Jean Mπουφάν! Η μεγάλη επιστροφή… Τι πρέπει να ξέρεις και πως να το φορέσεις!

To jean μπουφάν σίγουρα το έχεις φορέσει σε κάποια φάση της ζωής σου. Είτε ως μαθήτρια στο διάλειμμα και στο τσεπάκι έβαζες τα ρέστα από το sandwich, είτε ως φοιτήτρια στη σχολή, είτε σε κάποιες διακοπές που είχε ψύχρα, είτε με το ζόρι μετά από επιμονή της μαμάς σου αφού εκεί που καθόσουν σε χτυπούσε το ρεύμα (του αέρα, προφανώς).

Μπορεί να σου ακούγεται πολύ παλιομοδίτικο και ίσως ξεπερασμένο αλλά το jean μπουφάν αποτελεί το απόλυτο trend για το φθινόπωρο κι όχι μόνο. Να μοιραστώ μαζί σου πως τα διεθνή περιοδικά γράφουν πως είναι η μεγάλη απειλή του δερμάτινου jacket αφού όλο και περισσότερες το ενσωματώνουν στο στιλ τους παραγκωνίζοντας τον παλιό, πιστό τους φίλο.

Δεν θα μακρυγορήσω άλλο αφού θα αναλύσουμε εις βάθος τους πιο σωστούς τρόπους να το φορέσεις.

Το jean μπουφάν δεν αποτελεί μια δύσκολη ή περίπλοκη αγορά αφού πρώτον, υπάρχει σε αφθονία και, δεύτερον είναι ένα αξεσουάρ απλό στη χρήση του.

Πριν βγεις στα μαγαζιά ή κάνεις την έρευνά σου online άνοιξε τη ντουλάπα σου, την αποθήκη, ανέβα στο πατάρι – ρώτησε τη μαμά σου που σίγουρα κάτι παραπάνω θα θυμάται, για το που μπορεί να έχεις φυλαγμένα τα jean μπουφάν που φορούσες μικρή.


Από αριστερά Ralph Lauren, Gap και Banana Republic

ΤΙP
: Eάν το βρεις μην το φορέσεις έτσι. Φρόντισε να το δοκιμάσεις και να δεις πως είναι ακόμα το νούμερό σου

Το βασικό σου κριτήριο όταν βγεις στα μαγαζιά είναι το να εφαρμόζει σωστά στους ώμους και στο σώμα.

Μπορεί όταν το φορέσεις να νιώσεις πως βιώνεις deja-vu αλλά το jean μπουφάν είναι παντοδύναμο και μπορεί να σε βγάλει ασπροπρόσωπη σε πολλές διαφορετικές καταστάσεις αφού συνδυάζεται πολύ εύκολα με όλα σου τα ρούχα και μπορεί να φορεθεί από το πρωί στη δουλειά, στο νησί στις διακοπές μέχρι και σε βραδινή έξοδο.

Το tlife.gr σου παρουσίαζει όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την επιστροφή του trend, πως φορέθηκε από τις celebrities αλλά και τι πρέπει να προσέξεις όταν αποφασίσεις να το υιοθετήσεις.

Να θυμάσαι πως η σωστή γραμμή στο jean μπουφάν συνήθως είναι σκαφτή στη μέση και εφαρμόζει σωστά επάνω στο σώμα.

ΤΙP: Για να βρεις το σωστό νούμερο για σένα υπολόγισε πως χρειάζεσαι ένα νούμερο μικρότερο από το νούμερο που φοράς σε παλτό.

Βασικό dressing tip: φόρεσέ το με γυρισμένα δύο φορές τα μανίκια. Αμέσως προσθέτει όγκο στους ώμους που χαρίζει ύψος.

Δες πως το φόρεσαν η Νiki Hilton και η Εmma Stone

Πως μπορείς να το φορέσεις!

Μπορείς να το φορέσεις με εμπριμέ maxi φούστα ή φόρεμα δημιουργώντας ένα πιο boho στιλ.

ΤΙP: Kράτησε μεγάλη σε μέγεθος τσάντα ώστε να ολοκληρώσεις σωστά το look.

ΤΙP
: Eάν το φορέσεις με κάτι μακρύ μπορείς να επιλέξεις ένα jean μπουφάν σε πιο κοντό μήκος όπου χαρίζει ύψος.

Συνδυάζεται άψογα με στενά pencil φορέματα και ψηλά πέδιλα.

ΤΙP: Σε αυτή τη περίπτωση κράτησε clutch τσάντα.

Τόλμησε να φορέσεις jean με jean. Μπορεί να σου δώσει έναν αέρα αρκετά retro που θα σε κάνει το επίκεντρο της προσοχής.

