Εκάβη: “Δεν έχω κανέναν άλλον άνθρωπο. Μόνο με αυτήν κάνω παρέα…”

Το δικό μου πρόβλημα δεν είναι ερωτικό. Τα τελευταία 7 χρόνια κάνω παρέα με μια κοπέλα που είχα γνωρίσει στο πανεπιστήμιο. Από την αρχή που γνωριστήκαμε δεθήκαμε και ταιριάξαμε αμέσως. Ήταν η καλύτερη φίλη που είχα ποτέ και τη θεωρώ από τα πιο σημαντικά άτομα στη ζωή μου.

Ποτέ μου δεν είχα πολλές φίλες, γιατί σαν άτομο δυσκολεύομαι να ταιριάξω με κάποιον. Είμαι κάπως μοναχική και κλειστή και δεν βρίσκω εύκολα κάποιον που να έχουμε κοινά και να επικοινωνούμε ουσιαστικά.

Με αυτήν όμως ανοίχτηκα αμέσως. Τόσα χρόνια που κάνουμε παρέα μου έχει σταθεί σε όλες μου τις δύσκολες στιγμές, ήταν κοντά μου όταν όλοι οι υπόλοιποι είχαν φύγει, με καταλάβαινε απόλυτα, νοιαζόταν για μένα. Αυτό που λένε “αδερφή ψυχή”, εγώ το βρήκα στο πρόσωπο της φίλης μου.

Περνάω υπέροχα μαζί της, σαν αδερφή μου τη νιώθω. Πριν λίγες μέρες ωστόσο, μου ανακοίνωσε ότι θα πάει να ζήσει στο εξωτερικό σε μερικούς μήνες. Η καρδιά μου διαλύθηκε… Σε όλη μου τη ζωή πάλευα να βρω μια καλή φίλη και τώρα που την έχω, αυτή μου φεύγει.

Δεν έχω κανέναν άλλον άνθρωπο. Μόνο με αυτήν κάνω παρέα, γιατί μου αρκεί ένας άνθρωπος όταν αυτός με καταλαβαίνει. Δεν έχω άλλες φίλες πέρα από αυτήν, ούτε σύντροφο έχω. Αλλά και σύντροφο να είχα, πάλι δεν θα μπορούσε να καλύψει το κενό της φίλης.

Θα νιώσω φοβερή μοναξιά στη ζωή μου έτσι και φύγει αλλά δεν μπορώ να κάνω και κάτι να το εμποδίσω αυτό. Πάντα ήθελε να φύγει στο εξωτερικό, πόσω μάλλον τώρα λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας.

Τι μπορείτε να με συμβουλέψετε; Έχετε περάσει παρόμοιες καταστάσεις; Θα μπορέσω να είμαι ικανοποιημένη στη ζωή μου και χωρίς αυτήν;

Εκάβη

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Νομίζω οτι θα ήταν καλό να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό. Μοιάζεις να έχεις κάποιο βαθύτερο πρόβλημα που καλείσαι να αντιμετωπίσεις. Δεν είναι φυσιολογικό να εξαρτάται η ζωή και η ευημερία σου απο εναν άλλο άνθρωπο…

  2. Το κλειδί της ευτυχίας σου το κρατάς εσύ! Οι άνθρωποι είναι ΑΥΤΟΦΩΤΟΙ. Να την αποχαιρετήσεις με την καρδιά σου και να θυμάσαι ότι υπάρχει μια γη γεμάτη ανθρώπους ασχολίες ευκαιρίες, καθώς επίσης και skype, μέσω του οποίου μπορείτε να επικοινωνείτε. Η αγάπη δεν χάνεται, οι άνθρωποι δεν περιορίζονται και έτσι είναι η ζωή… εκεί που λες : ΄νά! βρήκα την ισορροπία μου!΄ξαφνικά (ή έστω όχι και τόσο ξαφνικά) το τοπία και τα δεδομένα αλλάζουν.Οπότε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, σε όλους έχει συμβεί κάτι ανάλογο και ίσως κ να συμβαίνει τακτικά. Απλά άνοιξε την καρδιά σου και μη φοβάσαι. Ευχαρίστησέ την που συναντήθηκαν οι δρόμοι σας και είχατε μαζί όμορφες και ουσιαστικές στιγμές και όπως έγινε με εκείνη, θα μπορεί να ξανασυμβεί. Φαντάζομαι ήταν(και είναι) μια σημαντική ΄δασκάλα΄για εσένα. Όσο για την μελλοντική σου σχέση, δεν καταλαβαίνω γιατί πιστεύεις ότι: ΄πάλι δεν θα μπορούσε να καλύψει το κενό της φίλης΄. Να το καλύψει όπως το εννοείς όχι δεν μπορεί (εδώ που τα λέμε δεν χρειαζόμαστε κ κάποιον να μας ΄καλύψει΄), αλλά αν ο σύντροφός σου δεν είναι και ένας καλός κ έμπιστος φίλος, τότε πώς γίνεται; Δεν το καταλαβαίνω

