5 τρόποι να μαυρίσεις σωστά σήμερα!

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και δεν είμαστε διατεθειμένες να αφήσουμε ούτε ένα Σαββατοκύριακο να πάει χαμένο, χωρίς θάλασσα και ηλιοθεραπεία. Ναι, ακόμη και όταν ο ήλιος κρύβεται κάποιες φορές πίσω από τα σύννεφα (αλήθεια, ξέρεις ότι μαυρίζεις ακόμα και στη συννεφιά;). Επειδή, λοιπόν, και σήμερα ο it προορισμός μας θα είναι μια κοντινή παραλία συγκεντρώσαμε για σένα όλα εκείνα τα tips που πρέπει να “πάρεις” μαζί σου για να υποδεχθείς τη Δευτέρα πολύ όμορφη, πολύ μαυρισμένη και πολύ περισσότερο υγιή!

Under my umbrella!
Είσαι από τις γυναίκες εκείνες που κάθονται κάτω από την ομπρέλα με τις ώρες και μάλιστα χωρίς αντηλιακό γιατί νιώθεις απόλυτα ασφαλής; Λάθος! Το νερό και η άμμος αντανακλούν τις ακτίνες του ήλιου σε ποσοστό 70%. Έτσι, λοιπόν, εξηγείται το γεγονός ότι επιστρέφοντας σπίτι διαπιστώνεις ότι έχεις καεί. Βάλε λοιπόν, το αντηλιακό σου και ανανέωνέ το κάθε μισή ώρα.

Αντηλιακό και στη συννεφιά;
Η συγκεκριμένη ερώτηση είναι καθαρά ρητορική: φυσικά ναι! Και αυτό γιατί η υπεριώδης ακτινοβολία διαπερνά τα σύννεφα και τελικά, φτάνει στο σώμα μας. Μάλιστα, όταν εκτίθεσαι στην… συννεφιά είναι πολύ επικύνδινο να πάθεις έγκαυμα για τον απλούστατο λόγο ότι δεν νιώθεις τη ζέστη, οπότε θεωρείς ότι δεν πρέπει να φορέσεις και αντηλιακό ή να βουτήξεις στη θάλασσα.

Αντηλιακό; Όχι ευχαριστώ! Εξάλλου, είμαι μαυρισμένη!
Ένας άλλος μεγάλος μύθος γύρω από την αντηλιακή προστασία είναι ότι θεωρούμε πως όταν έχουμε μαυρίσει δεν έχουμε ανάγκη από αντηλιακή προστασία. Μπορεί η μαυρισμένη επιδερμίδα να είναι πιο ανθεκτική στην έκθεση στον ήλιο και να μην εμφανίζει εγκαύματα, ωστόσο εξακολουθεί να χρειάζεται αντηλιακό. Και αυτό γιατί ο ήλιος δρα συσσωρευτικά με αποτέλεσμα οι συνέπειες της αλόγιστης έκθεσης να εμφανίζονται χρόνια μετά εν είδει κηλίδων.

Σιγά μη μαυρίσω με μεγάλο δείκτη προστασίας!
Η διαφορά ανάμεσα στα αντηλιακά με υψηλό και χαμηλό SPF είναι ότι στην δεύτερη περίπτωση θα μαυρίσεις πιο αργά αλλά το αποτέλεσμα θα διατηρηθεί περισσότερο.
Δεν ξέρεις τι είναι ο SPF; Κάνε κλικ εδώ, μάθε και επίλεξε το αντηλιακό που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου!

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός… και το μετά το άλλο μισό

Επιστρέφοντας σπίτι είναι πολύ σημαντικό να περιποιηθείς την επιδερμίδα σου σωστά έτσι ώστε να διατηρήσεις το χρώμα που μόλις απέκτησες. Το μυστικό είναι η βαθιά ενυδάτωση. Προτίμησε ένα προϊόν after sun αντί για ένα κοινό body lotion. Πέρα από το γεγονός ότι θα σε δροσίσει, έχει στη σύνθεσή του συστατικά που ενισχύουν την άμυνα της επιδερμίδας απέναντι στα προβλήματα που προκαλεί ο ήλιος.
Ένα τέλειο tip που κάνουμε στο γραφείο είναι να αναμειγνύουμε το after sun με ελάχιστη ποσότητα self tan. Έτσι, εντείνουμε το μαύρισμα που μόλις έχουμε αποκτήσει!

Read More

And More