Ενθουσιώδης η υποδοχή για το Chevalier και τον Σάκη Ρουβά στη Θεσσαλονίκη

Ένα ακόμα Φεστιβάλ Κινηματογράφου όπου η νέα ταινία της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη γνωρίζει ενθουσιώδη υποδοχή από το κοινό. Το 56ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκη υποδέχτηκε την πανελλήνια πρεμιέρα του Chervalier με τους πρωταγωνιστές του να δίνουν το παρών σε μία βραδιά γεμάτη ενθουσιασμό.

Λάτρεις του κινηματογράφου αλλά και δεκάδες «ρουβίτσες» είχαν κατακλύσει από νωρίς το Ολύμπιον. Από την πρεμιέρα δεν θα μπορούσε ένα λείπει ο Σάκης Ρουβάς που έζησε για ακόμη μία αφορά την αποθέωση από τους θαμαστές του.

Στο πλευρό του κορυφαίου Έλληνα σταρ ήταν σε αυτή τη σημαντική στιγμή της καρίερας του και η σύντροφός του Κάτια Ζυγούλη. Παρακολούθησε μαζί του την προβολή της ταινίας, ενώ έζησε και όλη τη διαδικασία του Φεστιβάλ μ ετις ερωτήσεις των δημοσιογράφων αλλά και του σινεφίλ κόσμου που βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Ολύμπιον.

Ο Σάκης μίλησε, μαζί με τους υπόλοιπους συντελεστές της ταινίας, για την εμπειρία της συμμετοχής του και μοιράστηκε τη χαρά του με τον κόσμο.

Το Chevalier είναι για εκείνον το τρίτο κινηματογραφικό του στοίχημα, όπως είναι και για την Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη. (διάβασε εδώ περισσότερα) Σε σενάριο της ίδιας και του Ευθύμη Φιλίππου.

To story της ταινίας
Μια παρέα αντρών επιστρέφει από χειμερινή εκδρομή ψαρέματος σε ένα γιοτ. Όταν μια μηχανική βλάβη τους εγκλωβίζει στο σκάφος, κάπου στον Σαρωνικό, θα αναλώσουν την ώρα τους μ’ ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι που ονομάζεται Chevalier. To Chevalier είναι τόσο διασκεδαστικό, όσο και βαθιά ανταγωνιστικό. Κανείς δεν θα κατέβει από το σκάφος, αν δεν ανακηρυχτεί ο νικητής…

‘Ολη η ταινία γυρίστηκε πάνω σε ένα σκάφος, που βρισκόταν στην Μαρίνα του Φαλήρου. Πριν ξεκινήσουν, πέρασαν περίπου 8 μήνες μέχρι η σκηνοθέτις να καταλήξει στα πρόσωπα των Γιώργου Κέντρου, Γιώργου Πυρπασόπουλου, Βαγγέλη Μουρίκη, Πάνου Κορώνη, Μάκη Παπαδημητρίου και Σάκη Ρουβά.

Πέρασε από το κάστινγκ πλήθος κόσμου και η επιλογή έγινε, ανεξαρτήτως ταλέντου, με βάση τις προσωπικότητες των ηθοποιών που θα αναλάμβαναν τους ήρωες.

Για κάποιους που δεν γνώριζε εκ των προτέρων η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη χρησιμοποίησε ως κριτήριο τη συζήτηση πάνω σε διάφορα θέματα, σχετικά και άσχετα με το concept. Η ίδια έχει εκμυστηρευτεί ότι μ ετον Γιώργο Πυρπασόπουλο, για παράδειγμα, μίλησαν για σέρφινγκ.

Η ταινία έχει γνωρίσει ήδη μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο του διεθνούς κινηματογράφου. Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του Chevalier στο Φεστιβαλ του Λοκάρνο και την θερμή υποδοχή του, ακολούθησε η βράβευση στο 21ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σεράγεβο.

Το Chevalier κέρδισε την Ειδική Μνεία της Κριτικής Επιτροπής (Special Jury Mention) και ο Σάκης Ρουβάς μαζί με όλο το cast των ηθοποιών κέρδισαν Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας παραλαμβάνοντας την “Καρδιά του Σεράγεβο” (Sarajevo Heart for Best Actor). Στη συνέχεια ήρθε και η κορυφαία διάκριση στο BFI London Film Festival.

Η επίσημη διανομή του Chevalier στις κινηματογραφικές αίθουσες θα γίνει από την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου από την Feelgood Entertainment.

Read More

And More