Πες μου το ζώδιό σου να σου πω πως θα σε επηρεάσει η σημερινή πανσέληνος…

Την τελευταία μέρα του καλοκαιριού στις 16.58 – ώρα Ελλάδας – σχηματίζεται και η δεύτερη Πανσέληνος του Αυγούστου. Το φαινόμενο των δυο Πανσελήνων σε ένα μήνα δεν είναι σύνηθες. Συμβαίνει κάθε δυόμισι χρόνια και γι’ αυτό το δεύτερο φεγγάρι που πραγματοποιείται στον ίδιο μήνα, ονομάζεται «μπλε» φεγγάρι. Αυτό φυσικά δεν αναφέρεται στο «χρώμα» του φεγγαριού, απλά είναι μια έκφραση που επικράτησε από τον αγγλικό όρο «once in a blue moon» που κυριολεκτικά σημαίνει «μια φορά κάθε μπλε φεγγάρι» και μεταφορικά ένα φαινόμενο που συμβαίνει σπάνια. Πραγματικά, το επόμενο μπλε φεγγάρι θα σχηματιστεί στις 31 Ιουλίου 2015. Όσον αφορά τώρα στη συγκεκριμένη Πανσέληνο που διαμορφώνεται στις 31 Αυγούστου, θεωρείται αρκετά θετική, αφού σχηματίζει σύνοδο με τον Χείρωνα, εξάγωνο με τον Πλούτωνα και τρίγωνο με τον Άρη. Έτσι, είναι πολύ πιθανό μέσα από σημαντικά γεγονότα – θετικά ή αρνητικά – να ξεπεράσουμε τις ανασφάλειες και τα προβλήματά μας και να χαράξουμε μια νέα πιο δυναμική πορεία.

Αν σε απασχολεί κάτι συγκεκριμένο και χρειάζεσαι μια πιο προσωπική πρόβλεψη κάνε “κλικ” εδώ

Κριός
Η τελευταία Πανσέληνος του καλοκαιριού πραγματοποιείται στο δωδέκατο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου από όπου πρόκειται να δραστηριοποιήσει το υποσυνείδητό σου και να σε παροτρύνει να δρομολογήσεις σημαντικές αλλαγές στη ζωή σου. Ο Χείρωνας που σχηματίζει στενή σύνοδο με το γεμάτο φεγγάρι, θα σε βοηθήσει να αξιολογήσεις την συμπεριφορά τόσο την δική σου όσο και των ατόμων που ζουν κοντά σου και να προσπαθήσεις να βελτιώσεις τις σημαντικές σχέσεις της ζωής σου. Πολλοί Κριοί μπορεί να δημιουργήσουν αυτό το διάστημα μια παράνομη σχέση ή μια σχέση που θα πρέπει να μείνει κρυφή. Σ’ αυτή την περίπτωση θα πρέπει να θυμάσαι ότι πρόκειται για το πιο φωτεινό φεγγάρι του χρόνου που «φωτίζει» κάθε μυστικό, γι’ αυτό φρόντισε να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις και τις συνέπειες.

Ταύρος
Η πανσέληνος που διαμορφώνεται στις 31 Αυγούστου σε παροτρύνει να κάνεις ένα ξεκαθάρισμα στο φιλικό σου κύκλο και αφού απαλλαγείς από «δυσάρεστες» επιρροές και κακές συναναστροφές, να αρχίσεις να προετοιμάζεσαι για την κατάκτηση των μελλοντικών στόχων σου. Ο Πλούτωνας και ο Άρης που ρίχνουν τις θετικές τους ακτίνες σ’ αυτό το «μπλε» φεγγάρι θα σου προσφέρουν την κατάλληλη υποστήριξη είτε για να εδραιώσεις συναισθηματικές σχέσεις, είτε για να προωθήσεις σχέδια που σχετίζονται με το εξωτερικό. Όσοι Ταύροι επιθυμείτε να γίνετε γονείς, θα πρέπει να προσπαθήσετε περισσότερο αυτό το διάστημα που υπάρχει εύνοια σύλληψης. Τέλος, καλό θα είναι να προσέξεις την διαχείριση των οικονομικών σου, αφού υπάρχει τάση σπατάλης που μπορεί να σου δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.

