Οι 12 στόχοι ομορφιάς για το 2012! Δίνουμε beauty όρκο ότι θα τους τηρήσουμε!

New Year! New You! Τι θα έλεγες να παίζαμε οοολες μαζί ένα παιχνίδι; Να τυπώσουμε αυτό το άρθρο με τους 12 beauty στόχους για το 2012, να τους κολλήσουμε στο ψυγείο μας και κάθε φορά που πάμε να παραστρατήσουμε απλώς να μην το επιτρέπουμε στον εαυτό μας; Ok! Καταλαβαίνω ότι το τελευταίο πράγμα που θες είναι ένα αυστηρό πρόγραμμα με πολλά Dont’s. Μην το δεις έτσι, λοιπόν! Δες το σαν μια καλή ευκαιρία να απογειώσεις την ομορφιά σου. Και θα διαπιστώσεις ότι τελικά δεν είναι τόσο δύσκολο!

Έχουμε και λέμε, λοιπόν! Υπόσχομαι ότι…

1. Δεν θα ξαναπέσω ποτέ για ύπνο χωρίς ντεμακιγιάζ
Ήπιες, ξενύχτησες και όταν έφτασε η ώρα να πέσεις στο κρεβάτι, απλώς έπεσες. Έτσι, χωρίς να περάσεις από το μπάνιο σου και να κάνεις το απαραίτητο ντεμακιγιάζ. Λοιπόν, μέσα στο 2012 μην επιτρέψεις στον εαυτό σου να ξαναγίνει. Όταν δεν έχεις το κουράγιο για ντεμακιγιάζ, απλώς βγάλε από το ντουλάπι του μπάνιου σου τα ειδικά μαντηλάκια. Με ένα πέρασμα από το πρόσωπό σου η διαδικασία θα γίνει πολύ ευκολότερη!

2. Θα βάζω αντηλιακή στο πρόσωπό μου και όχι μόνο όταν είμαι στην ξαπλώστρα!
Για την φωτογήρανση έχουμε κάνει πολλά μαθήματα (ναι, είναι εκείνες οι ρυτιδούλες που εμφανίζονται από πολύ νωρίς και σε κάνουν να απορείς… “μα είμαι μόλις 28!”). Μια αντηλιακή κρέμα προσώπου είναι απαραίτητη όλο τον χρόνο και όχι μόνο όταν κάνουμε ηλιοθεραπεία! Εξάλλου, έχουμε πει ότι η έκθεση μας δρα συσωρευτικά. ΄Ετσι, αν ένα πρωί ξυπνήσεις και εντοπίσεις μια καφέ κηλίδα στο πρόσωπό σου δεν θα οφείλεται στο γεγονός ότι έκανες ηλιοθεραπεία χωρίς αντηλιακό ένα καλοκαίρι αλλά ότι πέρασες πολλά χρόνια πριν χωρίς να φοράς αντηλιακό.

3. Θα επισκέπτομαι τον δερματολόγο μου/ αισθητικό μου δύο φορές τον χρόνο
Θα έκοβες ποτέ μόνη σου τα μαλλιά σου; Τότε γιατί να κάνεις κάτι αντίστοιχο με την επιδερμίδα σου; Κανείς δεν μπορεί να φροντίσει περισσότερο την επιδερμίδα σου από έναν επαγγελματία. Βάλε στόχο, λοιπόν, δύο φορές τον χρόνο να επισκέπτεσαι τον δερματολόγο ή την αισθητικό σου για μια τυπική διάγνωση και φυσικά έναν βαθύ καθαρισμό. Ξεκίνα από Δευτέρα! Γιατί όχι;

4. Δεν θα ξανακαπνίσω ποτέ!
Τα ρούχα μυρίζουν, η επιδερμίδα γίνεται θαμπή, τα μαλλιά επίσης, ενώ σχηματίζονται ρυτίδες γύρω από το στόμα. Θέλεις κι άλλα επιχειρήματα για να κόψεις το κάπνισμα; Το αγόρι εκείνο που σου αρέσει δεν καπνίζει! Και όχι, δεν θα απολαύσει τα φιλιά σου αν συνεχίσεις έτσι…

5. Δεν θα ξαναδαγκώσω τα χείλη μου από αμηχανία
Μπορεί να είναι ελκυστικό για εκείνον που σε βλέπει αλλά οι συνέπειες από το δάγκωμα των χειλιών δεν είναι τόσο καλές. Τα χείλη αφυδατώνονται και ξεφλουδίζουν με αποτέλεσμα το αγαπημένο σου κόκκινο κραγιόν να μην “γράφει” και τόσο ωραία στα χείλη σου!

