Τάσεις Φθινόπωρο- Χειμώνας 2013-’14: Έτσι θα χτενιζόμαστε τη νέα σεζόν (μέρος 1)!

Οι πασαρέλες για τον Χειμώνα του 2014 που έγιναν περίπου πριν έξι μήνες τα είχαν όλα (σε ό,τι έχει να κάνει με μαλλιά, τουλάχιστον!): vague και υπερμεγέθεις όγκους που μας πήγαν πίσω στα 40’s και 70’s, χαμηλές αλογοουρές, πολλές – πολλές-όμως- τόσο- που- το- σκέφτομαι- αφέλειες, και κάποια αρκετά ακραία looks, όπως για παράδειγμα τα μαλλιά που έδειχναν σαν να βγήκες μόλις από το ντους και δεν τα έχεις καν σκουπίσει. Ένα trend που δεν ξέρω κατά πόσο πρακτικό είναι αλλά οφείλω να σε ενημερώσω (κι εσύ να μην μείνεις αδιάβαστη).

Παρακάτω, λοιπόν, θα δεις τις πιο κυρίαρχες τάσεις στα μαλλιά. Στο σύνολό τους δέκα, και αρχίζουμε με τις πέντε βασικές (το μέρος 2ο έρχεται πολύ σύντομα).

Sleek και πίσω!

Αριστερόστροφα: Balmain, Missoni, Elie Saab, John Galliano
Το trend των δύο υφών στα μαλλιά μας συστήθηκε πρώτη φορά το καλοκαίρι που πέρασε (κι εδώ σου δείχνουμε πώς να το κάνεις). Φέτος, η ίδια τάση επανήλθε σε αρκετούς οίκους. Τα μαλλιά ήταν τραβησμένα προς τα πίσω και περασμένα με γενναίες δόσεις gel για wet look ενώ οι άκρες τους κατέληγαν άλλοτε σπαστές, άλλοτε ίσιες, σε κάθε περίπτωση, πάντως, στεγνές.

Hidden hair!

Αριστερόστροφα: Chanel, Les Copains, Emmanuel Ungaro
Η τάση κύκλους κάνει! Τα hidden hair, δηλαδή τα μαλλιά που κρύβονται μέσα από κασκόλ, δερμάτινα jacket ή ακόμη και κολιέ όπως μας υπέδειξε ο οίκος Chanel είναι ένα trend που ξαναείδαμε δύο χρόνια πριν (σεζόν Autumn/ Winter 2009-’10). Τότε μάλιστα, η Sarah Jessica Parker το λάτρεψε και πέρασε μια ολόκληρη εποχή σχεδόν με κρυμμένα μαλλιά. Φέτος, μας δίνεται μια ακόμη ευκαιρία να το κάνουμε κι όλες εμείς που δεν το δοκιμάσαμε τότε!

The two- decades look



Αριστερόστροφα: Bottega Veneta, Manish Arora, Marc by Marc Jacobs

Η ladylike τάση στο μακιγιάζ ολοκληρώνεται με hair styling που ισορροπεί ανάμεσα στα 70’s και τα 40’s. Εδώ βλέπουμε πολύ στιλιζαρισμένες μπούκλες με απουσία όγκου στην κορυφή του κεφαλιού. Τα μαλλιά στο σημείο αυτό δείχνουν σχεδόν ίσια.

Bang- Bang!

Αριστερόστροφα: Salvatore Ferragamo, Marc Jacobs, Vandervorst, Thakoon, Scervino
Οι αφέλειες είναι η νέα μεγάλη τάση της σεζόν αφού τις συναντήσαμε σχεδόν σε κάθε fashion show. Η επικρατούσα τάση ήταν οι μακριές, βαριές και ενιαίες αφέλειες τύπου 60’s. Και μια ενδιαφέρουσα πληροφορία: στα περισσότερα catwalk οι αφέλειες ήταν ψεύτικες, οπότε δεν θα χρειαστεί καν να βάλεις ψαλίδι. Αρκεί να δεις αυτό το θέμα με τις κουμπωτές αφέλειες που σου είχαμε δείξει καιρό, καιρό πριν. Ή αλλιώς πώς να αποκτήσεις αφέλειες χωρίς να κόψεις τα μαλλιά σου!

Step out from the shower!



Αριστερόστροφα: Prada, Marni, Oscar de la Renta, Kenzo

Αυτή ήταν ίσως και η πιο δύσκολη τάση στο να μεταφερθεί από το catwalk στην καθημερινή ζωή. Σκέψου: εσύ, τον Χειμώνα, στους 10 βαθμούς κελσίου να κυκλοφορείς με βρεγμένα μαλλιά. Παρ’όλα αυτά είναι ένα ιδιαίτερο και ενδιαφέρον trend για πιο επίσημα καλέσματα αν θες πραγματικά να ξεχωρίζεις απ’ το πλήθος!

Read More

And More