θα δημιουργήσεις την εντύπωση ότι έχεις γωνίες!
Bonus tip: Μην ξεχνάς το μολύβι ματιών! Αν τα φρύδια σου διαθέτουν γωνίες φρόντισε να τις τονίσεις ή δημιούργησε γωνίες σε φρύδια με καμπυλωτό σχήμα. Έτσι θα “κλέψεις” το πραγματικό σου σχήμα το οποίο πλέον θα δείχνει ότι διαθέτει περισσότερες γωνίες!

Read More

And More