Η. Ματιάμπα στο TLIFE: “Υπάρχουν στιγμές που ερωτεύομαι ό,τι υπάρχει γύρω μου”

“Ο χρόνος είναι αυτός που δείχνει την πορεία ενός τραγουδιστή”, δηλώνει στο TLIFE ο Ησαΐας Ματιάμπα. Εκείνος φαίνεται πως κατάφερε να χειριστεί μέχρι στιγμής πολύ καλά το χρόνο και να κερδίσει την αναγνώριση! Το όνομά του είναι πλέον πολύ ψηλά στο ελληνικό πεντάγραμμο και κάθε του συνεργασία είναι επιτυχημένη.

Φέτος, τραγουδάει στον Σταυρό του Νότου με τον Μύρωνα Στρατή και τον Παναγιώτη Τσακαλάκο. Η καλή τους διάθεση, η θετική ενέργεια και η αγάπη τους για την μουσική είναι αυτά που έχουν κάνει να “δέσει το γλυκό”.

Η μουσική για τον Ησαΐα άλλωστε είναι από τα σημαντικότερα πράγματα στην ζωή του μαζί με τον έρωτα, την αγάπη και την οικογένεια. Ο ίδιος αποκαλύπτει στο TLIFE αν είναι ερωτευμένος αυτή την περίοδο, πως τον έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση αλλά και αν θα ήθελε να γίνει ηθοποιός.

Η… ευκαιρία σου ήλθε από το ΝΑ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ του MEGA! Οι επικριτές αυτών των show λένε ότι βγάζουν δεκάδες τραγουδιστές που τελικά δεν κάνουν καριέρα… Εσύ πως τοποθετείσαι σε αυτό;
Ο χρόνος είναι αυτός που δείχνει την πορεία ενός τραγουδιστή. Όσοι έχουν βγει απ’ αυτά τα show μέχρι τώρα κι έχουν παραμείνει στο χώρο αυτό, σημαίνει ότι τα έχουν καταφέρει αρκετά καλά. Δυστυχώς πλέον ο δρόμος που θα πρέπει να ακολουθήσει ένα νέο παιδί για να μπει στο χώρο της μουσικής είναι αυτά τα show. Υπάρχουν και εξαιρέσεις βέβαια, απλά είναι ελάχιστες.

Σε έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση και η πολιτική αστάθεια; Πως μεταφράζεται αυτό στην καθημερινότητά σου;
Και βέβαια έχω επηρεαστεί απ’ την οικονομική κρίση! Προσπαθώ να μην ξοδεύω τα χρήματά μου κάνοντας άσκοπες αγορές. Παράλληλα βέβαια δεν κρύβω το θυμό μου απέναντι στους πολιτικούς και την αγωνία μου για το μέλλον αυτού του τόπου.

Σκέφτηκες ποτέ να εγκαταλείψεις την Ελλάδα;
Θα ήθελα να δοκιμάσω κάποια στιγμή την τύχη μου στο εξωτερικό. Βέβαια αυτό είναι ένα όνειρο που διαρκώς απομακρύνεται με το πέρασμα του χρόνου. Απ’ την άλλη δε θα πάψω να πιστεύω ποτέ στον εαυτό μου για το τι μπορώ να κάνω είτε στη μουσική, είτε όπου αλλού μου δοθεί η ευκαιρία να δείξω και άλλες πτυχές του εαυτού μου.

Τι περιμένεις από τη συνεργασία σου με τον Μύρωνα Στρατή και τον Παναγιώτη Τσακαλάκο στο Σταυρό του Νότου; Πιστεύεις ότι θα “δέσει το γλυκό”;
Πιστεύω πως το ”γλυκό” σίγουρα θα δέσει, πρώτον γιατί είναι πολύ καλά παιδιά (στοιχείο πολύ σημαντικό για τέτοιου είδους συνεργασίες) και δεύτερον γιατί ο καθένας τους είναι ταλαντούχος και διαφορετικός σε αυτό που κάνει. Στοιχείο επίσης πολύ σημαντικό για τη δημιουργία ενός προγράμματος. Το δέσιμο έρχεται στην καλή διάθεση, στη θετική ενέργεια και στην αγάπη που έχουμε όλοι μας για τη μουσική.

Έχεις δοκιμάσει κατά κάποιον τρόπο και το ταλέντο σου στην υποκριτική μέσα από το Rent και την παράσταση που παίζεις τώρα “Σεσουάρ για δολοφόνους”. Θα σου άρεσε να ασχοληθείς με τον χώρο της υποκριτικής;
Αν μου αρέσει κάτι πάρα πολύ και πιστεύω πως μπορώ να ανταπεξέλθω σε αυτό θα το δοκιμάσω. Κρύβει μία υπέροχη μαγεία ο χώρος αυτός και αυτό είναι που με ελκύει. Δε μιλώ βέβαια για τα παροδικά φώτα που προσφέρει , αλλά για το ότι έχεις τη δυνατότητα να πειραματίζεσαι και ίσως μερικές φορές να παρατηρείς στοιχεία του εαυτού σου που τα είχες αφήσει στην άκρη ή δεν τα είχες καν.

Αποφεύγεις να δημοσιοποιείς τους δεσμούς σου. Σε ενοχλεί να μαθαίνει ο κόσμος την προσωπική ζωή;
Δε με ενοχλεί, απλά με την δική μου ματιά το βλέπω ανούσιο και βαρετό. Ότι είναι να γίνει θα γίνει κι ότι είναι να μαθευτεί θα μαθευτεί. Δε μου αρέσει να κρύβομαι, μου αρέσει να ζω όσο μπορώ την κάθε μου στιγμή χωρίς να σκέφτομαι αν με βλέπουν/σχολιάζουν ή όχι. Η ζωή είναι ωραία.

Είσαι ερωτευμένος;
Είναι φορές που είμαι ερωτευμένος με τα πάντα. Υπάρχουν στιγμές που ερωτεύομαι ότι υπάρχει γύρω μου. Τυχερός είναι ο άνθρωπος που αγαπά και ερωτεύεται αυτά που του δίνονται στη ζωή.

Σε ποιο πράγμα δίνεις μεγαλύτερη αξία στη ζωή σου;

Μεγαλύτερη αξία στη ζωή μου δίνω, στον έρωτα, στην αγάπη, στην οικογένεια και στη μουσική.

Read More

And More