Scuba Diving: Μήπως να το δοκίμαζες;

Και δεν λέω μήπως να το τολμούσες, γιατί οk υπάρχουν και πολύ πιο σκληροπυρηνικά σπορ… Μια βόλτα στο βυθό είναι πραγματικά μαγική στιγμή. Το μόνο που χρειάζεται είναι να είσαι χαλαρή για την απολαύσεις και να την αποτυπώσεις!

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω πει στις διακοπές: φέτος θα κάνω κάτι διαφορετικό, να έχω κάτι να θυμάμαι… Κι αν εξαιρέσεις το bungee jumping στα 18, ε λίγα είναι αυτά που ξαναέκανα.

Αυτή τη φορά όμως δεν το σκέφτηκα μόνο! Έβαλα ένα προσωπικό στοίχημα… Σαν να μου είχε λείψει πολύ ο αυθορμητισμός που είχα κάποτε -που όλοι δηλαδή είχαμε μικρότεροι και ήταν τόσο μαγικός. Ήθελα να ξανασπάσω αυτό το φράγμα έστω και με αυτή τη βουτιά στα 6 μέτρα (το μαγικό καταδυτικό ρολόι του φίλου μου λέει πως φτάσαμε στα 8 μέτρα).

Βήμα 1: Μην το σκέφτεσαι και μην το αναλύεις πολύ στο μυαλό σου. Βήμα 2: Κάντο!

Τα οικονομικά σου σίγουρα σου επιτρέπουν αυτό το πρώτο μάθημα εμπειρίας. 50 ευρώ συν κάποια χρήματα αν θελήσεις να έχεις κάποιες αναμνηστικές φωτογραφίες. Ε, δεν είναι και πολλά! Από κάτι άλλο να κόψεις στις διακοπές σου και να το κάνεις, αξίζει!

Φέτος βρέθηκα στην Αντίπαρο (θα σου πω όσα πρέπει να ξέρεις σύντομα) κι εκεί είδα την ταμπέλα του Blue Islands Divers και είπα δεν πάμε; Μια οικογένεια Άγγλων, που ζούσε στην Αίγυπτο έκανε το μεγάλο βήμα και βρέθηκε μόνιμα στην Αντίπαρο (όπου υποστηρίζει πως δεν υπάρχει κρίση) και άνοιξε αυτό το κέντρο καταδύσεων. Μιλήσαμε, πειστήκαμε κι αυτό ήταν!

Ξεκινήσαμε με το δεξιοτίμονο τζιπ του πατέρα της οικογένειας, με όλο τον εξοπλισμό και πήγαμε σε έναν πανέμορφο κόλπο.


Λίγες οδηγίες και μπλουμ στον βυθό! (τσεκ τα tattoo του εκπαιδευτή, σχεδόν όλα τα ψάρια του βυθού!)


Στην αρχή δεν θα στο κρύψω πως μέχρι να βρεις λίγο τον ρυθμό στην αναπνοή σου και να πείσεις τον εαυτό σου πως δεν έχεις νερό στη μάσκα σου, θες κάποια λεπτά…


Όταν όμως χαλαρώσεις κι ακολουθήσεις τον εκπαιδευτή σου, ξεκινάει η μαγεία. Κοίτα μέχρι και πόζες πάιρνω (όχι που δεν θα έπαιρνα)


Η Ελλάδα ενδείκνυται γι’ αυτό το σπορ με τα πεντακάθαρα και καταγάλανα νερά που έχει, γιατί μπορείς να δεις τα πάντα! Στην Αγγλία για παράδειγμα δεν μπορούσε να κάνει αυτή τη δουλειά ο εκπαιδευτής το ίδιο καλά. Κάποιος που δεν έχει εμπειρία θέλει να δει και να μαγευτεί από τον βυθό! Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που το κάνει κάποιος αρχάριος…

Ξεκινήσαμε λοιπόν μετά από κάποια λεπτά, αφού πέσαμε στο νερό και κολυμπήσαμε με τα πολύχρωμα ψάρια, δίπλα σε σφουγγάρια και περίεργα κοχύλια. Μετά από κάποια λεπτά κι αφού το «βρεις» λίγο με τον εαυτό σου, η εμπειρία γίνεται μαγική! Ολόκληρη η διαδικασία κρατάει περίπου 2,5 ώρες και από αυτές κολυπάς περίπου 45 λεπτά.

Αυτό που δεν έχω αποφασίσει είναι αν θα συνεχίσω κι εδώ στην Αθήνα τα μαθήματα, ώστε να πάρω κάποιο δίπλωμα… Ωστόσο αυτή την εμπειρία την κρατάω σαν φυλαχτό για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται…

Δεν ξέρω αν σε έπεισα να κάνεις scuba diving όμως μπορείς να βρεις τη δική σου δραστηριότητα φέτος στις διακοπές και να σπάσεις το δικό σου φράγμα (έλα ξέρω ότι πολλές φορές παραπονιέσαι πως «σκούριασες» και πως ο διάδρομος του γυμναστηρίου δεν σου λέει και τίποτα…

And More