Μετακομίζεις; Τι να προσέξεις με τη μεταφορική!

Μετακομίζεις; Συγχαρητήρια! Ποιες παγίδες πρέπει να προσέξεις να αποφύγεις με τη μεταφορική και τους μεταφορείς που θα σε αναλάβουν;

1. Πρόσεξε το κόστος! Ένας μεταφορέας που δεν κάνει σωστά τη δουλειά του πολύ πιθανόν να σου πει μια τιμή πολύ χαμηλή και μετά να σου ανεβάζει το κόστος παρουσιάζοντάς σου έξοδα που δήθεν δεν είχε υπολογίσει πριν. Απαίτησε από την αρχή της διαπραγμάτευσης μια οριστική τιμή και μην δώσεις ούτε ένα ευρώ περισσότερο από όσα θα συμφωνήσετε εξ αρχής! Επίσης εάν η μεταφορική αναλαμβάνει να πακετάρει τα έπιπλά σου, δώσε προσοχή στις έξτρα χρεώσεις και βεβαιώσου ότι έχεις ξεκαθαρίσει πόσο θα κοστίσει αυτό και ότι δεν θα “φανερωθούν” αργότερα κρυφές χρέώσεις που θα “φουσκώσουν” το λογαριασμό.

2. Μην κάνεις συμφωνίες από το τηλέφωνο! Φέρε το μεταφορέα σπίτι σου να εκτιμήσει το μέγεθος της μετακόμισης ώστε να σου δώσει μια ρεαλιστική τιμή. Μεταφορικές εταιρείες που σου κάνουν παζάρια διά τηλεφώνου (εκτός κι αν ο τιμοκατάλογός τους είναι φιξαρισμένος για όλους) χωρίς να δουν τον όγκο των αντικειμένων σου είναι μάλλον ύποπτες! Και αυτό επειδή μπορεί εκ των υστέρων να σου πουν “η τιμή που σας δώσαμε ήταν πριν δούμε το τεράστιο σύνθετο” ή “πάμε ανάλογα με το κομμάτι” και άλλα τέτοια!

3. Μετέφερε εσύ τα προσωπικά σου αντικείμενα! Καλό είναι αντικείμενα όπως τα κοσμήματά σου, το laptop σου και άλλα ευαίσθητα ή αξίας μικροαντικείμενα να μην τα αφήσεις να στα μεταφέρουν τρίτοι, όσο αξιόπιστοι κι αν είναι. Πακέταρέ τα όπως εσύ θέλεις και μετέφερέ τα με απόλυτα δική σου ευθύνη στο νέο σου σπίτι!

4. Οι σωστοί επαγγελματίες έχουν άδεια! Και δεν είναι τυχαίοι που σε περίπτωση που κάτι συμβεί να τους ψάχνεις στα αζήτητα!

5. Έχεις δικαίωμα να πεις “όχι”! Σε περίπτωση που κάτι δεν σου αρέσει στη μετακόμιση έχεις το δικαίωμα να σταματήσεις τη διαδικασία και να κάνεις άμεσα τα παράπονά σου! Είναι καθήκον της εταιρείας να φέρεται σωστά και να προσέχει κάθε αντικείμενο αλλιώς να σε αποζημιώσει! Συζήτησε εξαρχής εάν υπάρχει πολιτική αποζημίωσης ώστε να είσαι καλυμμένη.

Read More

And More