H Οurania Kay στο TLIFE λίγο πριν την AXDW!

Η Ourania Kay είναι μια νέα, πολύ σύγχρονη σχεδιάστρια μόδας που η δημιουργικότητα της την έχει ανταμείψει με πολύ επιτυχημένες συμμετοχές στο AXDW. Η ίδια συμμετέχει και φέτος αλλά το show που έχει χαραχθεί στη μνήμη πολλών μέχρι σήμερα είναι εκείνο που της έδωσε και το βραβείο καλύτερου catwalk εμπνευσμένο από τον …ζουρλομανδύα.

Tα ρούχα της έχουν κάτι το ασυμβίβαστο, με δυνατή ταυτότητα που αναδεικνύει τη θηλυκότητα με εναλλακτικούς τρόπους και ιδιαίτερα υφάσματα.

Η Ourania Kay λίγες μέρες πριν παρουσιάσει τη συλλογή Άνοιξη – Καλοκαίρι 2012 στο Athens Xclusive Designers Week μιλάει αποκλειστικά στο TLIFE για το τί της δίνει έμπνευση, για το στιλ των Ελληνίδων, για τα στιλιστικά λάθh που μπορεί να κάνουμε αλλά και για τα μελλοντικά της σχέδια.

Τι παρουσιάζεις στην 10η ΑΧDW;
Παρουσιάζω την τρίτη μου προσωπική κολεξιόν για Άνοιξη/Καλοκαίρι 2012. Μια κολεξιόν αρκετά διαφορετική από τις προηγούμενες που επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις!

Τι σε έχει εμπνεύσει για τη συγκεκριμένη συλλογή;
Ο καλοκαιρινός αέρας που έχουμε την τύχη να απολαμβάνουμε στην Ελλάδα. Η συλλογή αυτή θα έχει ρούχα που θα ήθελα να δω φορεμένα από ανθρώπους στις διακοπές τους, αέρινα, που θα τους κάνουν να νιώθουν όμορφα.

Πιστεύεις πως η Ελλάδα δίνει ευκαιρίες σε νέους Έλληνες σχεδιαστές;
Κρίνοντας από τον εαυτό μου, θα απαντήσω πως ναι.

Πιστεύεις πως είναι μία καλή αφορμή το ΑXDW για να αναδειχθούν νέα ταλέντα;
Ασφαλώς. Το AXDW με την ημέρα των νέων σχεδιαστών δίνει μία φοβερή ευκαιρία στους νέους του χώρου να δείξουν ένα δείγμα της δουλειάς τους και να καταξιωθούν σιγά σιγά -με σκληρή δουλειά στο χώρο της μόδας.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει παρατηρηθεί μία έντονη αποστροφή από την logo – mania που είχαν οι Ελληνίδες τα τελευταία χρόνια. Πιστεύεις πως αυτή η νέα τάση θα φέρει μεγαλύτερη κινητικότητα στους εγχώριους σχεδιαστές μόδας;
Ελπίζω και εύχομαι πως ναι. Ευτυχώς ως κοινό έχουμε ξεπεράσει αυτό το στάδιο και αρχίζουμε να εκτιμάμε δουλειές ελληνικής προέλευσης. Το αν αυτό θα οδηγήσει σε έντονη κινητικότητα στην εγχώρια βιομηχανία της μόδας δεν μπορώ να το ξέρω. Σίγουρα όμως είναι μία κάποια αρχή.

Πως θα χαρακτήριζες το στιλ σου ως δημιουργό;
Pret -a -porter, με αρκετά στοιχεία υψηλής ραπτικής. Για να γίνω πιο συγκεκριμένη, οραματίζομαι ρούχα ιδιαίτερα και ξεχωριστά που να μπορούν να φορεθούν από όλους.

Tι είναι αυτό από το οποίο παίρνεις έμπνευση για τις δημιουργίες σου;
Δεν είναι ποτέ κάτι συγκεκριμένο. Kάθε μου συλλογή είναι εμπνευσμένη και από κάτι διαφορετικό. Αυτό που μένει πάντα σταθερό είναι η ταυτότητά μου ως σχεδιάστρια. Πιο πολύ με εμπνέει αυτό που θα ήθελα εγώ να βλέπω να φοριέται, να κυκλοφορεί γύρω μου. Κάθε look που φτιάχνω προσπαθώ πάντα να το οραματιστώ, να σκεφτώ σε ποιόν απευθύνομαι, για ποια περίσταση αλλά και υπό ποιες συνθήκες θα φορεθεί.

