Dry shampoo: ποιο είναι το σωστό για ‘σένα (γιατί όλες πρέπει να έχουμε)!

Το ξηρό σαμπουάν ή/και dry shampoo όπως κάνει καριέρα στο εξωτερικό δεν είναι κάτι καινούριο. Η πρώτη φορά που το αγγίξαμε εδώ στο TLIFE ήταν πέντε περίπου χρόνια πριν όταν τα διεθνή μέσα άρχισαν να γράφουν μετά μανίας γι’αυτό. Τότε τα ξηρά σαμπουάν που έβρισκες στην αγορά ήταν καναδυό και οπωσδήποτε το Klorane που α) είναι all time classic β) το χρησιμοποιεί εκατομμύρια χρόνια (!) ο Karl Lagerfeld. Επίσης, χρησιμοποιούνταν κυρίως σε ασθενείς που δεν μπορούσαν να λούσουν τα μαλλιά τους και σίγουρα από το μυαλό μας δεν είχε περάσει ποτέ το ενδεχόμενο να κάνουμε skip το ένα λούσιμο για να χρησιμοποιήσουμε σαμπουάν χωρίς…. νερό, δηλαδή σε spray, ή να χρησιμοποιήσουμε dry shampoo για να δώσουμε όγκο στα μαλλιά μας!

Σήμερα το dry shampoo είναι τόσο μεγάλο trend που υπάρχει σε κάθε ντουλάπι μπάνιου ή σε κάθε γυναικεία τσάντα, ειδικά αν αυτή η τσάντα προορίζεται για το γυμναστήριο. Σε αυτό το θέμα, λοιπόν, και με δεδομένη την απήχηση που έχει αυτή η κατηγορία προϊόντων σου μαθαίνουμε μερικά βασικά πράγματα για τα ξηρά σαμπουάν και σε βοηθάμε να βρεις αυτό ακριβώς που ταιριάζει στα δικά σου μαλλιά!

Shake before you spray!
Τα συστατικά του dry shampoo μπορεί να διαχωρίζονται όταν κάθονται στο ντουλάπι σου για πολύ καιρό. Για τον λόγο αυτό είναι πολύ βασικό να το ανακινήσεις καλά πριν το χρησιμοποιήσεις ενώ κάποιοι κομμωτές προτείνουν να κάνεις και μικρά διαλλείματα κατά την διάρκεια της χρήσης και να το ανακινείς εκ νέου.

Τρόπος no 1: Πώς το χρησιμοποιείς όταν θέλεις να τραβήξεις τη λιπαρότητα!
Το dry shampoo το χρησιμοποιούμε κατά βάση για δύο λόγους: για να απορροφηθεί η λιπαρότητα και για να δώσουμε όγκο στα μαλλιά. Όσον αφορά το πρώτο task, τώρα. Πριν λίγες μέρες συνάντησα τον Franck Perez, creative design team educator της Morrocanoil ο οποίος μου έδειξε ακριβώς τις κινήσεις για να απλώσεις σωστά το dry shampoo. Αρχικά κάνεις κάθετα χωρίσματα στα μαλλιά σου, έπειτα ψεκάζεις από σχετική απόσταση στη ρίζα και έχοντας ανακινήσει και τέλος χρησιμοποιώντας τις άκρες των δαχτύλων σου και όχι τα νύχια σου κάνεις απαλές, κυκλικές κινήσεις μασάζ ώστε να εισχωρήσει το προϊόν και να απορροφηθεί η λιπαρότητα.

Τρόπος no 2: Πώς το χρησιμοποιείς όταν θέλεις να κάνεις styling!
Ο τρόπος εδώ είναι εντελώς διαφορετικός. Για να δώσεις όγκο στα μαλλιά σου με το dry shampoo γύρισε ανάποδα και ψέκασε δυο- τρεις φορές αλλά όχι περισσότερο γιατί κάτι τέτοιο θα κάνει τα μαλλιά σου να δείχνουν θαμπά και υπερβολικά ογκώδη! Γύρισε στην αρχική σου θέση και… boom! Τα μαλλιά σου έχουν πολύ περισσότερο όγκο από όσο μπορείς να φανταστείς.

Το tip με το dry shampoo που θα σου αλλάξει τη ζωή!

