Extreme makeover! Πως ήταν τα μεγαλύτερα ονόματα της μόδας στο παρελθόν

Αν σου είναι δύσκολο να φανταστείς ή να θυμηθείς πως ήταν στο παρελθόν η σημερινή ελίτ της μόδας, τότε θα σε βοηθήσω εγώ. Αυτή τη φορά θα μπούμε στη χρονομηχανή, αλλάζοντας εποχή και δεκαετία και γνωρίζοντας από την αρχή μεγάλα ονόματα της μόδας, όπως σχεδιαστές, editors, φωτογράφους.

Εν ολίγοις, βγάζουμε από το μπαούλο φωτογραφίες επωνύμων, που φυσικά ασχολούνται με τη μόδα, κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν και προσπαθούμε να μαντέψουμε σε ποιον ανήκει η κάθε φωτογραφία! Ντάξει, η ανάλυση της εικόνας που θα αντικρίσεις και που αναφέρεται στην τότε εποχή, σε συνδυασμό με το extreme makeover που έχουν υποστεί οι περισσότεροι, ίσως να μην σε βοηθήσει και πολύ στη μαντεψιά που θα κάνεις. Εγώ όμως σαν σωστή fashion editor έχω σκοπό να σε βοηθήσω και να σε βάλω για τα καλά μέσα σε αυτό το ενδιαφέρον θέμα. Θα καταλάβεις άραγε ποιοι είναι οι Dolce & Gabbana; Θα αναγνωρίσεις τη Donatella Versace στα νιάτα της;

Τότε: Μια σπάνια φωτογραφία, τότε που τα λευκά του μαλλιά και τα μαύρα του γυαλιά δεν είχαν γίνει ακόμα σήμα κατατεθέν του!

Τώρα: Αναφέρομαι φυσικά σε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της μόδας, τον Karl Lagerfeld, ο οποίος κατέχει πλέον το δικό του brand και ταυτόχρονα διευθύνει τον οίκο Chanel και Fendi.

Τότε: Ίσως η extreme μεταμόρφωση που έχει υποστεί στην πάροδο των χρόνων, σε έχει κάνει να ξεχάσεις την παλιά της εικόνα!

Τώρα: Η Donatella Versace είναι μια από τις ιέρειες της μόδας… και της πλαστικής! Σίγουρα και αναμφισβήτητα στις φλέβες της κυλάει fashionable αίμα.

Τότε: Ήταν αυτή που έφερε την punk κουλτούρα από τους δρόμους στο catwalk.

Τώρα: Είναι η Vivienne Westwood που ακόμα και τώρα είναι ορκισμένη οπαδός αυτής της αισθητικής!

Τότε: Όπως θα έλεγε και η Νατάσσα Μπερέκου (aka beauty editor στο tlife), αυτό το κορίτσι που βλέπεις στη φωτογραφία έχει το ίδιο κούρεμα ακόμα και σήμερα (και πάλι aka signature haircut).

Τώρα: Είναι φυσικά η Anna Wintour, αρχισυντάκτρια της αμερικάνικης Vogue, η οποία δεν έχει αλλάξει και θεαματικά όλα αυτά τα χρόνια.

Τότε: Κάπου στο 1960 αυτός ο σχεδιαστής χρησιμοποιούσε μόνο το επίθετό του και όχι το όνομά του, όπως κάνει δηλαδή τις τελευταίες δεκαετίες. Σου λέει κάτι το επίθετο Garavani;

Τώρα: Είναι ο Valentino, ο Ιταλός σχεδιαστής και δημιουργός ρούχων.

Τότε: Από το παρελθόν συνήθιζαν να είναι ομάδα και αχώριστοι.

Τώρα: Ο Domenico Dolce και ο Stefano Gabbana είναι οι δημιουργοί του οίκου Dolce & Gabbana, με συλλογές εμπνευσμένες από την κληρονομιά της Ιταλίας.

Τότε: Έγινε διάσημη για το εξαιρετικό της στιλ, καθώς και για την στιλιστική επιμέλεια της Jackie O.

Τώρα: Η Carolina Herrera είναι η διάσημη σχεδιάστρια με τις chic και lady like συλλογές και ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τα φορέματα πολλών διάσημων στο red carpet.

Τότε: Θα σου δώσω μια βοήθεια, λέγοντάς σου πως η κυρία της φωτογραφίας είναι πρόεδρος του Συμβουλίου Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής.

Τώρα: Είναι η Diane Von Furstenberg, δημιουργός του θηλυκού wrap dress!

Τότε: Μήπως σου είναι λίγο πιο εύκολο να τον αναγνωρίσεις, λόγω της κάμερας που κρατάει;

Τώρα: Αναφέρομαι στον φωτογράφο Mario Testino, ο οποίος έχει φωτογραφίσει όλα τα super models των τελευταίων δεκαετιών!

Τότε: Ο συγκεκριμένος σχεδιαστής ξεκίνησε την καριέρα του όχι σαν desinger, αλλά σαν πωλητής γραβατών.

Τώρα: Είναι ένας από τους μεγαλύτερους σχεδιαστές, με έδρα στην Αμερική! Ναι, είναι ο Ralph Lauren.

Τότε: Μια δυνατή προσωπικότητα στο χώρο της μόδας, που καθόταν από τότε στα front row των catwalks.

Τώρα: Είναι η Carine Roitfeld, αρχισυντάκτρια της γαλλικής Vogue.

Read More

And More