Ένα οικογενειακό τραπέζι με αγάπη!

Χθες έκανα ένα οικογενειακό τραπέζι σπίτι. Το αποφάσισα ξαφνικά. Μια μέρα πριν. Γιόρτασα μπαμπά, αδερφό (ναι έχουν το ίδιο όνομα) και ανιψιό- βαφτισιμιό. Δημήτρηδες όλοι. Ο Μίμης, ο Μήτσος και ο Μπο . Παππούς, γιος και εγγονός. Ωραίο, τρυφερό και συγκινητικό συναίσθημα να τους βλέπεις όλους γύρω από το ίδιο τραπέζι. Ωραίο συναίσθημα να τους φροντίζεις.

Μαγείρεψα λαχταριστή βελουτέ σούπα αγκινάρας με τσιγαρισμένο μπέικον, πασπαλισμένη με τυράκι και λαιμό χοιρινό με γλυκιά Hoisin sauce συνοδευμένο με baby πατατούλες στο φούρνο. Η Hoisin sauce για όσους δεν την γνωρίζουν είναι μια κλασσική παραδοσιακή κινέζικη σάλτσα για τα κρέατα.

Και μου άρεσε τόσο πολύ αυτή η γιορτινή προετοιμασία της προσφοράς! Μετά το τέλος της εκπομπής πήγα στην Κηφισιά. Αγόρασα γλυκά ( που να τα προλάβω όλα μέχρι το βράδυ) και πολύ οικονομικά λουλουδάκια από τον αγαπημένο μου ανθοπώλη. Αγαπώ τον τρόπο που έχει τα λουλούδια αραδιασμένα στο πεζοδρόμιο και πάντα μου φτιάχνει τη διάθεση όταν περνάω από εκεί.

Έβαλα τα καλύτερά μου σερβίτσια και τραπεζομάντηλα. Το σπίτι στολίστηκε και μοσχομύρισε φαγητό. Κι όλα έγιναν τόσο μαγικά γύρω μου. Πασπαλισμένα με αγάπη. Αυτά είναι , που μας δίνουν δύναμη. Αυτά που μας κρατάνε όρθιους σε κάθε δύσκολη στιγμή. Αυτά που μας θυμίζουν τις πραγματικές αξίες της ζωής. Η οικογένεια, οι φίλοι, οι δικοί μας άνθρωποι.

Αν έχεις καιρό να οργανώσεις κάτι τέτοιο, δοκίμασέ το. Θα με θυμηθείς. Δεν χρειάζεται να μαγειρέψεις κάτι ακριβό, μόνο αγάπη χρειάζεται και στοργή γι αυτό που θα κάνεις. Θα πάρεις και θα δώσεις συναίσθημα. Ότι καλύτερο!

Φιλί,

Τατιάνα

And More