Cobalt blue: 4 προϊόντα που πρέπει να αποκτήσεις για να είσαι in fashion και πώς να τα φορέσεις!

Πρωινό μακιγιάζ: μια bb, ρουζ, lip balm και λίγη μάσκαρα. Κι εκεί που έκανα εντελώς μηχανικά και επαναληπτικά αυτή την κίνηση (σαν σετάκια push ups!) τόλμησα μια μπλε μάσκαρα που ήρθε στο γραφείο. Κι ενώ όλα τα υπόλοιπα ήταν ίδια, εκείνη έκανε την διαφορά, τόσο που να με ρωτήσουν τι άλλαξες πάνω σου.

Από την σύντομη ιστορία που μόλις σου είπα κράτησε αυτό: το cobalt blue, δηλαδή εκείνο το έντονο, σχεδόν φλούο μπλε είναι το mini trend του Χειμώνα που κάνει την huge διαφορά!

Ο γενικός κανόνας του Cobalt blue και που το είδαμε.
Το μπλε έπαιξε παντού σε μικροσκοπικές δόσεις. Και αυτό είναι το μυστικό στο οποίο πρέπει να επικεντρωθείς. Όταν υιοθετήσεις το cobalt blue mini trend μην το παρακάνεις. Φόρεσέ είτε ένα cobalt blue βερνίκι, είτε πέρασε τις βλφαρίδες σου με μάσκαρα σε αυτό το χρώμα αλλά ποτέ όλα μαζί!
Και για να επανέλθουμε στο πασαρέλα θέμα μας το μπλε έπαιξε στην ρίζα των μαλλιών των κοριτσιών του Jean Paul Gaultier αλλά και στα φρύδια των κοριτσιών της Chanel που στολίστηκαν με μπλε πέτρες.

Ωστόσο, τα παραπάνω παραδείγματα είναι οι extreme εκδοχές του cobalt blue. Για να μεταφέρεις το trend από την πασαρέλα στην καθημερινότητά στου υιοθέτησέ το…

Στις βλεφαρίδες



Κάνε μια βάση στο πρόσωπό σου, ενυδάτωσε τα χείλη σου με lip balm, χτένισε τα φρύδια σου ανοδικά και άπλωσε γενναίες στρώσεις μάσκαρα σε άνω και κάτω βλεφαρίδες. Δοκίμασε την Colour Play Mascara no 03 της Inglot για να αποκτήσεις το αποτέλεσμα των βλεφαρίδων της Stella McCartney.
Tip: για να χρωματίσεις σωστά τις βλεφαρίδες σου κλείσε τα μάτια σου και πέρασε αρχικά την μπλε μάσκαρα από την πάνω μεριά των άνω βλεφαρίδων. ΄Ανοιξε και συνέχισε με την κάτω μεριά των άνω βλεφαρίδων.

Σαν σκιά

Αν είσαι αρκετά τολμηρή έχοντας επίσης μια ήπια βάση άπλωσε cobalt blue σκιά σε όλο το κινητό βλέφαρο με έναν πιο γραμμικό τρόπο όπως στο fashion show του Genny. Εξάλλου, το ίδιο το χρώμα είναι πιο ανατρεπτικό οπότε και ο τρόπος που θα τοποθετήσεις την σκιά δεν θα είναι ο κλασικός (με σβησίματα κλπ.). Δοκίμασε μια σκιά σε compact υφή που θα σου εξασφαλίσει πιο πλούσιο χρώμα όπως η Make Up Forever Aqua Cream, απόχρωση Intense Blue (€23.00).

Σαν eyeliner

Στον οίκο Anna Sui το cobalt blue απλώθηκε σαν μια χοντρή γραμμή στις άνω βλεφαρίδες με μια μικρή τελίτσα στο κέντρο του κάτω βλεφάρου. Αν δεν είσαι τόσο τολμηρή μπορείς να αποφύγεις την τελίτσα! Επίσης, για περισσότερη ακρίβεια στην εφαρμογή κι ένα ασφαλές αποτέλεσμα προτίμησε το μολύβι, όπως αυτό της Avon (€6.30).

Στα νύχια

Η πιο αγαπημένη μου επιλογή cobalt blue είναι στα νύχια! Στο fashion show του Erdem είδαμε το τέλειο μπλε και στην Essie το τέλειο βερνίκι: απόχρωση Butler Please από την χειμερινή συλλογή (€12.00).

Read More

And More