6. Δεν θα φοράω κρέμες σώματος μόνο μια μέρα πριν βγω στην παραλία
Είναι ίσως ο μεγαλύτερος beauty στόχος και η συνηθέστερη παγίδα στην οποία πέφτουμε όλες μας. Όταν βάλουμε τα μαγιό μας στην άκρη και τα αντικαταστήσουμε με φαρδιά τζιν και πουλόβερ, ξεχνάμε και την περιποίηση του σώματός μας. Οι κρέμες κατά της κυτταρίτιδας ακόμη και τα body lotions μπαίνουν στην άκρη μέχρι την στιγμή που θα ξαναχρειαστεί να βγούμε στην παραλία… πανικόβλητες! Τι θα έλεγες να πας αύριο κιόλας να πας σε ένα κατάστημα καλλυντικών και να αγοράσεις μια κρέμα κατά της κυτταρίτιδας; Α! Και να την φοράς, εννοείται!

7. Θα περιποιούμαι τα πόδια μου και όχι μόνο όταν πρόκειται να βάλω πέδιλα
Η Coco Chanel συνήθιζε να λέει ότι ποτέ δεν πρέπει να βγαίνουμε από το σπίτι μας απεριποίητες γιατί στην επόμενη γωνία μπορεί να μας περιμένει το πεπρωμένο μας. Και είναι μια αγαπημένη μου φράση την οποία όσες φορές δεν έχω εφαρμόσει, στην γωνία υπήρχε πάντα κάτι ενδιαφέρον (δεν ξέρω αν τον έλεγαν… Πεπρωμένο!). Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τα άκρα μας. Επειδή ποτέ δεν ξέρεις αν θα χρειαστεί να βγάλεις τα τακούνια σου, φρόντισε τα άκρα σου ευλαβικά. Μια ράσπα, ένα βερνίκι και μια κρέμα για τα πόδια. Δεν χρειάζεσαι πολλά! Κι εδώ που τα λέμε δεν χρειάζεσαι καν τον “κινητήριο” Άλλο. Κίνητρο να είναι ο ίδιος σου ο εαυτός! Θες να σου αρέσεις! Έτσι δεν είναι;

8. Θα έχω πάντα ένα μπουκαλάκι νερό στην τσάντα μου
Να διευκρινίσω: και να το πίνω κιόλας! Γιατί, πραγματικά το να το μεταφέρεις από το σπίτι στο γραφείο και πίσω δεν αρκεί. Χρειάζεται να το καταναλώνεις κιόλας. Βάλε σαν στόχο τα οκτώ ποτήρια ημερησίως. Αν το τηρήσεις για έναν μήνα (τόσο θέλει περίπου για να σου γίνει συνήθεια) επιβράβευσε τον εαυτό σου με μια ωραία αγορά που θα σου φτιάξει την διάθεση!

9. Θα κοιμάμαι απαραιτήτως 8 ώρες!
Ξέρω είναι επίσης δύκολο, ειδικά αν μετράς δωδεκάωρα στην δουλειά ή ανήκεις στην “εργαζόμενη μητέρα” κατηγορία. Όμως, ακόμη κι αν δεν μπορείς να κοιμηθείς οκτάωρο, υποσχέσου στον εαυτό σου ότι θα κοιμάσαι όσο περισσότερο γίνεται και κυρίως τις ώρες μεταξύ 12-4 όπου ο οργανισμός μας βρίσκεται στο pick της κυτταρικής μας ανανέωσης.

10. Δεν θα ξεχνώ το πρωινό μου beauty routine!
Δηλώνω περήφανη που αυτός ο beauty στόχος έχει μπει στην καθημερινότητά μου για τα καλά! Καιρός να μπει και στην δική σου. Κάθε πρωί που ξυπνάς, οφείλεις- υποχρεούσαι να πλένεις το πρόσωπό σου με gel και να απλώνεις την ενυδατική σου. Κι ένα beauty tip που μου έδωσε η αγαπημένη μου δερματολόγος, Μάργκυ Καπελάρη: δεν σκουπίζουμε ποτέ το πρόσωπό μας με πετσέρα. Προτίμησε το ρολό χαρτί! Κάτι θα ξέρει.

11. Δεν θα βάζω τόνους make up
Το make up μπορεί να γίνει ο καλύτερος σύμμαχός σου για να αναδείξεις την φυσική ομορφιά σου. Αλλά, μπορεί να γίνει ο χειρότερος εχθρός σου αν το κάνεις αφειδώς. Πολύ make up, πολύ πούδρα, πολύ μάσκαρα, πολύ χρώμα στα μάγουλα, στο πρόσωπο, στα χείλη δημιουργούν μια μάσκα αποκρουστική. Εσύ, είσαι πιο όμορφη από όλα αυτά τα προϊόντα μαζί!

12. … Αλλά θα τολμώ να πειραματίζομαι!
Δεν υπάρχει μόνο το smokey eyes ή μόνο τα έντονα χείλη. Η νέα χρονιά έρχεται με πολλές εντυπωσιακές προτάσεις σε make up και μαλλιά (ανυπομονώ να σε ξεναγήσω στον λαμπερό κόσμο των beauty trends!). Πριν, όμως, από αυτό θέλω να μου υποσχεθείς το εξής: ότι θα δοκιμάζεις, θα τολμάς και θα πειραματίζεσαι με το στιλ σου.

Read More

And More