Τα 5 hot μαλλιά!

Ξανθιά, μελαχρινή ή κοκκινομάλλα; Σε όποια απόχρωση κι αν κινείσαι ένα είναι σίγουρο: τίποτα δεν μπορεί να αναδείξει το χρώμα των μαλλιών σου περισσότερο από το hair styling. Grunge ή επιτηδευμένο, με όγκους ή έντονες χωρίστες, οι φετινές τάσεις τα έχουν όλα στον υπερθετικό βαθμό. Για να πάρεις, λοιπόν, Άριστα 10 στο μάθημα του στιλ δεν έχεις παρά να διαβάσεις παρακάτω ποια χτενίσματα πρέπει να έχεις αυτόν τον χειμώνα… κορώνα στο κεφάλι σου. Εμείς, συγκεντρώσαμε τις 5 πιο hot τάσεις. Πειραματίσου με όλες, παίξε με τα μαλλιά σου, κάνε πρόβες στον καθρέφτη σου και που ξέρεις, μπορεί να ανακαλύψεις ένα νέο εαυτό που θα (σου) αρέσει πολύ, πολύ!

Από το κρεβάτι σου… στο γραφείο!

photo: Roberto Cavalli

To grunge στιλ της δεκαετίας του ’90 επιστρέφει δυναμικά για να εξωτερικεύει έναν αντιστοίχως δυναμικό εαυτό. Το αχτένιστο look ταξιδεύει σε όλα τα πλάτη και μήκη του κόσμου και κάνει στάσεις στις πρωτεύουσες της μόδας. Τα μαλλιά είναι επιμελώς ατημέλητα με μακριά μήκη και λαμπερά τελειώματα.
Το είδαμε: Στους Roberto Cavalli, Proenza Schouler, Blumarine αλλά και στο show της σειράς ρούχων των αδερφών Miller, Twenty8Twelve.
Για να το πετύχεις: Το μυστικό για το συγκεκριμένο look είναι η σωστή και εντατική περιποίηση. Τα μαλλιά φροντίζονται με μάσκες και serum και δείχνουν βαθιά ενυδατωμένα. Οι υφές τους είναι απαλές και μοιάζουν να είναι απαλλαγμένες από προϊόντα styling. Μια mousse, ανάποδο στέγνωμα και πείραγμα με τα ακροδάχτυλα θα επιφέρουν το αποτέλεσμα που όλες ζητάμε!

Δυναμικά ανδρόγυνα



photo: DKNY

Ψάχοντας να βρούμε το ιδανικό μας ταίρι, ανακαλύπτουμε ότι το άλλο μας μισό… κρύβεται μέσα μας! Η γυναίκα του χειμώνα είναι ισχυρή, δυναμική και ανεξάρτητη. Τα ανδρόγυνα χτενίσματα με τις έντονες χωρίστρες λειτουργούν σημειολογικά. Ωστόσο, η γυναίκα που το επιλέγει δεν χάνει το sex appeal της. Τα φλογερά της χείλη τα οποία μοιάζουν να έρχονται σε αντίθεση με το adrogyne στιλ συνωμοτούν για το αποτέλεσμα.
Το είδαμε: Στους οίκους DKNY, Max Mara, Etro, Jil Sander, Balenciaga , Stella McCartney και Calvin Klein.
Για να το πετύχεις: Αφού λουστείς, στέγνωσε τα μαλλιά σου και δημιούργησε μια έντονη χωρίστρα στο πλάι, αναδεικνύοντας το δυνατό σου προφίλ. Πιάσε σε ένα χαμηλό ponytail ή ένα σινιόν και άσε κάποιες τούφες να πέφτουν στο πρόσωπό σου.

60’s όγκοι

photo: Karl Lagerfeld

Από το ατημέλητο grunge και τις αυστηρές χωρίστρες στους επιτηδευμένους και άκρως θηλυκούς όγκους που μας ταξιδεύουν πίσω στη δεκαετία του 60. Οι ρετρό αναφορές, αγαπημένη συνήθεια των haute couturier, δεν λείπουν ούτε φέτος.
Το είδαμε: Στα shows των Lagerfeld, Giles, Prada και Mulberry.
Για να το πετύχεις: Δεδομένου ότι το συγκεκριμένο στιλ είναι αρκετά θεατρικό, φρόντισε να διατηρήσεις πιο ήσυχους τόνους στο κρεπάρισμα. Μείωσε τον όγκο στην κορυφή, πέρασε στα μαλλιά σου μια φαρδιά κορέλα, πιάσε σε ένα χαμηλό σινιόν και θα έχεις προσαρμόσει το ρετρό αυτό στιλ στα σύχρονα δεδομένα.

Η σωστή… πλέξη!

photo: Schwab

Μερικές συνήθειες απλώς δεν μπορείς να τις αποχωριστείς! Κι ευτυχώς για μας οι υπέροχες πλεξίδες του περασμένου καλοκαιριού δανείζουν την έμπνευσή τους και στον χειμώνα. Good news για όλες εμάς που τις λατρέψαμε!
Το είδαμε: Στον οίκο Scwab όπου η στιλιζαρισμένη πλεξίδα ψαροκόκαλο γίνεται αγαπημένη beauty εμμονή!
Για να το πετύχεις:Κάνε κλικ εδώ και δες step by step όλα τα βήματα.

Faux bob

photo: Givenchy

Θέλεις να κόψεις τα μαλλιά σου αλλά αμφιταλαντεύεσαι; Δεν θα χρειαστεί! Το faux bob επανακάμπτει δυναμικά για να μας θυμίσει ότι έχουμε εναλλακτικές. Ακόμη και τα πιο μακριά μήκη μεταμορφώνονται σε μακρύ ατημέλητο καρέ με τις… “ευλογίες” των προϊόντων styling αλλά και με αρκετά τσιμπιδάκια.
Το είδαμε: Στου οίκους Donna Karan, Dries van Noten και Givenchy. Τέλος, στον Jaeger London το αποτέλεσμα ήταν… τυχαίο! Οι ανασηκωμένοι γιακάδες “έβαλαν” μέσα τους τα μακριά και πλούσια μαλλιά των μοντέλων και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Εύκολα, απλά και πολύ γρήγορα!
Για να το πετύχεις: Απλώς κάνε κλικ εδώ και δες αναλυτικά τα βήματα.

Read More

And More