Hot Τάση! Η μόδα αυτόν τον χειμώνα λατρεύει τις κάπες…

Μετά από πολλές σεζόν απουσίας οι κάπες επιστρέφουν δυναμικά στα πανοφώρια του χειμώνα! Τις έχουμε δει σε όλες τις πιθανές εκδοχές τους και πλέον αναρωτιόμαστε τι είναι κάπα και τι όχι…
Έχουν επιστρέψει σε όλα τα μήκη, από μίνι ζακέτες μέχρι μάξι χυτές που φτάνουν κάτω από το γόνατο. Σε κάθε περίπτωση είναι η πιο κομψή επιλογή που έχεις στη διάθεση σου για το 2010/11.

Oι κάπες είναι το κομμάτι κλειδί για τη φετινή σεζόν. Είναι η εναλλακτική πρακτική λύση για τα πρώτα κρύα πρωινά, όταν ακόμη τα παλτό είναι βαριά, ενώ αποτελούν μια tres chic επιλογή για βραδινό πανωφόρι.
Το καμηλό είναι φυσικά το χρώμα που θα επιλέξεις αν πρόκειται να αγοράσεις μια κάπα φέτος.

Η Rachel Bilson δεν μπορούσε να περιμένει το χειμώνα και ξεκίνησε την τάση της κάπας ήδη από τον Ιούλιο, σε μια πιο σοφιστικέ εκδοχή της βέβαια. Φοράει μια κάπα σε στιλ blazer, σε navy μπλε χρώμα από τη σχεδιάστρια Vanessa Bruno. Είναι μια πολύ ωραία εκδοχή της κάπας που φοριέται και πριν πέσουν πολύ οι θερμοκρασίες. Η Leighton Meester φοράει κάπα ήδη από την τρίτη σεζόν του Gossip Girl. H ομάδα styling της σειράς είχε προβλέψει την τάση πριν από ένα χρόνο. Μας αρέσει πολύ ο συνδυασμός της φλούο κίτρινης Longchamp τσάντας με κάπα σε έντονο πράσινο. Η Natalie Portman στο Τορόντο κατά τη διάρκεια του κινηματογραφικού φεστιβάλ, βγαίνει από το ξενοδοχείο της φορώντας μια κάπα σε navy σκούρο μπλε χρώμα, το χρώμα της σεζόν.

Σχεδόν σε κάθε οίκο εντοπίζουμε κάπες ή πανοφώρια που παραπέμπουν σε κάπες. Ο οίκος Brioni δημιουργεί μια κάπα με υφή γούνας σε πράσινο σκούρο χρώμα. Η Anna Neon επιμένει στην παραδοσιακή φόρμα ενώ ο οίκος Alberta Feretti προτείνει επένδυση γούνας και συνδυασμό μπλε-μαύρου.

STYLING TIPS:
-Αν αγοράσεις μία κάπα από καπαρντινέ ύφασμα θα την φορέσεις με ανδρικό μπλε ριγέ πουκάμισο, τζιν παντελόνι και ψηλές μπότες για το απόλυτο urban look.

-Αν σου αρέσει η πιο army εκδοχή και επενδύσεις σε μία χακί θα την συνδυάσεις με όλα τα σορτσάκια σου και τις overknee μπότες για πιο εναλλακτικές εμφανίσεις.

-Οι καρό κάπες μας αρέσουν με τα παντελόνια τύπου ιππασίας και λευκά πουκάμισα.

-Μία μάλλινη τύπου Missoni θα σε τυλίξει υπέροχα τα πρωινά, ενώ από μέσα μπορείς να φορέσεις ανδρικά μάλλινα παντελόνια ή midi φορέματα από ζέρσεϊ. Πρόσθεσε γάντια ή σκούφο για πιο New York style.

-Οι σατέν κάπες από έντονο φούξια χρώμα (βλεπε Yves Saint Laurent) θα κάνει τις βραδινές εμφανίσεις απόλυτα elegant και αν το φούξια σου πέφτει λίγο βαρύ μπορείς να επενδύσεις σε μία μαύρη που δένει με φιόγκο στο λαιμό.

Προσοχή: Οι μακριές κάπες ταιριάζουν στις ψηλές και αδύνατες. Το ιδανικό μήκος είναι το medium δηλαδή κοντή μπροστά και πίσω μέχρι το πάνω μέρος των μηρών αλλιώς το αποτέλεσμα θα θυμίζει “τέντα”. Οι πολύ κοντές που μοιάζουν με oversized γιακά κολακεύουν περισσότερο τις petit σιλουέτες.

Read More

And More