8 νέοι τρόποι να φορέσεις το κραγιόν σου!

Το παραμελημένο, μέχρι πρότινως, προϊόν του νεσεσέρ μας, το κραγιόν, μεταμορφώνεται σε must προϊόν ομορφιάς. Φέτος, μετά από αρκετά χρόνια απουσίας βλέπουμε ξανά το νεσεσέρ μας να πλημμυρίζει με κραγιόν σε όλες τις αποχρώσεις: nude, οπωσδήποτε ένα σε σκούρο κερασί, all time classic κόκκινο, ροζ και πολλές πολλές ακόμη! Όμως, το νέο είναι ότι και ο τρόπος εφαρμογής του στα χείλη μας αλλάζει. Δεν φοριέται πια αποκλειστικά και μόνο σε όλη την επιφάνεια. Μπορείς να παίξεις με το κραγιόν σου ακριβώς όπως και με τη σκιά σου. Να το φορέσεις μόνο στο κέντρο των χειλιών, να προσθέσεις περισσότερη ποσότητα στο κάτω χείλος και πολλά άλλα. Εμείς, συγκεντρώσαμε τους 8 πιο εντυπωσιακούς νέους τρόπους για να πάρεις έμπνευση και να ανακαλύψεις εκ νέου την χαρά του δημιουργικού μακιγιάζ!

Κραγιόν με έμφαση στο κέντρο του κάτω χείλους

Το είδαμε στον οίκο Dior και το αποτέλεσμα έδινε την εντύπωση ελαφρώς αφυδατωμένων χειλιών, ωστόσο πολύ θελκτικών. Για να πετύχεις αυτό το αποτέλεσμα, πρέπει αρχικά να απλώσεις μια κερασί απόχρωση κραγιόν σε όλη την επιφάνεια των χειλιών σου κι έπειτα να σκουπίσεις με ένα χαρτομάντηλο. Έπειτα, να απλώσεις το ματ κραγιόν στο κέντρο του κάτω χείλους αλλά και στο άνω χωρίς όμως να φτάνεις στο περίγραμμα. Αραιώνεις το χρώμα με τα δάχτυλά σου και είσαι έτοιμη!

Κραγιόν με περίγραμμα που δημιουργεί γωνίες

Στην Donna Karan τα χείλη απέκτησαν νέο σχήμα με έντονες γωνίες στα πλαϊνά αλλά και στο “V” της κορυφής. Αν σου αρέσει αυτό το look, αρχικά σχημάτισε το περίγραμμα των χειλιών σου με ένα κόκκινο μολύβι ξεφεύγοντας ελάχιστα εκατοστά. Στα πλαϊνά των χειλιών και στο “V” φρόντισε το σχήμα που θα προκύψει να έχει γωνίες. Έπειτα, με ένα λεπτό πινελάκι άπλωσε κόκκινο κραγιόν ματ υφής ξεκινώντας από το περίγραμμα και συνεχίζοντας με φορά στο κέντρο. Αφού ολοκληρώσεις τοποθέτησε ανάμεσα στα χείλη σου ένα χαρτομάντηλο και κλείσε απαλά. Το χαρτομάντηλο θα έχει απορροφήσει όλη την περιττή ποσότητα.

Κραγιόν στο εσωτερικό του κάτω χείλους και lip gloss

Στα catwalks του οίκου Lacoste η έμφαση δόθηκε στα μάτια. Τα χείλη ντύθηκαν με διαφανές lip gloss ενώ ένα touch σκουρόχρωμου κραγιό στο εσωτερικό του κάτω χείλους έκανε την διαφορά. Το αποτέλεσμα ήταν τόσο ζουμερό και έμοιαζε με φρεσκοφιλημένα χείλη!

Κραγιόν που έχει ταμποναριστεί

Από τις πιο τολμηρές προτάσεις που μας έγιναν την χειμερινή σεζόν ήταν και αυτή του οίκου Marni. Το καφέ ματ κραγιόν φορέθηκε μόνο στο κέντρο του άνω και κάτω χείλους ενώ τα πλαϊνά οριζόντια “V” καλύφθηκαν με make up και ήταν σχεδόν αόρατα. Δεδομένου, όμως, ότι οι περισσότερες από εμάς θέλουμε να κάνουμε τα χείλη να φαίνονται μεγαλύτερα και όχι να “αφαιρέσουμε” από την επιφάνειά τους, υποψιάζομαι ότι δύσκολα κάποια από εμάς θα το ακολουθήσει (ίσως, μόνο, η Lady Gaga!).

Kραγιόν που έχει ταμποναριστεί

Στον οίκο Moschino ένα ροδαλό χρώμα απλώθηκε σε όλη την επιφάνεια των πολύ καλά ενυδατωμένων χειλιών. Ωστόσο, αυτό που έκανε την διαφορά σε αυτό το look είναι ότι μεγάλη ποσότητα προϊόντων αφαιρέθηκε όταν ταμποναρίστηκε με χαρτομάντηλο. Επίσης μια sexy εκδοχή εφαρμογής του κραγιόν που δίνει την εντύπωση ότι έχουν προηγηθεί… φιλιά!

Κραγιόν στο εσωτερικό των χειλιών στο άνω και κάτω χείλος

Στον Emmanuel Ungaro είδαμε μια ακόμη πρωτότυπη πρόταση τόσο στην εφαρμογή του κραγιόν όσο και στο υπόλοιπο μακιγιάζ. Το πρόσωπο φωτίστηκε με έντονες γυαλάδες στους κροτάφους και στο τόξο των φρυδιών ενώ το μοναδικό χρώμα που υπήρχε ήταν ένα touch ροζ κραγιόν στο εσωτερικό περίγραμμα του μέσου των χειλιών (η υπόλοιπη επιφάνεια είχε σβηστεί με make up). Προσοχή: το trick αυτό κάνει τα χείλη να δείχνουν στενά, οπότε σκέψου δύο φορές πριν σκεφτείς σοβαρά να το υιοθετήσεις!

Read More

And More