Δες πώς ένας ηλεκτρικός σταθμός έγινε σπίτι!

Ο Todd R. Cole αγόρασε το οίκημα πριν 17 χρόνια στην περιοχή Sonoma της Καλιφόρνια. Ήταν ένας παλιός ηλεκτρικός σταθμός μιας παλιάς ηλεκτρικής εταιρείας που δεν είχε κεντρική θέρμανση, κουζίνα, ντουλάπια κ.ά. Τελικά ο ιδιοκτήτης του μετά από χρόνια προσπάθειας κατάφερε να το κάνει ένα εντυπωσιακό σπίτι διατηρώντας παράλληλα κάποια χαρακτηριστικά στοιχεία που να θυμίζουν το παρελθόν του χώρου.


Ένα τεράστιο τζάκι δεσπόζει στο σαλόνι με μια επιγραφή που θυμίζει το παρελθόν του χώρου. Τα ξύλα καίγονται σε ένα μεγάλο καζάνι δίνοντας εντυπωσιακή όψη στο χώρο.


Τα μεγάλα παράθυρα που επιτρέπουν στο φως να μπαίνει ανεμπόδιστο είναι το χαρακτηριστικό της τραπεζαρίας. Ο ιδιοκτήτης επέλεξε μια μοναστηριακή τραπεζαρία στην οποία έδωσε τόνο χάρη στις δύο ανοιχτόχρωμες καρέκλες.


Η κρεβατοκάμαρα στεγάστηκε σε μια προέκταση του παλιού ηλεκτρικού σταθμού. Ο Cole επέλεξε λευκό χρώμα στους τοίχους αντί για των σκούρων που προϋπήρχαν για να δημιουργήσει ένα χώρο χαλάρωσης.


Θα μπορούσε να είναι ένα σαλόνι σε κάποιο μαροκινό σπίτι. Είναι όμως στην Καλιφόρνια, και κανείς δεν θα πίστευε ότι σε αυτόν τον χώρο το 1902 στεγαζόταν ένας ηλεκτρικός σταθμός!


Ο Cole, που είναι συνιδρυτής σε αρχιτεκτονικό γραφείο, επέλεξε να τοποθετήσει μια κρήνη με τρεχούμενο νερό στην αυλή του καθώς θεωρεί ότι είναι ήχος που ηρεμεί ενώ δίνει μια νότα δροσιάς αλλά και μυστηρίου τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Read More

And More