Blushing pink: Το ροζ είναι το χρώμα της χρονιάς και έχουμε ατράνταχτες αποδείξεις!

Ναι, πλέον είναι μια τεράστια διαπίστωση για όλους: το ροζ είναι το μόνο μεγάλο trend αυτή τη στιγμή! Είναι παντού, αρέσει σε όλους και το βρίσκεις σε κάθε πιθανό interior design που σέβεται τον εαυτό του! Είτε ονομάζεται millenial pink, είτε dusty pink, είτε rose quartz, ή και blush pink, πάντως το ροζ είναι ένα, είναι δυνατό, είναι δυναμικό και δεν λέει με τίποτα να φύγει από την επικαιρότητα τα τελευταία δύο χρόνια! Η αλήθεια είναι πως ζούμε την εποχή του παστέλ και όσο κι αν οι επαγγελματίες interior designers θέλουν να στρέψουν την προσοχή μας σε πιο πολυτελείς και shiny χρωματικές επιλογές, εμείς επιμένουμε να λατρεύουμε αυτή τη ροζ… θύελλα που έχει κατακλύσει τις σελίδες των περιοδικών, τις βιτρίνες των καταστημάτων, τους τοίχους των σπιτιών, τα μάγουλα, τα νύχια και τα ρούχα μας! Ναι, λοιπόν, το ροζ είναι η απόλυτη τάση και δεν κουραζόμαστε να το λέμε (μέχρι να μας κουράσει τουλάχιστον)!

Ίσως είναι η δόση ρομαντισμού που δίνει σε έναν χώρο, που το κάνει τόσο ξεχωριστό! Από την άλλη δε, το ροζ έχει τόσο πολλούς συμβολισμούς, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με κάθε πιθανή αιτιολογία, από το μωρουδιακό δωμάτιο, μέχρι το ρετρό μπάνιο και το πιο up-to-date σαλόνι, αφού σημαίνει πολύ διαφορετικά πράγματα ανάλογα με τον τόνο και την απόχρωσή του. Την ίδια στιγμή, οι ροζέ πινελιές έχουν μια “μαγική” ικανότητα να σε χαλαρώνουν -εντάξει, αυτό το χαρακτηριστικό ανήκει σε όλες τις παστέλ αποχρώσεις, μιας και η ματ αίσθηση που αφήνουν, αλλά και το πουδρέ, συμπαγές αποτέλεσμα που δίνουν δημιουργούν μια… ησυχία στο χώρο, ο οποίος μοιάζει πιο καθαρός και με νέα, εντελώς καινούρια πνοή! Τέλος, το ροζ είναι το πιο πασπαρτού χρώμα που μπορώ να σκεφτώ! Είναι ο μπαλαντέρ που δεν ήξερες ότι έχεις! Πραγματικά, όποιο χρώμα και να σκεφτείς (ακόμη και εκείνα που ούτε θα σου πήγαιναν ποτέ στο μυαλό) αν τοποθετηθούν πλάι στο ροζ θα δώσουν ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα!

Όπως φαίνεται, το ροζ έχει έρθει για να μείνει και αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και universal αλήθεια! Το φυσικό, λοιπόν, που μπορούμε να κάνουμε είναι να το “αγκαλιάσουμε” και να το εντάξουμε σε όποιο χώρο επιθυμούμε, μιας και το σίγουρο είναι πως θα “απογειώσει” τη διακόσμησή μας!

Και αν δεν σε έχω πείσει έως τώρα ή δεν πιστεύεις όσα σου λέω, μια ματιά στις φωτογραφίες που ακολουθούν ίσως είναι αρκετή για να σε παρασύρει στον τυφώνα “ΡΟΖ”!


Όταν ο απόλυτα industrial κόσμος συναντά το pale pink τότε γίνονται “θαύματα”.


Ένα σκανδιναβικό υπνοδωμάτιο με λιτές γραμμές και μπόλικο ξύλο παίρνει εντελώς νέα τροπή με λίγες ροζ πινελιές.


Η επιτομή του new scandinavian που αποτελείται από τις βασικές αρχές του nordic design με ένα μικρό twist από moroccan style “απογειώνεται” μόλις εμφανιστεί το ροζ.


Contemporary αισθητική με υπερπολυτελείς εκφάνσεις που με το “άγγιγμα” του ροζ αποκτά νέες διαστάσεις.


Loft αισθητική και ροζ “πηγαίνουν”; Φυσικά, αφού το ροζ ταιριάζει με τα πάντα.


80s αναφορές που “μπλέκονται” με τις μεγαλύτερες τάσεις της εποχής, με το ροζ να παίζει πρωταγωνιστικό “ρόλο”.


Πράσινο και ροζ σύγχρονο design σε νεοκλασικό περιβάλλον: το όνειρο κάθε φινετσάτης Γαλλίδας.


Μια κουζίνα αποκτά εντελώς νέα πνοή με έναν τοίχο σε απαλό σομόν.


Και εκεί που δεν το είχες φανταστεί, ένα ρετρό μπάνιο με ροζ και μαύρο πλακάκι καταφέρνει να κλέψει την παράσταση.


Pin up paradise: pale pink με mint stripes και 60s έπιπλα.

Read More

And More