Ποιο είναι το χρώμα του 2012;

H interior design Αλεξάνδρα Ρόμπερτσον μας μιλάει για το χρώμα της χρονιάς 2012, το Tangerine Tango, και μας βοηθάει να το εντάξουμε στον χώρο μας είτε με μικρές πινελιές είτε με μικροαντικείμενα!

Η εταιρία Pantone όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος έκανε την επίσημη ανακοίνωσή της για το χρώμα της χρονιάς 2012. Η ανακοίνωση σήμανε το τέλος για το χρώμα του 2011 που ήταν το honeysuckle (αγιόκλημα) ένα χρώμα που σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας “μας ενθάρρυνε να αντιμετωπίζουμε τα καθημερινά προβλήματα με ζωντάνια και ενεργητικότητα”.

Σύμφωνα με τους ειδικούς το Tangerine Tango (κοκκινωπό-πορτοκαλί) συνεχίζει να προσφέρει την ώθηση και την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε μπροστά.
“Εξελιγμένο αλλά ταυτόχρονα δραματικό και σαγηνευτικό, το Tangerine Tango είναι ένα πορτοκαλί με πολύ βάθος”, δήλωσε η Leatrice Eiseman, εκτελεστικός διευθυντής του Pantone Color Institute.

“Θυμίζει τις αποχρώσεις του ηλιοβασιλέματος, το Tangerine Tango παντρεύει την ζωτικότητα και την αδρεναλίνη του κόκκινου με τη φιλικότητα και τη ζεστασιά του κίτρινου, για να σχηματίσουν μια υψηλής ορατότητας, μαγνητική απόχρωση που προέρχεται από την θερμότητα και την ενέργεια”.
Αυτό το τολμηρό χρώμα φαίνεται ότι θα επικρατήσει παντού. Στη μόδα, στο interior design, σε έπιπλα, υφάσματα κτλ.
Αν λοιπόν θέλετε να φέρετε την ζωντάνια και την ενέργεια και στο δικό σας χώρο δεν έχετε παρά να εντάξετε μικρές πινελιές στο χώρο σας.
Για εσάς που φοβάστε τις δραματικές αλλαγές ή απλά θέλετε να ανανεώνετε συχνά τα χρώματα στο χώρο σας, χρησιμοποιείστε το Tangerine Tango σε μικρό αντικείμενα και υφάσματα.

Μαξιλάρια, καλύμματα, αξεσουάρ ή μικρό έπιπλα θα δώσουν την ανανέωση και την ενέργεια που αποζητάτε στον προσωπικό σας χώρο.

Αν το πορτοκαλί είναι το χρώμα που σας εκφράζει δοκιμάστε το σε ηλεκτρικές συσκευές, στη κουζίνα ή σ’ ένα έπιπλο μπάνιου και θα δημιουργήσετε μία πιο pop και ευχάριστη νότα στο χώρο σας.

Για εσάς πάλι που απλά ψάχνετε έναν ανέξοδο τρόπο να κάνετε μία αλλαγή, τολμήστε να βάψετε έναν τοίχο στη κουζίνα, στο διάδρομο ή στην είσοδο του σπιτιού κτλ. για μία δυναμική έκρηξη ενέργειας στο χώρο.

Εμπιστευτείτε τους ειδικούς της εταιρίας Pantone και τολμήστε και εσείς να βάλετε το πορτοκαλί στη ζωή σας και στο χώρο σας.

Read More

And More