Πως να διακοσμήσεις το σπίτι σου με την πιο hot τάση!

Σήμερα ο διακοσμητής Κωνσταντίνος Ράπτης μας εξηγεί πως να διακοσμήσουμε το σπίτι μας σύμφωνα με την Λευκή τάση…

Έχουμε πολλές φορές μιλήσει για τη δύναμη του λευκού. Αντανακλά το φως όσο κανένα άλλο χρώμα, χρησιμοποιείται ευρέως σε όλα τα στιλ διακόσμησης και συνδυάζεται ιδανικά με όλα τα υπόλοιπα χρώματα. Υπάρχει όμως μια τάση στη διακόσμηση που κάνει το λευκό πραγματικό πρωταγωνιστή και αυτή είναι το White trend.

Φέτος, όπως αναφέραμε και στο προηγούμενο άρθρο με τις χρωματικές τάσεις για το Καλοκαίρι 2012, το White trend επανέρχεται δυναμικά και από οτι φαίνεται θα παραμείνει και τη χειμερινή σεζόν! Για αυτό και ακολουθούν συμβουλές για να κάνουμε τα σπίτια μας πανέμορφα με τη τάση του White trend.

1. Το λευκό έχει τη δύναμη να αποδομεί τις φόρμες των αντικειμένων. Ακόμα και τα πιο βαριά κλασικά έπιπλα, όταν βαφτούν λευκά αποκτούν μια ανάλαφρη όψη και μεταμορφώνονται πραγματικά, χάνοντας τη βαρύτητά τους. Απαλύνονται οι λεπτομέρειες και οι βαθιές σκιές με αποτέλεσμα ο χώρος να φαίνεται μεγαλύτερος και φωτεινότερος. Λευκά υφάσματα στους μεγάλους καναπέδες και λευκοί τοίχοι, θα κάνουν το σπίτι μας να μοιάζει αέρινο. Με τη προσθήκη μερικών παλιών ξύλινων επίπλων, θα δώσουμε έμφαση και απαράμιλλη διαχρονική αισθητική.

2. Αν το ολόλευκο σπίτι μας αρέσει αλλά μας τρομάζει, μπορούμε να ενσωματώσουμε στο χώρο στοιχεία με χρώμα. Τα φυσικά ξύλα, το μαύρο, αλλά και όλα τα χρώματα, θα αναδειχθούν μέσα σε ένα λευκό κέλυφος, δίνοντας μια μοντέρνα νότα που θα μας ξεκουράζει με τη φρεσκάδα και την ανεμελιά της. Προσοχή όμως… Οι δόσεις του χρώματος πρέπει να περιοριστούν στα αντικείμενα και στα μικροέπιπλα γιατί διαφορετικά δεν θα έχουμε ένα λευκό σπίτι αλλά ένα δίχρωμο σπίτι, κάτι που δεν είναι κακό αλλά δεν είναι White trend.

3. Το White trend ταιριάζει καλύτερα σε κλασικά στιλ διακόσμησης. Με την δύναμη της αποδόμησης, που αναφέραμε παραπάνω, κάνει τα κλασικά στιλ πιο φιλικά και ανάλαφρα. Στη μινιμαλιστική διακόσμηση, που οι φόρμες είναι από μόνες τους ήσυχες, το λευκό θα ενισχύσει την απλότητα με αποτέλεσμα όλα να μοιάζουν άτονα. Αν αυτό σας αρέσει, πηγαίνετε το στα άκρα φτιάχνοντας ένα χώρο τόσο μοντέρνο, σαν να έχει ξεπηδήσει από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

4. Όταν μιλάμε για λευκή τάση στη διακόσμηση, δεν εννοούμε μόνο το απόλυτο λευκό. Όσα παστέλ χρώματα βρίσκονται κοντά στους λευκούς τους τόνους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί με ολόλευκο για να δώσουν μια ζεστή νότα στο χώρο, χωρίς να έρθουν σε σύγκρουση με την λευκότητά του. Έτσι το ιβουάρ, το πολύ ανοιχτό γκρι, το μπεζ και το κρεμ βοηθούν το λευκό να αποβάλει τη ψυχρότητα που μπορεί να δώσει στους χώρους.

5. Το λευκό είναι το χρώμα της καθαριότητας. Και όσοι αποφασίσουμε να το εντάξουμε στο χώρο μας σαν πρωταγωνιστή πρέπει να το καταλάβουμε καλά αυτό! Η δυσκολία να λερώνει γρήγορα είναι ένα από τα μεγάλα του μειονεκτήματα. Οι λευκοί τοίχοι θέλουν γρηγορότερα φρεσκάρισμα, οι λευκοί καναπέδες λερώνουν μέχρι να πεις “κάθισε”, οι λευκές κουρτίνες θέλουν συχνό πλύσιμο. Παρόλα αυτά είναι ανεπανάληπτη η αίσθηση που έχουμε όταν μπαίνουμε μέσα σε έναν σικάτο διαχρονικό ολόλευκο χώρο…

ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ!
Δεν θα σας κρύψω πως οι περισσότεροι διακοσμητές ισχυριζόμαστε πως το White trend είναι μια διακοσμητική τάση για “δυνατούς λύτες”… Παρόλα αυτά οφείλω να σας πω μια μεγάλη αλήθεια: υπερβάλλουμε! Το λευκό χρώμα είναι ότι πιο εύκολο μπορούμε να εντάξουμε στο χώρο μας για να του δώσουμε αισθητική και διαχρονικότητα.
Ακολουθώντας τους παραπάνω απλούς κανόνες και αν δείξετε την απαραίτητη προσοχή στο να μη γίνουν υπερβολές θα έχετε σίγουρα και μοναδικά αποτελέσματα. Άλλωστε έχετε πια εκπαιδευτεί καλά από το TLife, ακόμα και για δύσκολες περιπτώσεις διακόσμησης όπως είναι το απαράμιλλο White trend!

Read More

And More