To σπίτι του Harrison Ford στο Λος Άντζελες!

Λίγες μέρες πριν είχαμε δει το διαμέρισμα που πούλησε ο γνωστός ηθοποιός Harrison Ford. Σήμερα όμως θα “τρυπώσουμε” στο σπίτι που μένει τώρα….

Η έπαυλη βρίσκεται στο Λος Άντζελες και η αξία της αγγίζει τα 8,5 εκατομμύρια δολάρια. Για να δούμε…


Ποιότητα ζωής σημαίνει ένα σπίτι με έντονη την παρουσία της φύσης…


Η αυτονόητη στα σπίτια των επωνύμων πισίνα με φόντο το επιβλητικό σπίτι. Τιρκουάζ πολυτέλεια και απομόνωση…


Το λευκό για άλλη μια φορά έχει την τιμητική του. Μερικές σκούρες πινελιές για την αντίθεση, κάποιες δόσεις χρώματος για να σπάσει η μονοτονία και πολύ φως. Ένας αρμονικός χώρος χωρίς ιδιαίτερες διακοσμητικές εξάρσεις.


Στο ίδιο ισορροπημένο μοτίβο κι αυτό το καθιστικό! Το ξύλινο πάτωμα “ζεσταίνει” το χώρο δίνοντάς του παράλληλα διαχρονικότητα.


Λευκό και μαύρο ξανά. Αυτή τη φορά οι έντονες μπλε αποχρώσεις δίνουν ζωντάνια και φρεσκάδα στο χώρο. Όπως θα παρατήρησες υπάρχει μια κοινή γραμμή… Αρκούν μερικές λεπτομέρειες για να δώσουν διαφορετική “γεύση”.


Summer Breeze! Μια εικόνα γεμάτη φως και φρεσκάδα. Η αξία και η κομψότητα του λευκού στη διακόσμηση είναι ανεκτίμητη. Ένα τραπέζι σε σκούρους τόνους, μια επιβλητική βάση, ένα λουλούδι και αμέσως ο χώρος απέκτησε ενδιαφέρον.


Δεν θα μπορούσε να “παραστρατήσει” η κουζίνα. Στο ίδιο ύφος, στο ίδιο χρώμα με τη διαφορά ότι εδώ το ξύλο έχει επιλεχθεί σε πιο ανοιχτούς τόνους για πιο “casual” αποτελέσματα!


Η τραπεζαρία σε πιο αυστηρό ύφος. Το ξύλο αλλάζει την ατμόσφαιρα, αναδεικνύοντας όμως τις λευκές καρέκλες…


Εδώ κάνει την εμφάνισή του το παρελθόν, αποτυπωμένο στο γραφείο και στην ιδιαίτερη καρέκλα του. Δερμάτινες πολυθρόνες συμπληρώνουν το ίδιο λευκό φόντο που αποκτά διαφορετικό εντελώς στιλ.


Η θέα είναι κάτι από το οποίο εξαρτάται η αξία ενός σπιτιού, χωρίς καμία αμφιβολία.


Στο μπάνιο κυριαρχεί το ξύλο. Το λευκό “αποσύρεται” στις λεπτομέρειες. Το χώρο συμπληρώνουν οι κρίνοι.


Λευκή (φυσικά), λιτή κρεβατοκάμαρα. Ξύλινο πάτωμα σε σκούρους τόνους που δένει με το τραπεζάκι και το πλαίσιο του τζακιού και τέλος. Η φωτεινότητα του λευκού είναι το ζητούμενο και δεν διακόπτεται παρά ελάχιστα. Ξεκούραστο mix & match σύγχρονου και ρομαντικού σε μικρές, διακριτικές δόσεις.


Και ξαφνικά, επιβάλλεται ένας έντονα δυναμικός και μοντέρνος πίνακας με χρώμα. Το πράσινο επιβάλλεται και συνδυάζεται με το κρεβάτι αλλά και με το αναπαλαιωμένο τραπέζι.


Και ξαναεπιστρέφουμε στις καθαρές γραμμές ολοκληρώνοντας τη βόλτα μας με ένα υπνοδωμάτιο που τους λευκούς τόνους συμπληρώνουν τα έντονα μπλε στοιχεία και μερικές χαρούμενες λεπτομέρειες παιδικότητας.

Read More

And More