  3. αν ησουνα καλη και σωστη φιλη θα επρεπε να χαιρεσαι που η κολλητη σου θα προχωρησει στη ζωη της και θελει να παει αλλου. Θα επρεπε να χαιρεσαι για το καλο της και αν εδω δεν ειχε προοπτικες ισως να επρεπε να τη συμβουλευεις εσυ να βγει εξω εξ αρχης. Εσυ ομως οχι μονο δε χαιρεσαι και ουτε τη συμβουλεψες, αλλα βαζεις τον εαυτουλη σου πρωτα και σκεφτεσαι οτι θα μεινεις μονη σου και οτι αυτο σου δημιουργει προβλημα. Οι σωστοι φιλοι δε σκεφτονται ετσι. Οι καλοι φιλοι χαιρονται για τους αλλους και σκεφονται το καλο των φιλων τους πρωτα κι οχι αν θα μεινουν μονοι τους. Θα επρεπε να σκεφτεσαι που θα ειναι πιο χαρουμενη η φιλη σου και να της πεις να παει εκει που θελει. Ακουγεσαι πολυ κτητικο ατομο και δε μου κανει εντυπωση που δεν εχεις αλλους φιλους αν φαιρεσαι ετσι γενικως. Τελος, γραφεις οτι θα νιωθεις φοβερη μοναξια ετσι και φυγει αλλα δεν μπορεις να το εμποδισεις. Δηλαδη αν ηταν στο χερι σου θα το εμποδιζες? Θα επρεπε να ντρεπεσαι που σκεφτεσαι ετσι. Δεν εισαι πραγματικη φιλη αυτης της κοπελας και ευτυχως που αυτη η κοπελα φευγει γιατι θα γλιτωσει απο σενα. Ποιος ξερει ποσες φορες την εχεις σαμποταρει μεχρι τωρα σκεφτομενη μονο τον εαυτουλη σου…Και γραφεις κι εδω για να σου πουμε εμεις τι? Πως να την κρατησεις εδω? Αν ειστε οντως φιλες η σχεση σας θα κρατησει παρα την αποσταση και θα βρισκεστε οποτε ερχεται ελλαδα η θα μιλατε μεσω σκαιπ. Αλλα απο πλευρας σου με το που θα βρεις την επομενη διαθεσιμη (an kai opote) θα την ξεγραψεις αμεσως γιατι δε θα σε βολευει πια..

  4. olia γιατί κορίτσι μου βγάζεις τόση κακία και αγένεια?Δεν μπορείς να εκφράσεις την γνώμη σου με πιο ευγενικό και ήρεμο τρόπο?

