” Απαγόρευση καπνίσματος, το συντομότερο ανέκδοτο”

Για άλλη μια φορά το ελληνικό κράτος απέδειξε ότι δεν έχει ίχνος σοβαρότητας!!! Ο νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος έχει ψηφιστεί. Υποτίθεται ότι ισχύει για τη χώρα μας ότι και σε όλα τα πολιτισμένα κράτη του κόσμου. Αλλά αλίμονο. Πριν ακόμη εφαρμοστεί ο νέος νόμος έρχεται η πολιτική εξουσία να καταργήσει ότι η ίδια νομίμως θέσπισε!!!
Τώρα το κάπνισμα θα επιτρέπεται σε όλα τα μπαρ, νυχτερινά κέντρα, καζίνα και άλλους χώρους άνω των 300 τετραγωνικών μέτρων! Εκεί δηλαδή που συχνάζουν οι έλληνες νέοι. Γιατί στα μπαρ συχνάζουν κυρίως νέοι άνθρωποι. Το αυριανό μέλλον του τόπου. Αυτοί θα συνεχίσουν να διασκεδάζουν μέσα στο ντουμάνι. Με τις ίδιες παραστάσεις. Ανθρώπους να πίνουν και να καπνίζουν αρειμανίως. Ανθρώπους που για να νιώσουν καλά πρέπει να καταναλώνουν αλκοόλ και καπνό. Ελληνάρες! Ανθρώπους που δεν χτίζουν ένα καλύτερο μέλλον αλλά ζουν για το σήμερα.
Και είναι απλό φίλοι μου. Όταν η κυβέρνηση πιέζεται από την τρόικα, είναι άτεγκτη. Εφαρμόζει εξαντλητικά οικονομικά μέτρα για το σύνολο του ελληνικού λαού. Δυσβάστακτη φορολογία και μείωση μισθών και συντάξεων. Όταν όμως δεν πιέζεται από κανέναν, ασκεί την κλασσική πελατειακή πολιτική της. Τότε οι νόμοι γίνονται τελατίνι. Για να ευχαριστήσουμε τους καπνιστές και τους επιχειρηματίες.
Κι όλα αυτά σας τα γράφω εγώ που μου αρέσει να κάνω ένα τσιγάρο μετά το φαγητό όταν βγαίνω έξω. Καταπιέζομαι όταν ταξιδεύω στο εξωτερικό και καπνίζω όρθια μέσα στο κρύο. Παρατήρησα όμως ότι όσες φορές ταξίδευα έκοβα σχεδόν τελείως το κάπνισμα.
Θα πρέπει να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια καλύτερη Ελλάδα. Όταν θα βγαίνουν μετά από μερικά χρόνια έξω τα σημερινά παιδιά η εικόνα του καπνιστή, πρέπει να τους είναι άγνωστη. Για να ζήσουν καλύτερα από μας.
Τατιάνα

And More