Δίδυμοι
Η Πανσέληνος που διαμορφώνεται την τελευταία μέρα του καλοκαιριού φωτίζει τον τομέα της καριέρας σου και σηματοδοτεί αλλαγές που θα επηρεάσουν και την οικογενειακή σου ζωή. Είτε πρόκειται για μια αλλαγή θέσης, είτε ακόμα και για μια εντελώς διαφορετική επαγγελματική πορεία, καλό θα είναι να μελετήσεις προσεκτικά όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα προτού προβείς σε καθοριστικές κινήσεις που δεν ανατρέπονται. Εξάλλου, ξέρεις ήδη ότι τα οικονομικά σου χρειάζονται μια ριζική αναδιάρθρωση και η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί δεν σου αφήνει περιθώρια για το παραμικρό λάθος. Ευτυχώς για λίγο καιρό ακόμα (μέχρι τις 4/10) έχεις τον Κρόνο στο πλευρό σου που σου χορηγεί την απαραίτητη ωριμότητα που χρειάζεται αυτό το διάστημα προκειμένου να αξιολογήσεις σωστά τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν.

Καρκίνος
Η πανσέληνος που πραγματοποιείται στον 9ο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου, θα αποδειχθεί εξαιρετικά θετική για σένα. Η θετική συμμετοχή του Άρη και του Πλούτωνα μάλιστα, θα σου δώσει την ευκαιρία να συναναστραφείς με πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους και να αναπτύξεις μια νέα φιλοσοφία σχετικά με την πορεία της ζωής σου. Επαγγελματικά θέματα που σε απασχολούν, θα βρουν τη λύση τους, ενώ τα οικονομικά σου πρόκειται να βελτιωθούν σημαντικά. Αν σκέφτεσαι να ξεκινήσεις μια καινούρια μελέτη, τώρα είναι η ιδανική περίοδος, ενώ αν μέχρι τώρα οι συνθήκες δεν σου επέτρεψαν να κάνεις διακοπές, τώρα θα έχεις την ευκαιρία να ταξιδέψεις και να περάσεις αξέχαστα. Αν μάλιστα παραμένεις αδέσμευτος, μια νέα γνωριμία, θα αποδειχθεί η καλύτερη συντροφιά σου τις κρύες μέρες του χειμώνα και όχι μόνο.

Λέων
Η Πανσέληνος που πραγματοποιείται την τελευταία μέρα του καλοκαιριού θα σου δημιουργήσει κάποιες ανησυχίες σχετικά με τα περιουσιακά σου στοιχεία καθώς επίσης και τα οικονομικά σου – κυρίως αυτά που διαχειρίζεσαι από κοινού με άλλους. Ίσως διαπιστώσεις ότι γίνονται μεγαλύτερες σπατάλες από όσο φανταζόσουν και το γεγονός αυτό σε αναγκάσει να θέσεις κάποιους κανόνες και όρια στους συνεταίρους σου. Το μπλε φεγγάρι ωστόσο, θα βγάλει στην επιφάνεια και την κρυμμένη σου σεξουαλικότητα, με αποτέλεσμα να εκδηλώσεις ανοιχτά το πάθος σου στο σύντροφό σου και να αναζωπυρώσεις τη σχέση σας. Αν πάλι είσαι ελεύθερος, ίσως θεωρήσεις ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να εκδηλώσεις τον θαυμασμό σου σε ένα άτομο από το εργασιακό σου περιβάλλον.