Ποια είναι η ιδανική γυναίκα για σένα;
Εκείνη που σε κομματιάζει με την προσωπικότητά της. Γενικότερα στη ζωή μου πιστεύω πως αυτό που κάνει τον καθένα να ξεχωρίζει είναι το μέσα του. Αυτό είναι που τον κάνει να διαφέρει και πάντα αυτό ακτινοβολεί και προς τα έξω.

Πως θα χαρακτήριζες το στιλ των Ελληνίδων και τι είναι αυτό που αν μπορούσες θα άλλαζες;
Έχοντας πλέον καταντήσει γραφική, δεν μου αρέσει να γενικεύω. Αν όμως πρέπει να προσάψω κάτι αρνητικό στο στιλ της Ελληνίδας, αυτό θα ήταν το ότι προσπαθεί να τα βάλει όλα σε ένα look. Με αποτέλεσμα να παραφορτώνει τον εαυτό της και τελικά να έχει ένα μη επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πιστεύεις πως οι Ελληνίδες είναι «ανοιχτές» σε νέες προτάσεις και στιλ;
Νομίζω πως αυτό θέλει πολύ δουλειά ακόμα. Σε γενικές γραμμές θεωρώ πως ως λαός έχουμε την τάση να κρίνουμε το διαφορετικό και να σχολιάζουμε τον διπλανό μας. Στοιχεία που άλλοι λαοί της Ευρώπης δεν έχουν και γι’ αυτό καταφέρνουν να δημιουργούν την λεγόμενη «μόδα του δρόμου». Η οποία είναι ακόμα πιο ενδιαφέρουσα από οποιαδήποτε πασαρέλα. Αντίθετα, στην Ελλάδα καταλήγουμε όλοι να είμαστε παρόμοια ντυμένοι δημιουργώντας μόδες εφήμερες και μαζικές.

Πως θα ήθελες να νιώθει η γυναίκα που φοράει τις δημιουργίες σου;
ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ.

Για να θεωρηθεί μία γυναίκα καλοντυμένη πιστεύεις πως πρέπει να ακολουθεί πιστά τις τάσεις της μόδας;
Σε καμία περίπτωση. Το να ενημερώνεται κάποιος σε έναν ικανοποιητικό βαθμό και έπειτα να κρίνει και να επιλέγει αυτό που του ταιριάζει θεωρώ πως είναι το κλειδί για ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό στιλ.

Tι πρέπει να φοράει μία γυναίκα για να θεωρηθεί sexy;
Αρχικά να αποφεύγει τα sexy ρούχα. Νομίζω πως όταν η εμφάνιση είναι κραυγαλέα sexy έχει αντίθετα αποτελέσματα. Άλλωστε το σεξαπίλ είναι κάτι πηγαίο και όχι κάτι που προσδίδεται από τα ρούχα.

Ποια είναι η αγαπημένη σου τάση για την φετινή σεζόν που πιστεύεις πως κάθε γυναίκα πρέπει να προσαρμόσει στην γκαρνταρόμπα της;
Η αγαπημένη μου τάση για κάθε σεζόν είναι τα oversize ρούχα που με κάποια αξεσουάρ, όπως ζώνες και μαντίλια, μπορούν να ενισχυθούν τονίζοντας την σιλουέτα μας.

20-30-40 Ποιά είναι τα βασικά κομμάτια που επιβάλλεται να αποκτάει μια γυναίκα με το πέρασμα του χρόνου;
Κάθε γυναίκα πρέπει να δίνει αξία στα αξεσουάρ γιατί αυτά είναι που συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο και άψογα στυλιζαρισμένο ντύσιμο. Φουλάρια, κασκόλ, γάντια, ζώνες, σκουλαρίκια, σκουφιά και καπέλα δίνουν έμφαση, χαρακτήρα και προσωπικότητα σε ένα ντύσιμο που περιλαμβάνει απλά ένα τζίν και ένα T-shirt.

Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον;
Να ασχοληθώ λίγο περισσότερο με την χονδρική ώστε ο κόσμος να βρίσκει σε περισσότερα σημεία τα ρούχα μας. Kαι φυσικά να δρομολογήσω συνεργασίες με το εξωτερικό, κάτι που έχει μείνει πίσω λόγω φόρτου εργασίας.

Εάν κάποια θέλει να επικοινωνήσει μαζί σου είτε για να δει είτε για να αποκτήσει κάποια από τις δημιουργίες σου που μπορεί να σε βρει;
Στο ατελιέ μου: Δημοκρίτου 24, 10673, Κολωνάκι

Στο Εmail μου: creative@ouraniakay.com

και στα τηλέφωνα: 0030 210 6455112, 0030 6974 487 587

Read More

And More