Είναι απαραίτητο να πλένεις το πρόσωπό σου κάθε πρωί με σαπούνι;

Πέφτεις για ύπνο. Και αν είσαι επιμελής beauty μαθήτρια πριν πέσεις για ύπνο θα έχεις αφαιρέσει το make up της ημέρας, θα έχεις πλύνει το πρόσωπό σου και θα έχεις βάλει τις κρέμες σου. Κι έπειτα κοιμάσαι σε ένα τέλειο περιβάλλον (θέλω να πω δεν πηγαίνεις βόλτα στο κέντρο με όλο το καυσαέριο των αυτοκινήτων να κάθεται στο πρόσωπό σου!). Η ερώτηση είναι: το επόμενο πρωί χρειάζεται πραγματικά να πλύνεις ξανά το πρόσωπό σου με σαπούνι; Και πόσες από εσάς το επόμενο πρωί βάζετε σαπούνι στο πρόσωπό σας και πόσες μόνο νερό;

Λόγω δουλειάς συναναστρέφομαι πολλούς δερματολόγους και άλλες τόσες εταιρίες καλλυντικών. Και καθένας από αυτούς έχει διαφορετική προσέγγιση σε ζητήματα που άπτονται της περιποίησης προσώπου. Όμως, σε ότι έχει να κάνει με τον καθαρισμό όλοι συμφωνούν ως προς το εξης: πρέπει να πλένουμε το πρόσωπό μας δύο φορές την ημέρα. Το βράδυ είναι κάπως λογικό: για να φύγουν οι ρίποι, το μακιγιάζ και όλα όσα στρογγυλοκάθισαν στην επιδερμίδα σου ενώ εσύ δούλευες. Ενώ, όμως, εσύ κοιμόσουν τι μπορεί να πάει στραβά; Και γιατί το άλλο πρωί να βγάλεις (και να βάλεις!) πάλι τα σαπούνια;

1. Το δωμάτιο σου δεν είναι όσο καθαρό νομίζεις!
Μπορεί να είσαι η πιο μανιακή του κόσμου με την καθαριότητα! Μπορεί να αλλάζεις σεντόνια κάθε τόσο. Όμως, ότι και να κάνεις δεν μπορείς να εμποδίσεις τα νεκρά κύτταρα να επικάθονται στο μαξιλάρι σου. Από την άλλη, το ίδιο το air condition δεν είναι τόσο καθαρό. Άρα: η επιδερμίδα σου μπορεί να μην… βρωμίζει όσο σε μια βόλτα στο κέντρο της πόλης αλλά συμβαίνει ως έναν βαθμό!

2. Ενώ εσύ κοιμόσουν…
Το γεγονός ότι εσύ βλέπεις το 464ο όνειρο δεν σημαίνει πως και η επιδερμίδα σου κάνει το ίδιο. Με απλά λόγια η επιδερμίδα είναι όργανο (το μεγαλύτερο του σώματός μας) και όπως κάθε άλλο όργανο πάνω μας δεν παύει να λειτουργεί 24/7. Πράγμα που σημαίνει πως όσο κοιμάσαι το πρόσωπό σου παράγει έλαια τα οποία το επόμενο πρωί πρέπει να απομακρυνθούν για να ανοίξουν οι πόροι και το δέρμα σου να δεχτεί τα ευεργετικά συστατικά της κρέμας και της αντηλιακής που θα φορέσεις (ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ!).

3. Όχι στο layering!
Θα σου κάνω μια εύλογη (και κάπως ρητορική) ερώτηση: θα έβαζες ποτέ make up πάνω από το make up της προηγούμενης μέρας; Γιατί να κάνεις το ίδιο με τις κρέμες σου; Επειδή οι κρέμες δεν έχουν χρώμα δεν σημαίνει ότι το προϊόν δεν είναι εκεί. Άρα: για να βάλεις το νέο προϊόν το επόμενο πρωί θα πρέπει πρώτα να αφαιρέσεις την κρέμα που έβαλες το προηγούμενο βράδυ!

4. Καν’το όπως οι Γαλλίδες!
Μπορεί να βαριέσαι να πλένεις το πρόσωπό σου κάθε πρωί με σαπούνι. Για διάφορους λόγους: κρυώνεις (έρχεται Χειμώνας), νιώθεις το πρόσωπό σου να σε τραβάει όταν βάζεις gel δύο φορές, δεν έχεις χρόνο! Σε αυτή την περίπτωση το tip των Γαλλίδων είναι σωτήριο! Εκείνες αγαπούν τα νεράκια καθαρισμού που κάνουν καριέρα ως Micellar Water και τα οποία στην Ελλάδα έχουν γίνει trend τα τελευταία δύο χρόνια. Τι κάνουν, λοιπόν; Το πρωί βάζουν σε ένα βαμβάκι λίγο από αυτό το προϊόν και περνάνε πρόσωπο, μάτια και ντεκολτέ. Τώρα αν εσύ δεν αντέχεις χωρίς να ρίξεις νερό (λογικό! Έχουμε συνηθίσει έτσι!), μπορείς να πλυθείς με σκέτο νερό, να σκουπίσεις το πρόσωπό σου με πετσέτα (αν έχεις την υπομονή να στεγνώσει φυσικά ακόμη καλύτερα!) και έπειτα να κάνεις αυτό το tip με το βαμβάκι και το νεράκι καθαρισμού.

Micellar Water: έχουμε να σου προτείνουμε…


1. Bioderma Sensibio H2O, €15.50
2. Sisley Eau Efficace, €82.90
3. La Roche Posay Physiological Micellar Solution, €12.60
4. Nuxe Micellar Cleansing Water, €14.40
5. Vichy Purete Thermale 3 in 1 Calming Cleansing Micellar Solution, €13.00

Read More

And More