Indashio: “Δεν υπάρχουν κανόνες στη μόδα”

O νεουορκέζος σχεδιαστής Indashio μιλάει στο TLIFE λίγο πριν από την παρουσίαση της νέας του συλλογής στην 8η Athens Cxlusice Designers Week.

Πως ασχολήθηκες με το σχέδιο μόδας και ποιες είναι οι πηγές έμπνευσης σου;
Ο Θεός είναι η μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης. Η πίστη μου με εμπνέει! Η οικογένεια μου ασχολείται με την μόδα. Ξεκίνησα να φοράω κοστούμια και να κρατάω χαρτοφύλακες ήδη από τη 2α δημοτικού. Ανακάλυψα το πάθος μου για τη μόδα στο γυμνάσιο και άρχισα να επιμελούμαι με πολύ εκκεντρικό τρόπο το στιλ της αδερφής μου και άλλων φίλων. Η αδερφή μου Ciara είναι από τότε μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη μούσα μου. Συνήθως εμπνέομαι από ταινίες, τραγούδια, ανθρώπους ή συγκεκριμένα μέρη.

Πως εξειδικεύτηκες στο σχέδιο; Πήγες σε κάποια σχολή ή μαθήτευσες δίπλα σε κάποιον σχεδιαστή;
Ποτέ δεν είχα κάποια “επίσημη” εκπαίδευση, ποτέ δεν πήγα σε σχολή σχεδίου και ποτέ δεν έκανα πρακτική κοντά σε κάποιον άλλο σχεδιαστή! Είμαι πολύ περήφανος που μπορώ να πω ότι είμαι αυτοδίδακτος. Ξεκίνησα την δική μου επωνυμία από το γυμνάσιο και απέκτησα όλη την απαιτούμενη εμπειρία τότε! Αυτό είναι το στοιχείο που με κάνει τόσο ιδιαίτερο, το ό,τι έμαθα πράγματα που κανένα σχολείο δεν μπορεί να σου διδάξει αλλά την ίδια στιγμή νιώθω “ανεπαρκής” για το ότι δεν ξέρω συγκεκριμένες τεχνικές και ορολογίες.

Μπορείς να περιγράψεις τη φιλοσοφία σου για τη μόδα!
Έκφραση προσωπικότητας! Δεν υπάρχουν κανόνες! Τα πάντα είναι δεκτά!

Τι σκέφτεσαι όταν σχεδιάζεις ένα κομμάτι;
Στόχος μου είναι να τραβήξω την προσοχή! Πάνω μου ή πάνω σε ένα look. Κάθε μου σχέδιο είναι ένα αριστούργημα για μένα!

Αντιμετωπίζεις την μόδα σαν επιχειρηματική δραστηριότητα;
Κάθε χρόνο γίνομαι και καλύτερος επιχειρηματίας, δημιουργώ νέα προϊόντα και μεγαλώνω την εταιρία. Η “Indashio” είναι μια αυτοκρατορία που θα κάνει αίσθηση σε διεθνές επίπεδο. Αγαπάω την προσωπική μου ζωή αλλά και τη δουλειά που μερικές φορές με τρελαίνει.

Θεωρείς ότι η μόδα είναι διαφορετική στην Ευρώπη από ότι στην Αμερική;
Η μόδα είναι διαφορετική σε κάθε γωνιά του κόσμου αλλά και με κάποιους τρόπους ίδια. Οι trendsetters είναι πολύ λίγοι και οι περισσότεροι άνθρωποι ακολουθούν τις μάζες. Ζω στην Νέα Υόρκη, την πιο στιλάτη και πολυεθνική πόλη του κόσμου. Οι Νεοϋορκέζοι είναι ένα μείγμα από Ευρωπαίους, Αφρικανούς, Γιαπωνέζους. Προσωπικά μου αρέσει να επισκέπτομαι διαφορετικές πόλεις και να υιοθετώ νέες τάσεις και στιλ.

Πως θα περιέγραφες τη νέα σου συλλογή;
Η τελευταία μου συλλογή έχει ως θέμα το New York City Club Kids και αντλεί έμπνευση από την ταινία “Party Monster”. Χαρακτηρίζεται από τα πολύ έντονα χρώματα.

Πως αισθάνεσαι για την παρουσίαση της δουλειάς σου στην Ελλάδα;
Είμαι ενθουσιασμένος που θα κάνω το ευρωπαικό μου ντεμπούτο στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην AXDW. Η Αθήνα έχει τόσο πολύ ιστορία, θέλω να την δω και να γευτώ την εμπειρία της!

Τι μπορεί να περιμένει η Αθήνα από τον Indahio;
Να περιμένει το μη αναμενόμενο/


Read More

And More