ΤΙP: Εάν το κάνεις, επέλεξε διαφορετικές αποχρώσεις του μπλέ. Με το πάνω μέρος να είναι πιο ανοιχτό χρωματικά.

TIP: Σήκωσε τα μανίκια του μπουφάν σου και φόρεσε εντυπωσιακά κοσμήματα ώστε να τονίσουν το στιλ σου.

Υπάρχουν jean μπουφάν στην αγορά που ενώ πράγματι το υλικό από το οποίο αποτελούνται είναι το jean τα ίδια είναι μικρές υπερπαραγωγές.


Χαρακτηριστικό, το jean jacket του οίκου Balmain όπου φορέθηκε πολύ. Aπό τις πρώτες fun η Rihanna.

Jean μπουφάν στολισμένα με χάντρες, πέτρες, παγιέτες, τρουκς και οτιδήποτε μπορεί να ραφτεί επάνω τους πρέπει να συνδυάζονται με πολύ απλές (βασικές χρωματικά) επιλογές σε παντελόνι, φούστα, βερμούδα.

ΤΙP: Εάν επιλέξεις ένα τέτοιο μπουφάν φρόντισε να το φορέσεις με μπλούζες χωρίς στάμπες ή στολίδια επάνω τους. Η μονοχρωμία είναι σωτήρια.

Φόρεσέ το
!
Ένα σύνολο που μπορεί να φορεθεί με πολλές διαφορετικές παραλλαγές είναι jean μπουφάν, μονόχρωμο t-shirt (είτε μακριμάνικο, είτε κοντομάνικο) και παντελόνι skinny χαμηλό στη μέση, σε βασικές αποχρώσεις. Το ίδιο ισχύει και σε φούστα και σε σορτς.

Όταν θελήσεις να το φορέσεις με ψηλοκάβαλο παντελόνι, βερμούδα ή φούστα…


Aπό αριστερά Cameron Diaz και Kim Κardashian

ΤΙP: Πρόσεξε το ύψος του μπουφάν να σταματάει εκεί που ξεκινάει το παντελόνι. Δυστυχώς στα ψηλοκάβαλα παντελόνια όταν το μπουφάν έρχεται μέχρι τη μέση της περιφέρειας (στο ύψος από το κόκκαλο της λεκάνης) οι πόντοι της περιφέρειας και του πίσω μέρος του σώματος σου πολλαπλασιάζονται.


Τα δύο απόλυτα retro – rock στιλ σε jean μπουφάν:

-Eάν θέλεις να κάνεις μια απόλυτα rock n’ roll εμφάνιση μπορείς να βρείς στην αγορά jean μπουφάν με έντονες στάμπες στη πλάτη.

– Φόρεσε jean μπουφάν με λεπτομέρεια το μαύρο λάστιχο στα μανίκια ή στο τελείωμα του μπουφάν ή στο γιακά του.

To jean μπουφάν έχει επίσης ένα πολύ μεγάλο αβαντάζ σε σύγκριση με τα υπόλοιπα πανοφώρια. Μπορείς να το φοράς κάθε μέρα και παράλληλα το στιλ σου να φαίνεται διαφορετικό.

Δες πως συνδύασε το jean μπουφάν της σε δύο διαφορετικά looks η Keira Knightley

Πως να το επιλέξεις ανάλογα με το σωματότυπό σου

ΤΙP: Εάν η γραμμή σου είναι λεπτή ή έχεις σωματότυπο αχλάδι επέλεξε ένα πιο κοντό και στενό jean μπουφάν ώστε να αναδεικνύει τη μέση και το πάνω μέρος του σώματός σου που είναι το δυνατό σου σημείο.

TIP: Εάν ο σωματότυπός σου είναι μήλο φρόντισε το μπουφανάκι σου να είναι σε μήκος κανονικό ώστε να καλύπτει τις μικροατέλειες που τυχόν μπορεί να έχεις στη περιοχή της κοιλιάς.

Να θυμάσαι πως το jean μπουφάν προτείνεται σχεδόν πάντα ως το πανοφώρι που αφαιρεί πόντους ή αποκρύβει περιττά παχάκια. Οπότε εάν είσαι σε αυτήν τη κατηγορία μην χάσεις την ευκαιρία να ενσωματώσεις το trend στην γκαρνταρόμπα σου -θα σε σώσει!

Δες τα jean μπουφάν που σου προτείνει το tlife.gr


Aπό αριστερά Denim-American- Eagle, Gap και mike&chris

Δες πως φορέθηκε το jean μπουφάν από τις celebrities


Από αριστερά Blake Lively, Pippa Middleton, Rosie Huntington- Whiteley

Read More

And More