Σκοπεύω να ποστάρω σύντομα στο blog μια before- after photo για να καταλάβεις πόσο huge διαφορά έχει το tip που θα διαβάσεις παρακάτω και το οποίο είχα διαβάσει ανάμεσα στα εκατοντάδες άλλα tips που κυκλοφορούν στο internet. Τι κάνεις; Αν δεν προλαβαίνεις να λουστείς ή θέλεις να κάνεις skip ένα λούσιμο ψέκασε το dry shampoo όπως σου είπα (τρόπος no 1) πριν πέσεις το βράδυ για ύπνο. Έτσι δίνεις στο προϊόν την ευκαιρία να δράσει όλο το βράδυ και το επόμενο πρωί το αποτέλεσμα είναι super εντυπωσιακό!

Προσοχή! Προσοχή! Το dry shampoo εθίζει!
Αν χρησιμοποιείς το ξηρό σαμπουάν σου πιο συχνά σε σχέση με το κανονικό σαμπουάν σου αυτό σημαίνει πως έχεις αρχίσει να αποκτάς εθισμό! Όταν μου συνέβη αυτό (ναι, μπορείς να γίνεις dry shampoo junkie ακόμη κι αν είσαι αυτή που έχεις γράψει 4661 άρθρα για την σημαντικότητα του λουσίματος) σκέφτηκα το εξής απλό: η επιδερμίδα στα μαλλιά (τριχωτό) είναι σαν την επιδερμίδα στο πρόσωπο. Θα άντεχα να μείνω π.χ. τέσσερις μέρες χωρίς να το πλύνω; Nope! Εκτός αυτού, ένα από τα ωραιότερα κομπλιμέντα που μπορεί να εισπράξει μια γυναίκα είναι πως τα μαλλιά της μυρίζουν υπέροχα. Και αν το προηγούμενο βράδυ έχεις βγει σε ένα μαγαζί που όλοι καπνίζουν ή/και εσύ κανένα ξηρό σαμπουάν δεν θα μπορέσει να σε σώσει!

Βρες το δικό σου dry shampoo!
Τα dry shampoo έχουν γίνει, όπως είπαμε, τόσο huge τάση που εκεί έξω θα βρεις ένα σωρό διαφορετικά ξηρά σαμπουάν σχεδόν τόσα όσα και τα κανονικά σαμπουάν. Ένα είναι φανταστικό για τα πολύ λιπαρά μαλλιά, κάποιο άλλο έχει τέλεια μυρωδιά, ένα τρίτο έχει ειδικά στοιχεία μέσα που δίνουν όγκο στην τρίχα και πολλά, πολλά ακόμη! Παρακάτω σου έχουμε συγκεντρώσει διαφορετικά dry shampoo και ποιο είναι καλύτερο για τι!

1. Καλύτερο για λιπαρά μαλλιά
Πρώτες εμείς που έχουμε πολύ λιπαρά μαλλιά θα αναζητήσουμε ένα ξηρό σαμπουάν! Για εμάς, λοιπόν, το Klorane με τσουκνίδα (€10.00) είναι τέλειο. Θα το βρεις στα φαρμακεία και θα πρέπει να αναζητήσεις αυτό το με το πράσινο καπάκι και όχι το λευκό που είναι για κάθε τύπο.

2. Καλύτερο άρωμα
Δεν χρειάζεται καν να βάλεις άρωμα αν βάλεις αυτό το dry shampoo στα μαλλιά σου! Έρχεται από τον οίκο Balmain και το βρήκαμε στα κομμωτήρια Αγγελόπουλος (€26.00).

3. Καλύτερο για ξανθιές
Αν θες να συνδυάσεις την απορρόφηση της λιπαρότητας, το styling και την κάλυψη της άβαφης ρίζας και είσαι ξανθιά το Blondish Hair Powder της Bumble & Bumble (€37.90) είναι τέλειο! Θα το βρεις στα Sephora

4. Kαλύτερο για κανονικά μαλλιά
Καθαρίζει την ρίζα, την απαλλάσει από τη λιπαρότητα, δίνει όσο όγκο πρέπει. Το Dry Me της Eimi (€12.70) είναι τέλειο προϊόν για κανονικά μαλλιά.

5. Καλύτερο για λεπτά άτονα μαλλιά
Αν τα μαλλιά σου δεν έχουν όγκο στην κορυφή και το θές προτίσως για styling το Βatiste XXL Volume (€10.20) είναι ότι πρέπει!

6. Καλύτερο για καστανές
Στις καστανές το συμβατικό dry shampoo βγάζει γκρι χρώμα στη ρίζα. Επένδυσε, λοιπόν, στο σωστό ξηρό σαμπουάν όπως το Morrocanoil Dark Tones (€22.41) με καφέ περιεχόμενο που δεν δημιουργεί διχρωμία στα μαλλιά.

Read More

And More