Παρθένος
Η Πανσέληνος που πραγματοποιείται στον άξονα των σχέσεών σου στις 31 Αυγούστου, πρόκειται να «φωτίσει» τα κακώς κείμενα της σχέσης σου ώστε να σε βοηθήσει να βρεις λύσεις στα προβλήματα που υποβόσκουν εδώ και καιρό με τον σύντροφό σου ή με κάποιον συνέταιρό σου. Παρόλο που μπορεί να βλέπεις ως πιο πιθανή λύση το χωρισμό, η θετική επιρροή του Πλούτωνα και του Άρη, θα σου δώσουν την ευκαιρία να λύσεις οποιοδήποτε πρόβλημα από τη ρίζα του και να δημιουργήσεις μια πιο υγιή σχέση με τον σύντροφό σου. Για να επιτευχθεί αυτό φυσικά θα πρέπει να γίνει μια συζήτηση εκ βαθέων που θα συμβάλλει στο να ξεκαθαρίσει οποιαδήποτε αμφιβολία του ενός προς τον άλλον. Αν είσαι ελεύθερος, μια νέα γνωριμία θα σε γοητεύσει τόσο πνευματικά, όσο και ερωτικά.

Ζυγός
Η Πανσέληνος που σχηματίζεται στις 31 Αυγούστου θα σε βοηθήσει να εκδηλώσεις συναισθήματα που μέχρι τώρα κρατούσες κρυφά και να αποκαταστήσεις διαφορές που διαιωνίζονται μέσα στο επαγγελματικό σου περιβάλλον. Ίσως κάποιοι συνάδελφοί σου, προσπαθούν να σε διαβάλλουν ή βολιδοσκοπούν για να εντοπίσουν ένα λάθος σου που θα τους χρησιμεύσει για να εξασφαλίσουν την δική τους πρόοδο, όμως το μόνο που θα πετύχουν είναι να επαληθεύσουν την παροιμία που λέει ότι «όποιος σκάβει το λάκκο του αλλουνού, πέφτει ο ίδιος μέσα». Παρόλα αυτά καλό θα είναι να έχεις το νου σου, ώστε να μην «ανοίγεσαι» σε άτομα που δεν αξίζουν την εμπιστοσύνη σου. Όσον αφορά στην αισθηματική σου ζωή, αυτό το διάστημα δεν υπάρχουν αλλαγές και επομένως τα πράγματα παραμένουν ως έχουν.

Σκορπιός
Η τελευταία Πανσέληνος του καλοκαιριού, πραγματοποιείται στον θετικό πέμπτο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου, και σου δίνει την ευκαιρία να ασχοληθείς με όλες τις απολαύσεις της ζωής, να διασκεδάσεις ή να εκπληρώσεις μια επιθυμία σου που μπορεί να σχετίζεται με την απόκτηση του πρώτου σου παιδιού. Ο έρωτας φυσικά θα πρωταγωνιστήσει το επόμενο δεκαπενθήμερο και μαζί με τον σύντροφό σου θα ζήσεις μοναδικές εμπειρίες. Αν είσαι ελεύθερος, ένας νέος έρωτας, βρίσκεται προ των πυλών, ο οποίος θα αλλάξει την πορεία της ζωής σου, αφού ο κυβερνήτης σου Πλούτωνας συμμετέχει θετικά στην Πανσέληνο. Αυτό το διάστημα έχεις επίσης την ευκαιρία να αποκαταστήσεις τις σχέσεις σου με αδέλφια και συγγενικό περιβάλλον, ή να κάνεις ένα ταξίδι ώστε να επισκεφτείς συγγενείς που έχεις να δεις καιρό.

Τοξότης
Το καλοκαίρι σε αποχαιρετά με μια πανσέληνο που λαμβάνει χώρα στον τέταρτο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου. Το επόμενο διάστημα λοιπόν, ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνεις έναν απολογισμό και να δρομολογήσεις ακόμα και μακροπρόθεσμες αλλαγές που αφορούν τις σχέσεις με την οικογένειά σου, και το χώρο που ζεις. Μια μετακόμιση – ακόμα και στο εξωτερικό – μπορεί να αποδειχθεί πολύ θετική για το μέλλον σου, ειδικά αν είναι κάτι που σκέφτεσαι εδώ και καιρό. Ωστόσο μπορεί να πρόκειται και για μια άφιξη κάποιου ατόμου από το εξωτερικό, που θα επηρεάσει με κάποιο τρόπο την πορεία της ζωής σου. Προσοχή χρειάζονται οι σχέσεις σου με τους γονείς σου και καλό θα ήταν – σαν πιο νέος – να ρίξεις λίγο νερό στο κρασί σου ώστε να μην δημιουργηθεί ψυχρότητα στην ατμόσφαιρα.

