Εσύ ξέρεις; Τι σημαίνουν τα συστατικά που διαβάζεις στις κρέμες σου!

Όλες έχουμε κάμποσες κρέμες στο ντουλάπι του μπάνιου μας. Και στο πίσω μέρος από τις κρέμες αυτές υπάρχουν πολλές σειρές από αυτό που λέμε “ψιλά γράμματα” που στην πραγματικότητα είναι τα συστατικά που περιέχονται. Λέξεις όπως AHA, βιταμίνη C ή Ε, υαλουρονικό κι ένα σωρό ακόμη άγνωστες λέξεις που σε γενικές γραμμές ξέρουμε ότι κάνουν καλό, αλλά στην πραγματικότητα πολύ λίγες ξέρουν ποιο κάνει τι ακριβώς!

Μια μικρή εισαγωγή πριν προχωρήσουμε στην ανάλυση των πιο βασικών συστατικών. Μεγαλώνοντας η επιδερμίδα μας αλλάζει και μπορείς να το διαπιστώσεις και η ίδια κάνοντας ένα απλό test: να ανακαλύψεις και να δεις μερικές από τις φωτογραφίες της εφηβείας σου. Ακόμη και τα χείλη σου είχαν περισσότερο όγκο, ήταν πιο juicy.

Με την παρόδο του χρόνου, λοιπόν, συμβαίνουν διάφορες μεταβολές, όπως η εμφάνιση δυσχρωμιών, η μείωση παραγωγής κολαγόνου και υαλουρονικού οξέος και μέσω της επίδρασης των διάφορων περιβαλλοντικών παραγόντων όπως είναι ο ήλιος έχουμε υπερδραστηριποίηση των ελεύθερων ριζών. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα η επιδερμίδα να χαλαρώνει και να αποκτά μια κουρασμένη όψη. Κι εκεί έρχονται οι κρέμες με τα βασικά συστατικά τους όπως λευκαντικές ουσίες, αντιοξειδωτικά (βιταμίνη C και Ε) δεσμεύουν και εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες.
Επιπλέονμ χρειάζονται και κάποια άλλα συστατικά όπως είναι η ρετινόλη και τα AHA που ενεργοποιούν την παραγωγή κολαγόνου γιατί πέρα από τους εξωτερικούς παράγονες έχουμε να αντιμετωπίσουμε και το γεγονός ότι οι ίδιες μεγαλώνουμε.

Κάνε κλικ εδώ για να δεις αναλυτικά ποιο συστατικό κάνει τι κι έπειτα να το αναζητήσεις στις κρέμες σου (ή να ακολουθήσεις και την αντίστροφη διαδικασία)!

Read More

And More