  5. Αγαπητή φίλη, δε μου φαίνεσαι μοναχικός άνθρωπος εκ πεποιθήσεως. Οι μοναχικοί άνθρωποι επιδιώκουν και απολαμβάνουν τη μοναχικότητα, εσύ το ακριβώς αντίθετο. Προσπαθεί να δικαιολογηθείς λέγοντας ότι είσαι δύσκολη στα γούστα και δεν ταιριάζεις εύκολα. Εμένα μου φαίνεται πως κάτω από αυτό κρύβονται διάφορα συμπλέγματα που σε εμποδίζουν να ανοιχτείς και να είσαι κοινωνική. Είναι φυσικό να λυπάσαι που θα ξενιτευτεί η καλύτερη φίλη σου και θα πάψεις να τη βλέπεις, αλλά θα έπρεπε να μπορούσες να το δεχτείς χωρίς να σου δημιουργεί κανένα πρόβλημα αυτό, ειδικά στην εποχή της τεχνολογίας. Αυτό που νιώθεις λοιπόν είναι ένα σύμπτωμα του προβλήματος. Όχι, δε θα είσαι καλά χωρίς αυτήν, όπως και δεν ήσουν καλά στην πραγματικότητα ΜΕ αυτήν. Απλώς η κοπέλα αυτή λειτουργούσε σα “χαλάκι” κάτω από το οποίο έκρυβες το πρόβλημα και όλα έδειχναν ωραία και τακτοποιημένα. Κατά τη γνώμη μου χρειάζεσαι βοήθεια από ψυχολόγο.

  6. Γέίά σόύ Εκαβη. Λύπαμαι πολυ που φευγει η φιλη σου, ομως ειναι η ευκαιρια σου να της αποδειξεις οτι εισαι κ εσυ μια καλη φιλη. Οπως αποδειχθηκε, η συγκεκριμενη κοπελα σου φερθηκε αριστα! Εισαι πολυ τυχερη! Πολλοι ανθρωποι περνανε μια ζωη ψαχνοντας μίά τέτόίά φίλή κ σύ τήν βρήκές! Ώρά νά τής άπόδέίξέίς ότί τό άξίζές! Γίνέ ύπόστήρίκτίκή στήν άπόφάσή τής. Δώσέ τής κόύράγίό κ θάρρός. Ή ζώή στό έξώτέρίκό δέν έίνάί έύκόλή. Έξάλλόύ, τό ίντέρνέτ έίνάί πάντά έκέί! Πάράλλήλά έσύ, κάνέ δόύλέίά μέ τόν έάύτό σόύ, ψάχνόντάς τήν πράγμάτίκή άίτίά πόύ σέ έχέί κάνέί τόσό κλέίστή. Ίσώς πρέπέί νά δέίς ένάν έίδίκό. Θά σέ βόήθήσέί! Μήν ψάξέίς ύπόκάτάστάτό τής φίλής σόύ. Ή φίλή σόύ δέν χάθήκέ. Έίνάί πάντά έκέί, άρκέί νά έίσάί κ έσύ. Γίνέ τό κόρίτσί γίά τό όπόίό μίά τόσό κάλή φίλή θά ήτάν πέρήφάνή! Κάνέ πάρέές, χώρίς άπάράίτήτά νά τίς όνόμάσέίς φίλόύς. Κάνέ μίά σχέσή. ʼνόίξόύ, όσό άντέχέί ό χάράκτήράς σόύ. Τό κύρίότέρό όμώς, άνάκάλύψέ πώς έφτάσές ώς έδώ κ πόλέμήσέ τό! Μπόρέίς. Ή άύτόέκτίμήσή κάτάκτάτάί.

  7. Eννοείται πως μπορείς να είσαι ευτυχισμένη. Αρχικά είχες έχεις και θα έχεις μια εγκάρδια φίλη, η απόσταση δεν εμποδίζει την ψυχική επαφή. Είναι καλό μια αλλαγή στη ζωή σου, πρέπει να ζήσεις εκεινον τον εαυτό που δεν κρύβεται πίσω από την ασφάλεια και τη δικαιολογία της εσωστρέφειας, πρέπει να δεις τον εαυτό σου δυναμικό και δικδικητικό. Μόνο έτσι θα ζεις χωρίς τον φόβο. Πολλο άνθρωποι νιώθουν μονοι και θα θελαν μια συντροφιά σαν τη δική σου, όρμα στη ζωή με τσαμπουκά ρε! 🙂

  8. mary αν δεν εχεις να πεις τιποτα για την ιστορια καλυτερα να μη μιλας καθολου. Μια χαρα τα λεει η Ολια! Ακου, δεν υπαρχει καποιος τροπος να την εμποδισω…μιλαμε για φιλη κελεπουρι εδω περα! και λιγα της ειπε η Ολια.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More