Τattoo με αερογράφο! Πώς γίνεται; Πόσο θα σου κοστίσει; Διαρκεί;

Όπως λέει ένα καλός μου φίλος “Υπάρχει η Angelina Jolie, υπάρχουν και οι άλλες!”. Παραφράζοντας το αγαπημένο του motto λέω: “Υπάρχουν τα tattoo της Angelina Jolie, υπάρχουν και τα άλλα!”. Αυτά που δεν θα σοθ κοστίσουν μια περιουσία, που δεν χρειάζεται να πονέσεις για να τα κάνεις (αν είσαι πολύ φυγόπονη!), που δεν θα αναγκαστείς να τα κουβαλάς για πάντα στο σώμα σου λέγοντας “κι όταν γίνω γιαγιά πώς θα φαίνεται το tattoo;”. Όχι! Δεν θα μιλήσουμε για tattoo με χένα αλλά tattoo με αερογράφο! Α) είναι οικονομικά β) δεν αισθάνεσαι τον παραμικρό πόνο και γ) δεν είναι μόνιμα. Η Εύη Μιχαηλίδου, make up artist με ινστιτούτο στη Θεσσαλονίκη, έχει όλα τα details για το επόμενό σου beauty εγχείρημα! Γιατί όχι;

Tattoo με αερογράφο: how to
-Καθαρίζουμε την επιδερμίδα με καθαρό οινόπνευμα για να απομακρύνουμε ίχνη λιπαρότητας, ρίππων, ή
προϊόντνων που πιθανώς να έχουν τοποθετηθεί.
-Επιλέγουμε ένα σχέδιο “stencil” (που συνήθως είναι αυτοκόλλητο) και το κολλάμε στο σημείο που θέλουμε το σχέδιο.
-Επιλέγουμε τα χρώματα που θέλουμε και ξεκινάμε την εφαρμογή. Το “ψέκασμα” των χρωμάτων, δεν θα πάρει
περισσότερο από πέντε λεπτά για ένα συνηθισμένο σχέδιο (συνήθως είναι μέχρι 10cmX10cm, όχι ότι δεν
υπάρχουν και μεγαλύτερα)
-Αφαιρούμε το αυτοκόλλητο και εμφανίζεται το σχέδιο.
-Ψεκάζουμε με σταθεροποιητικό χρώματος για να πετύχουμε μεγαλύτερη διάρκεια.
-Αφου στεγνώσει το σταθεροποιητικό, πουδράρουμε με ειδική πούδρα φιξαρίζματος για να τραβήξει την υγρασία
και να προστατεύσει το σχέδιο σε περίπτωση που ακουμπάει σε ύφασμα (δηλαδή αν φορέσουμε αμέσως ρούχο
από πάνω).
-Είμαστε έτοιμοι να φύγουμε, χωρίς παραπάνω αναμονή.

Έχω… μεγαλεπήβολα σχέδια!
Τα σχέδια είναι συγκεκριμένα και μπορεί κανείς να διαλέξει μέσα από περισσότερα από 150 σχέδια. Υπάρχει και η δυνατότητα να παραγγείλει κανείς το δικό του σχέδιο και -αν είναι εφικτό- να το φτιάξει ο καλλιτέχνης. Αυτό απαιτεί περισσότερο χρόνο και έχει επιπλέον χρέωση αφού απαιτείται ειδικός εξοπλισμός και παραπάνω δουλειά
από τον επαγγελμαατία.
Τι οφείλω, παρακαλώ;
Ένα απλό μαύρο σχέδιο κοστίζει €10. Τα χρωματιστά κοστίζουν €15. Τα πιο εντυπωσιακά σχέδια κοστίζουν παραπάνω, ανάλογα με τις απαιτήσεις.
Δεν το θέλω για πάντα, αλλά πόσο θα μείνει;
Το αποτέλεσμα μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 15 μέρες. Η διάρκεια των προσωρινών τατουάζ, βέβαια, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως το σημείο που θα γίνει, τον τύπο και την κατάσταση του δέρματος (αν για παράδειγμα το δέρμα είναι πολύ λιπαρό ή αντίθετα ξεφλουδίζεται, το σχέδιο θα διαρκέσει λιγότερο) και το σημαντικότερο, πόσο θα το προσέξουμε. Συγκεκριμένα για το τατουάζ με αερογράφο, η τριβή είναι καταστροφική, μιας και το προϊόν δεν απορροφάται από το δέρμα, αλλά δημιουργεί ένα φιλμ στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να κάνουμε το σχέδιο σε κάποιο σημείο που θα είναι περισσότερο χρόνο γυμνό όπως για παράδειγμα το μπράτσο, ο αστράγαλος και λοιπά. Επίσης καλό είναι να απογεύγεται η επαφή καλλυντικών προϊόντων με το σχέδιο, ειδικά αν αυτά περιέχουν οινόπευμα (πολλές κρέμες σώματος, αφρόλουτρα, αρώματα και λοιπά).
Κι αν έχω μαυρίσει θα μου πηγαίνει;
Φυσικά! Το μαύρο βγαίνει καθαρό μαύρο όχι γκρι, όχι σκούρο μπλε, όχι σκούρο καφέ όπως με άλλες μεθόδους, επομένως μπορεί να αναδειχθεί σε κάθε χρώμα δέρματος. Επίσης τα χρώματιστά σχέδια, όχι μόνο φαίνονται καθαρά αλλά αλληλεπιδρούν με την μαυρισμένη επιδερμίδα αναδεικνύοντάς την, και το αντίτροφο.
Με τις αλλεργίες τι γίνεται;
Πρόκειται για προϊόντα υποαλλεργικά, ελεγμένα και εγκεκριμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συνεπώς είναι απολύτως ασφαλή. Σε περίπτωση όμως υπερυαίσθητης επιδερμίδας, μπορούμε πάντα να κάνουμε το “τεστ αλλεργίας” για παν ενδεχόμενο, μια μέθοδος που χρησιμοποιείται και για τις βαφές μαλλιών:
-Τοποθετούμε μια μικρό ποσότητα προϊόντος σε σημείο που δεν φαίνεται πολύ όπως πίσω από το αυτί ή στο εσωτερικό μέρος του αγκώνα.
-Περιμένουμε 2-3 ώρες και αν υπάρξει οποιαδήποτε αντίδραση (φαγούρα, ερεθισμός, εξανθήματα) αφαιρούμε αμέσως το προϊόν τρίβοντάς το με οινόπνευμα και δεν προχωράμε στην εφαρμογή του τατουάζ. Σε περίπτωση που τα συμπτώματα επιμείνουν, απευθυνόμαστε σε ειδικό αλλεργιολόγο.
Πείτε μου γιατί και πότε να το κάνω!
Φυσικά πριν τις διακοπές! Καλοκαιράκι και όσο τα ρούχα μειώνονται, το δέρμα μας, μας φαίνεται μονότονο και ψάχνουμε τρόπους να το “στολίσουμε”! Όμως και σε διάφορες ειδικές περιστάσεις (γάμους, events ή και απλή βραδινή έξοδο) το τατουάζ με αερογράφο μπορεί να συμπληρώσει την εμφάνιση και να γίνει ακόμη πιο εντυπωσιακό αν στολιστεί με strass ή glitter.

“Watch” out

Και λίγο χρώμα!

And More