Αιγόκερως
Η τελευταία πανσέληνος του καλοκαιριού διαμορφώνεται στον τρίτο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου που σχετίζεται με την επικοινωνία, τα μικρά ταξίδια και το κοντινό περιβάλλον σου. Το ολόγιομο φεγγάρι θα σου δώσει την ευκαιρία να προγραμματίσεις μακροπρόθεσμες αλλαγές που μπορεί να σχετίζονται με την εκπαίδευσή σου -αν είσαι φοιτητής-, τη συμπεριφορά σου ή το συγγενικό σου περιβάλλον. Καλό θα είναι να προσέχεις τα λόγια και τις πράξεις σου που μπορεί να δημιουργήσουν ένα αρνητικό κλίμα στις σχέσεις σου, και παράλληλα να δεχτείς τις συμβουλές και τις ιδέες των ατόμων που διαθέτουν εμπειρίες και που μπορούν να επηρεάσουν θετικά την μελλοντική σου πορεία. Η θετική όψη του Πλούτωνα από το ζώδιό σου καθώς επίσης και του Άρη, θα αυξήσουν το επικοινωνιακό σου χάρισμα, με αποτέλεσμα να προσεγγίσεις πιο εύκολα άτομα που σε ενδιαφέρουν είτε αισθηματικά είτε φιλικά.

Υδροχόος
Το μπλε φεγγάρι, σχηματίζεται στις 31 Αυγούστου στον δεύτερο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου και αυτό σημαίνει ότι για το επόμενο δεκαπενθήμερο τα οικονομικά σου θα σε απασχολήσουν ιδιαίτερα. Ωστόσο οι θετικές γωνίες που σχηματίζουν ο Άρης και ο Πλούτωνας θα αποτελέσουν μια βοηθητική επιρροή που θα σου επιτρέψουν να «εντοπίσεις» μια νέα πηγή εσόδων. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τώρα η ενασχόλησή σου με θέματα δευτερεύουσας σημασίας ήταν η αιτία να «βλέπεις το δάσος και να χάνεις το δέντρο». Έστω και τώρα όμως δεν είναι αργά για να αντιληφθείς την αξία κάποιων πραγμάτων και να αλλάξεις κάποιες συνήθειες που θα σε ωφελήσουν οικονομικά. Φυσικά θα πρέπει να κινηθείς με μυστικότητα, και να μην αποκαλύψεις σε αναξιόπιστα άτομα τα σχέδιά σου. Ο σύντροφός σου θα υποστηρίξει κάθε σου προσπάθεια.

Ιχθείς
Το καλοκαίρι τελειώνει επίσημα στις 31 Αυγούστου και την ίδια μέρα σχηματίζεται η δεύτερη πανσέληνος του μήνα, στο δικό σου ζώδιο. Το γεγονός αυτό θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό για σένα, αφού φαίνεται ότι τώρα αποκορυφώνονται θέματα που ξεκίνησαν με την Νέα Σελήνη στο ζώδιό σου – στις 21/2/2012 – και μπορείς πια να αποκομίσεις τους καρπούς των κόπων σου. Τώρα πια, μπορείς να μειώσεις τους ρυθμούς σου, να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο στον εαυτό σου, και παράλληλα να μελετήσεις και να οργανώσεις τα επόμενα σχέδιά σου. Η θετική συμμετοχή του Πλούτωνα και του Άρη, θα σε βοηθήσουν να κάνεις τις καλύτερες επιλογές αφού ήδη η σοφία και η ωριμότητα που έχεις αποκτήσει θα αποτελέσουν το σημαντικότερο παράγοντα της επιτυχίας σου. Η αισθηματική σου ζωή, τα τυχόν νέα ενδιαφέροντα που θα μελετήσεις καθώς και τα ταξίδια, θα σου προσφέρουν σημαντικές εμπειρίες το ερχόμενο διάστημα.

Read More

And More