5 ιδέες για να φτιάξεις μόνη σου καλλυντικά! Ναι! Με ό,τι έχεις στο νεσεσέρ σου!

Πόσες φορές δεν έχεις ψάξει απεγνωσμένα για εκείνη την τέλεια απόχρωση κραγιόν που τελικά δεν βρήκες ποτέ; Ή ακόμη και το foundation εκείνο που δεν κάνει καμία διχρωμία με το λαιμό σου; Αντί να συνεχίσεις την αναζήτηση που ίσως να μην σε οδηγήσει και πουθενά σου προτείνω να διαβάσεις παρακάτω πώς να κάνεις το δικό σου beauty cocktail. Δηλαδή να αναμείξεις καλλυντικά που έχεις ήδη στο νεσεσέρ σου και που ταιριάζουν απόλυτα στα δικά σου μέτρα!

Και να σου πω και το εξής: πολλοί από τους make up artists που φτάνουν στο στούντιο του TLIFE δημιουργούν μπροστά στα μάτια μου τα πιο τέλεια χρώματα κραγιόν μιξάροντας δύο και τρεις διαφορετικές αποχρώσεις. Και φυσικά, η φαντασία του beauty mixology δεν περιορίζεται εκεί. Αρκεί να έχεις φαντασία!

Τους καλοκαιρινούς μήνες πολλές από εμάς δεν ανεχόμαστε την βαριά αίσθηση των foundation και κάποιες μάλιστα, οι πιο τυχερές (pff! όχι εγώ!) δεν χρειάζονται καν κάλυψη παρά μόνο μια ενίσχυση της φυσικής τους λάμψης. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία ανάμειξε το αντηλιακό προσώπου σου με το highlighter (αναλογία 2 προς 1). Θα πετύχεις λάμψη, φως και προστασία σε ένα.
Αντηλιακό προσώπου Frezyderm Sunscreen New Velvet Technology SPF50, €24.34
Highlighter Touche Eclat Yves Saint Laurent, €40.90

Αυτή είναι η περίοδος που οι Tinted Creams, δηλαδή οι ενυδατικές με χρώμα, ακούγονται παντού! Αν το budget σου δεν σε βοηθά να αποκτήσεις μια, απλώς επένδυσε σε ότι ήδη έχει το νεσεσέρ σου. Δηλαδή, την ενυδατική που χρησιμοποιείς έτσι κι αλλιώς με το foundation που χρησιμοποιείς επίσης έτσι κι αλλιώς! Η μίξη που θα κάνεις θα πρέπει να είναι ένα προς ένα.
Μην ξεχνάς: την μίξη του make up σου μπορείς να την κάνεις και με το αντηλιακό σου και να δημιουργήσεις ένα αντηλιακό με χρώμα που θα φοράς και στην παραλία. Αρκεί, η ποσότητα make up που θα χρησιμοποιήσεις να μην είναι μεγάλη ώστε να τρέχει μετά την πρώτη βουτιά.
Ενυδατική προσώπου σε μορφή gel Pure-Fect Skin Hydrating Gel της Biotherm, €28.20
Foundation ελαφριάς σύνθεσης με SPF10 Flawless της Max Factor

Όσα υπερεντατικά κι αν σου έχουμε κάνει για το πώς να απλώνεις μόνη σου το self tan εδώ εσύ είτε δεν τα πας καλά είτε επιμένεις να το φοβάσαι. Από την άλλη θέλεις να διατηρήσεις και σε κάποιες περιπτώσεις να ενισχύσεις αυτό το υπέροχο μαύρισμα μετά την παραλία για πάντα. Ανάμειξε το after sun σου με το self tan σου (αναλογία 2 προς 1). Έτσι, και θα ενισχύσεις το μαύρισμά σου και δεν κινδυνεύεις να ξυπνήσεις με μπαλώματα.
Την προσοχή σου! Μόνο μην φορέσεις λευκά ρούχα αμέσως μετά αφού απλώσεις το μείγμα στο σώμα σου. Είναι πολύ πιθανόν κάποιοι λεκέδες να μείνουν στα ρούχα σου!
Clinique After Sun, €24.50
Self tan Bronze Goddess Tinted Self Tan, Estee Lauder, €47.00

Έχεις σταθεί ποτέ μπροστά από τον καθρέφτη σου και την ώρα που άπλωνες την σκιά ή το ρουζ στα μάτια σου να ευχόσουν το ίδιο χρώμα να βγαίνει και για τα χείλη; Μπορείς να το φτιάξεις μόνη σου! Αν μιλάμε για pigments που σημαίνει σκιά σε σκόνη η διαδικασία είναι πολύ εύκολη. Απλώς αναμειγνύεις με το lip gloss σου βάζοντας ίση ποσότητα κάθε φορά μέχρις ότου να δημιουργήσεις το χρώμα. Αν πάλι θέλεις να χρησιμοποιήσεις ρουζ ή σκιά απλώς με ένα μαχαιράκι ξύσε λίγη ποσότητα και ανάμειξε με lip gloss κατά τον ίδιο τρόπο.
Pigment της MAC, €25.00
Διογκωτικό lip gloss Too Faced Lip Injection Extreme, €25.00. Αποκλειστικά στα Sephora

Κάτι αντίστοιχο με το lip gloss μπορείς να κάνεις και για το βερνίκι σου! Παίρνεις μια βάση ή ένα top coat και το αναμειγνύεις με μια σπασμένη σκιά της απόχρωσης που σου αρέσει.
Details please: για να δεις πώς γίνεται ακριβώς και στην πράξη κάνε κλικ εδώ και τσέκαρε το how to της Άννας Αλμπάνη.
Βάση Korres, €6.00
Σκιά L’Oreal Color Infallible Miss Candy, απόχρωση no31 Innocent Tirquoise, €12.41

Read More

And More